Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 04-11-17, 09:55 PM   #26
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 信長 查看文章
世界級關公
應期待世界級賠償?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-17, 10:00 PM   #27
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
即係超賣先係真?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-17, 10:50 PM   #28
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: Kain 查看文章
即係超賣先係真?
上Twitter睇唔係, 因為超賣就會連 boarding pass 都冇

似乎有4個機組人員要臨時上機
所以 UA 先"請"已登機的乘客下機
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-17, 11:01 PM   #29
Hunter

註冊日期: Jan 2002

另一位同機乘客訪問

片中有提到其實可以駕車去另一個機場, 車程都係4個鐘左右
應該租車叫員工搭啦

此篇文章於 04-11-17 11:28 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-17, 11:22 PM   #30
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Kain 查看文章
即係超賣先係真?
應該唔係,因為上曬客人之後先話要比4個機組人員上機
好像係話要送佢地去第二個地方做野...
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-17, 11:32 PM   #31
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
咁好彩一日只有一班機?
同埋目的地機場沒有其他人員當值兼4位機組人員一定要同一班機去?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 06:29 AM   #32
david
The One

註冊日期: Mar 2002
我O係鬼頭區不時要自費搭內陸廉航開工(你無睇錯係自費,鬼頭公司話可以CAM稅所以唔包,但其實CAM唔足O既...),好好彩未試過俾鬼頭趕落機,但DELAY就好平常,一兩個鐘就基本,試過O係機場呆等八個鐘...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 08:48 AM   #33
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
最搞笑唔係剩賠800蚊美金折扣卷+1晚住宿就算?

佢要人一年搭幾多次飛機

其他航空公司請個客落機要比成1000蚊美金現炒+住宿架喎

最頂癮係要留位比機組人員上機點解唔係開放比乘客check in前就自己內部搞掂

事後個ceo仲要係特上面拎住罐汽油救火
低能到核爆

來看看受害者的背景好了
越南裔醫生
本身是在越南西貢受醫學教育
他跟他老婆為醫學院的同學
但是因為戰爭的關係 跑去美國依親
在美國完成完整的醫師訓練
在約翰霍普金斯大學醫院完成醫學訓練
他是內科醫師 他老婆是小兒科醫師
至於 他的小孩
基本上五個都是醫師
只是最小的兒子還沒畢業 完成正式的醫師訓練而已
好像有兩個是在梅約診所
一個是在明尼斯達大學

至於他親戚還有好幾個醫師
在越南的社群算是很有名望的家庭

我已經預見一班見獵心喜既律師會爭住搶依舊贏硬既魚腩,UA今次要為一萬幾千蚊賠10億啦

英國說大家抱團死

此篇文章於 04-12-17 08:55 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 08:58 AM   #34
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
上Twitter睇唔係, 因為超賣就會連 boarding pass 都冇

痴線XD
咩公司來架
你去訂野買野比左錢到攞貨時老闆話有員工想要唔賣比你退番錢比你...
可以咁嗎
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 09:01 AM   #35
細路翔
The One

引用:
作者: 真!DC 查看文章
痴線XD
咩公司來架
你去訂野買野比左錢到攞貨時老闆話有員工想要唔賣比你退番錢比你...
可以咁嗎
由手機版發出
依家係錢都無得退,得一晚住宿同一年效期既800蚊折扣券

英國說大家抱團死
舊 04-12-17, 10:00 AM   #36
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: 細路翔 查看文章
直頭係而家我員工想要您訂個件產品,不如比我公司既折扣券比您,下次黎我公司幫襯多幾次啦。
唔得!? 人黎!! 拖走佢。

成件事用邏輯解釋唔到

此篇文章於 04-12-17 10:10 AM 被 捲毛老爺 編輯。
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 10:08 AM   #37
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
我已經預見一班見獵心喜既律師會爭住搶依舊贏硬既魚腩,UA今次要為一萬幾千蚊賠10億啦
星期一個股價跌一跌, 賬面都無o左千萬計...

舊 04-12-17, 10:08 AM   #38
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
仲要好似 $50 一張分開用

舊 04-12-17, 10:23 AM   #39
細路翔
The One

我剩係覺得個ceo又一個好例子証明一個人發左達做野真係可以唔洗用腦

英國說大家抱團死
舊 04-12-17, 11:25 AM   #40
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
爛果, 咩野係美籍越南華人
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 11:25 AM   #41
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: YALIU 查看文章
應該唔係,因為上曬客人之後先話要比4個機組人員上機
好像係話要送佢地去第二個地方做野...
相信係United個邊一直都話係Overbook
所以傳媒就話overbook lo ..
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 11:28 AM   #42
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
http://www.ir-basilica.com/%E7%84%A1...BD%E6%90%ADua/

無論點樣,千祈、千祈、千祈唔好搭UA

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 12:42 PM   #43
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
順帶一提
Ohhh sorry
我係事唔對人, 佢地行為勁過強國人, right?

順帶一提, 超級強國人
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 01:05 PM   #44
細路翔
The One

引用:
作者: mikemike 查看文章
無論點樣,千祈、千祈、千祈唔好搭UA
UA一家包攬了當年全國消費者針對航空服務業所有投訴的43%,「龍頭」地位固若金湯。<<

好似屈機左少少

英國說大家抱團死
舊 04-12-17, 01:09 PM   #45
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
ua真係屈人落機喎

引用:
UA一家包攬了當年全國消費者針對航空服務業所有投訴的43%,「龍頭」地位固若金湯。<<

好似屈機左少少

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 02:44 PM   #46
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
我諗佢真係蠢到以為internal mail真係得收到既人先睇到
你的職員和你不一樣,智力非常正常
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 04:14 PM   #47
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: KUTAR# 查看文章

相信N年前UA仲有飛東京
呢度有D版友都試過OVERSELL 佢補錢聊你坐下班
係check-in 果陣已經聊你

點會上左機先叫人走?
要搵番果條友件行李再load番落來 再特別安排你拎番
OK 就算有死士即時自願落機 隨時全機人等2個鐘以上

此篇文章於 04-12-17 04:17 PM 被 izumo 編輯。
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-17, 04:36 PM   #48
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
依家就惹到件舊越南人先大鑊

舊 04-12-17, 05:01 PM   #49
Eking

註冊日期: Feb 2006
越南 VS US .... 好熟口面...

舊 04-12-17, 05:47 PM   #50
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Us: 我想攪肥仔金架唔好啦....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
有關公眾地方禁煙 AE86(Turneo) 學術文化綜合研討區 10 12-01-07 10:20 PM
關公被炒 Sgodkyo ~清談館~ 51 11-01-04 12:55 PM

現在的時間是 08:43 AM

手機版 | APP版