Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-05-14, 02:01 AM   #976
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
我會屎都忍手唔抽麥小姐住
rfdingo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-14, 02:01 AM   #977
輕機恒
Game Master

註冊日期: May 2008
PSN  IDgn00050249
引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
如果我造到武蔵我應該會即刻棄Game
40LV兩支46炮
輕機恒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-14, 09:38 AM   #978
rfdingo
Crazy Gamer

引用:
作者: 輕機恒 查看文章
40LV兩支46炮
我剩係造過一支46咁大把
我而家靠升第2隻大和黎量產46砲...但要lv60

話說.....與其靠起大和級黎過活動
不如儲多d資源....
我個fd傻架......15萬鋼......
舊 07-07-14, 10:28 AM   #979
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: rfdingo 查看文章
我剩係造過一支46咁大把
我而家靠升第2隻大和黎量產46砲...但要lv60

話說.....與其靠起大和級黎過活動
不如儲多d資源....
我個fd傻架......15萬鋼......
有乜問題?我都儲到10萬啦....
行東急同淨打321升艦,d鋼都冇地方用orz
由手機版發出
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-14, 10:32 AM   #980
leotam3

下次event 要複數空母....
加賀(80),大鳳(80), 飛龍改2(80),赤城(75), 千代田(75), 千歲(75), rj改2(75)坐等活動

而家差9萬exp司令部就lv100, 要封港壓等打event(淚...
由手機版發出
舊 07-07-14, 10:47 AM   #981
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
近期係咁出改二 又要捕鯨
d油彈去得好快

下次活動
正空就夠lv (赤城62加賀83飛龍77蒼龍77五航雙99)
輕空就未夠 最高得rj(75)/瑞鳳(68)/千歲(60)/千代田(60)
仲要整多幾隻烈風/紫電改二
鋁又唔夠用
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-14, 01:16 PM   #982
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
event唔係得80lv以上同以下有分別咩a

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-14, 01:49 PM   #983
leotam3

引用:
作者: anyone 查看文章
event唔係得80lv以上同以下有分別咩a
最近1-5/2-5都有係lv100set左,
點知今次活動會唔會一樣咁玩
由手機版發出
舊 07-07-14, 02:15 PM   #984
rfdingo
Crazy Gamer

引用:
作者: leotam3 查看文章
下次event 要複數空母....
加賀(80),大鳳(80), 飛龍改2(80),赤城(75), 千代田(75), 千歲(75), rj改2(75)坐等活動

而家差9萬exp司令部就lv100, 要封港壓等打event(淚...
由手機版發出
舊年秋季我低級過你一截都挨得過
唔建議你壓等(仲要得一級.....)
準備好哂裝備預打100最實際
舊 07-07-14, 02:41 PM   #985
CardGameDan
Ultimate Gamer
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
有通過秋活E5的玩家表示淡定

赤城(77),加賀(84),瑞鶴(76),翔鶴(78),飛龍(77),蒼龍(76)
千歲(62),千代田(70)

大鳳?食得既咩

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-14, 02:50 PM   #986
rfdingo
Crazy Gamer

引用:
作者: CardGameDan 查看文章
有通過秋活E5的玩家表示淡定

赤城(77),加賀(84),瑞鶴(76),翔鶴(78),飛龍(77),蒼龍(76)
千歲(62),千代田(70)

大鳳?食得既咩
其實.....你地d 航母好高lv

正規航母 我平均約50~70
輕航母 40~55

艦載機就反而夠數有突
舊 07-07-14, 03:29 PM   #987
leotam3

引用:
其實係差綾波未改2(想拎多個照明彈), 輕重巡未升好(6x~7,
反而裝備未算齊...
罐得幾個,列風得3架,46炮5支(淚
由手機版發出
舊 07-07-14, 03:44 PM   #988
奧拉
Senior Gamer
寄生在GAF的奧拉

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDaura123jp
XBox Live GamertagLainhk
提督Lv109
油/鋼已300k , 彈210k , 鋁180k 桶400
大鳳(94), 飛龍改2(80)赤城(80),加賀(90),瑞鶴(105),翔鶴(97),蒼龍(81),腳腳(95),飛鷹(73),龍鳳改(70)
夏event剛剛好入坑一年,Let's 夏活!

舊 07-07-14, 04:02 PM   #989
rfdingo
Crazy Gamer

引用:
其實係差綾波未改2(想拎多個照明彈), 輕重巡未升好(6x~7,
反而裝備未算齊...
罐得幾個,列風得3架,46炮5支(淚
由手機版發出
照明彈 (我得兩粒
46炮都係得5支 (1支開發4隻來自大和級,秋活時無)
烈風+紫電改2 約10隻

重巡 除左高雄8x,平均 4x~5x

提督102 (咁上下,唔多記得)
除左戰艦系有平均75以上
我都算懶
舊 07-07-14, 04:38 PM   #990
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
1航戰 96 99
2航 69 78
5航 87 40
RJ 78
千歲改改改改改 79
其它都唔高

資料比武藏食晒
24k 49k
5k 8k

此篇文章於 07-07-14 04:45 PM 被 anyone 編輯。
anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-14, 07:16 PM   #991
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
一航戰 93 二航戰 87,86 五航戰 94,91
預備役:大鳳 67 千姊妹 73,72 RJ活動前應可改二

大和武藏根本沒有呢(棒讀
資源尚算穩定,打算儲70k上下備戰event

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 01:37 PM   #992
輕機恒
Game Master

大鳳125 赤城114 加賀114 瑞鶴118 翔鶴116 飛龍改二112 蒼龍97
瑞鳳111 RJ改二85 雙千90
空母夠哂數烈風都有10架,流改1X架飛機無問題
重巡輕巡一堆8-90UP
高速戰艦同BIG7全部110UP
不幸姊姊都89
最TOP既6隻DD平均9X

所有導航艦完全無問題,等級都夠哂
問題係我每種資源依家先4萬(上星期一先大建大和畢業)
舊 07-08-14, 03:55 PM   #993
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
呢隻game Lv都冇用既
改造完就掉出去架啦

同埋依家制空權咁緊要
結果咪又係加賀大鳳赤城

加賀99大鳳93赤城89蒼龍51瑞鶴25翔鶴8飛龍4

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 07:13 PM   #994
leotam3

引用:
呢隻game Lv都冇用既
改造完就掉出去架啦

同埋依家制空權咁緊要
結果咪又係加賀大鳳赤城

加賀99大鳳93赤城89蒼龍51瑞鶴25翔鶴8飛龍4
飛龍改2好似勁過赤城...?
由手機版發出
舊 07-08-14, 07:19 PM   #995
輕機恒
Game Master

引用:
由手機版發出
唔計裝甲空母
依家最勁的確的飛龍改二
舊 07-08-14, 08:57 PM   #996
rfdingo
Crazy Gamer

引用:
作者: 輕機恒 查看文章
唔計裝甲空母
依家最勁的確的飛龍改二
新進吃貨
舊 07-08-14, 10:20 PM   #997
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

引用:
由手機版發出
飛龍LV4
冇緣

如果淨係計搭載搶制空
結果都係用赤城好過飛龍
當然唔知佢會唔會要到咁高制空值,唔洗就梗係飛龍勁d

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

舊 07-09-14, 09:58 AM   #998
rfdingo
Crazy Gamer

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...nA=4580&tnum=1
【討論】活動通用艦艇裝備檢查表
舊 07-09-14, 11:58 AM   #999
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

46砲我得8支

不過夠啦

舊 07-09-14, 05:22 PM   #1000
輕機恒
Game Master

引用:
飛龍LV4
冇緣

如果淨係計搭載搶制空
結果都係用赤城好過飛龍
當然唔知佢會唔會要到咁高制空值,唔洗就梗係飛龍勁d
其實飛龍改二唔計最細格(要用來放艦攻艦爆,唔係唔識打人)有76台(18,36,22,3)
赤城唔計最細格得72台 (20,20,32,10)

再加上飛龍火力64,咩都唔用已經火力MAX150UP
赤城就

除左裝甲同血輸少少之外
飛龍改二全部都赤城之上

3空母肯定係 大鳳,飛龍改二,加賀如果要4我應該用瑞鶴/蒼龍改二

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「劇場版 艦隊これくしょん ―艦これ―」Blu-ray&DVD 2017年8月30日発売 supermanlady 日本動漫畫討論版 698 03-26-23 12:18 AM
[SELL] 艦隊これくしょん 簽名卡 Lyce 買賣專區 0 04-02-14 05:44 PM
賣 艦これ Kan Colle Model Vol.1 ifrict 買賣專區 1 03-20-14 10:43 PM
「艦隊これくしょん -艦これ-」 艦隊-擬人化艦隻(艦娘)-育成模擬遊戲 角川遊戲 x DMM共同開發 elf bb PC電腦遊戲討論版 1046 03-11-14 10:32 PM
[動畫] 押井守「宮本武蔵―双剣に馳せる夢」2010年2月3日発売決定! supermanlady 日本動漫畫討論版 5 10-23-09 06:32 PM

現在的時間是 01:13 PM

手機版 | APP版