Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-20-17, 10:43 AM   #426
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
而家pvp我係放隻低lv人拉低自己,搏抽到啲無咁勁嘅嚟打...唔係根本唔夠砌...

再儲多20石終於跌咗西里斯

不過艾夫林lv32速都未過20嘅?防都係28,但攻就51......

引用:
作者: 信長 查看文章
都唔明anroid app store咁廢 ,打 Fire Emblem 完全搵唔到隻GAME
香港未出.....

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 10:49 AM   #427
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
我 無課排104位
462x分
隻game設計要近戰先可以拿高分,我4近戰一場可以660左右,換一隻風神弓入去即變628分

4近戰點打,重要一隻唔死就要睇個人技術了

舊 02-20-17, 10:49 AM   #428
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 大破人間 查看文章
防衛我反而上到268
明明隊野係街貨仲要全火(火龍幼女,馬老師, 露琪娜, 風神弓 )

可惜獎勵250已經封頂
佢可能係勁隊,咁啱地形同俾你3隻紅色剋死咗一隻角色,
斷咗不死連勝後怒投.......

我打4500個分位7場都唔見有跳舞,
但差不太多場場見有隻大海綠甲,風神弓
第七場仲見+3龍女+4軍師.....
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 11:49 AM   #429
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: ShinDou 查看文章
我諗住升3隻重裝特效克屬黎打,同埋重裝行得1步易就位

我本身用開果隻4星綠法師得30幾攻,就算打藍重裝都係打唔入,扣個位數,應該要5星法師先打得入

冇理過D英雄戰呀,之前見親都係D垃圾,MISS左添 @@

防守250分就最高咩﹖我好似250左 @@
其實好多打法都打得入
拎忍者仔打真傷
拎召龍士打法傷
仲有某d有冰華既奧義都係真傷
有d奧義係破半防都打得入

引用:
防衛我反而上到268
明明隊野係街貨仲要全火(火幼女,馬老師, 露琪娜, 風神弓 )

可惜獎勵250已經封頂
以家要高分係要全perfect,
所以你隊人唔駛勁,只要夠海死對面一隻
對面多數直接輸比你算
全火隊咁岩對面有隻風,開局位置差已經搞死佢

引用:
作者: sugihara 查看文章
而家pvp我係放隻低lv人拉低自己,搏抽到啲無咁勁嘅嚟打...唔係根本唔夠砌...

再儲多20石終於跌咗西里斯
不過艾夫林lv32速都未過20嘅?防都係28,但攻就51......
其實pvp個分係睇你套人既五圍總值為基本
再睇你揀咩難度,然後有無死人
你既對手都係計返五圍總值搵比你

所以你放隻低lv既代價對手易左,但係分都低左
其實同你放返高lv打中級可能差唔多

另外由於普遍遠程五圍偏低,
所以最高分果班係用近戰甚至重界屈最高分

此篇文章於 02-20-17 11:58 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 11:54 AM   #430
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
普通人打完佢就俾人秒殺,3隻重裝都係50幾攻,3隻平排向前推

奧義要打人幾下先出得,果版1開波3隻係正你前面,出唔到,1打佢就俾人反死

要打到之餘仲要唔死先得,淨係諗到重裝特效應該得,如果特效都唔得真係唔駛打

法師要5星先夠力

此篇文章於 02-20-17 11:57 AM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 12:59 PM   #431
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
普通人打完佢就俾人秒殺,3隻重裝都係50幾攻,3隻平排向前推

奧義要打人幾下先出得,果版1開波3隻係正你前面,出唔到,1打佢就俾人反死

要打到之餘仲要唔死先得,淨係諗到重裝特效應該得,如果特效都唔得真係唔駛打

法師要5星先夠力
重裝特效都只係你打佢痛d
佢打你一樣咁痛
你真係想過既話就落一堆有用既奧義
食個光之加護復活打左佢都可以
會舒服過你用氣過唔到又用氣升過隻人
由手機版發出
舊 02-20-17, 01:34 PM   #432
ShinDou

引用:
作者: HakiK 查看文章
重裝特效都只係你打佢痛d
佢打你一樣咁痛
你真係想過既話就落一堆有用既奧義
食個光之加護復活打左佢都可以
會舒服過你用氣過唔到又用氣升過隻人
由手機版發出
我升緊3隻克屬既重裝特效,仲升緊lv得廿幾,打修練塔d重裝好易,佢打我比帳面低好多,唔痛,特效應該唔止自己加攻,仲減人攻,我諗住升爆先試

岩岩隻紅重裝攻33,我藍防26,佢扣我0

同埋其實頂到1次敵turn扣到佢過半就夠,淨番法師飛兵風神秒殺啦

唔得既話可能試埋相性激化

此篇文章於 02-20-17 01:41 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 02-20-17, 01:44 PM   #433
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
我升緊3隻克屬既重裝特效,仲升緊lv得廿幾,打修練塔d重裝好易,佢打我比帳面低好多,唔痛,特效應該唔止自己加攻,仲減人攻,我諗住升爆先試

同埋其實頂到1次敵turn扣到佢過半就夠,淨番法師飛兵風神秒殺啦

唔得既話可能試埋相性激化
其實因為難度粒星=敵人粒星
修練塔易打係因為你打緊4星
但係9-2果粒5星黎
攻防同技都差好多

相性激化只有加攻,呢個說明就寫明左
特攻都係加攻only,
好簡單就係飛馬打弓手都係照打足傷害
純粹係弓手對飛馬特攻增傷
真係比人打會細力埋,會好似軍師果種寫明敵人對你變不利
由手機版發出
舊 02-20-17, 02:01 PM   #434
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
其實20lv覺醒同40lv覺醒係咪對最終能力無影響?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 02:13 PM   #435
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: 雷火武 查看文章
其實20lv覺醒同40lv覺醒係咪對最終能力無影響?
無影響
一抽返嚟已經fix左最終能力
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 06:41 PM   #436
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
但係少咗sp

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 08:19 PM   #437
ShinDou

SP其實好快升晒野多到冇地方用,而家隻風神都凸左幾百SP
舊 02-20-17, 08:52 PM   #438
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
SP其實好快升晒野多到冇地方用,而家隻風神都凸左幾百SP
其實係一DD角色,最終奧義需要500SP先學到個D角色有時分分鐘LV40都唔夠數
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-17, 10:40 PM   #439
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
其實係一DD角色,最終奧義需要500SP先學到個D角色有時分分鐘LV40都唔夠數
我有500點果2隻升到LV40仲差300幾

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-17, 06:18 AM   #440
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
其實同一個角色,4星同5星抽番黎最終會有咩分別?

舊 02-21-17, 07:13 AM   #441
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
其實同一個角色,4星同5星抽番黎最終會有咩分別?
4星既五圍會輸蝕D,同埋有D技能係5星先會解放
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-17, 08:18 AM   #442
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
4星既五圍會輸蝕D,同埋有D技能係5星先會解放
明白,因為一直都抽唔到5星,諗緊好唔好覺醒啲4星上去5星。
即係就算1星角色都可以慢慢覺醒上去5星?

舊 02-21-17, 09:03 AM   #443
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
理論上係
但現階段毛的主要來源係鬥技場
完美展現咩叫有樓有樓,無樓繼續無樓

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-17, 10:56 AM   #444
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
作者: Terry Sham 查看文章
明白,因為一直都抽唔到5星,諗緊好唔好覺醒啲4星上去5星。
即係就算1星角色都可以慢慢覺醒上去5星?
基本上全5星先有人權
一開始揀定一隊黎養5星先
養到成手4星滿lv都係無用
最後輸技輸5圍太嚴重
尤其輸速度真係無得救
唔駛怕抽出黎係3,4星升上去會輸比抽出黎就5星既角色
實際上有過半角色升上去好有潛力

引用:
作者: 代官 查看文章
理論上係
但現階段毛的主要來源係鬥技場
完美展現咩叫有樓有樓,無樓繼續無樓
都未係既
打到最top果班都係每星期收多3000條毛
但佢地果隊要課要升都賣+用左幾萬條
果幾千條本身對佢地都無關痛癢

以家過3000分都仲叫有補底
只能夠講毛出產量同需求淨靠競技場太磨滅意志
而4星升上去又無用
搞到升到20就開始等毛狀態
令件事太快無左意思
我情願佢要升爆40先覺醒得
咁起碼有d動力
由手機版發出

此篇文章於 02-21-17 11:10 AM 被 HakiK 編輯。
舊 02-21-17, 11:07 AM   #445
ShinDou

毛呢d唔強求啦,好難同課長鬥,鬥雞我都係求其清算,反正點打都圈外

我都係當單機game每個職每個屬升下輕鬆玩又冇壓力
舊 02-21-17, 11:16 AM   #446
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
某幾隻4星(主要係輔助同補師)...其實如果你可以突到+4好多時係數值上係等同你升上5星~

升左1隻4星クラリーネ上LV40,總合係146..而5星版本是154...而5星只係可以學多下魔防+1

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-17, 03:13 PM   #447
tomhk
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
選擇困難

Sent from my iPhone using Gaforum
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-17, 04:23 PM   #448
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: tomhk 查看文章
選擇困難

我會選ニノ....平民用大炮.....用加buff角色後連被兙都可以硬轟死對手

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-17, 05:14 PM   #449
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
今期鬥技場隻5星二小姐有得出場,
1飛龍1飛馬,其實飛行係幾好用,
d人之前覺得唔掂係因為周街風神弓,
今次有翻9死一生對角企2x2場,7場裏出咗2場,
好似因為有2隻飛行,反而仲好打,
7場冇死得4200分,因為第一場唔記得放天馬二小姐......冇死得300分多d.....
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-17, 09:07 PM   #450
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
作者: 樹靈DRYAD 查看文章
我會選ニノ....平民用大炮.....用加buff角色後連被兙都可以硬轟死對手
ニノ +1
木屬本身少角,火劍普遍多會比水剋
ニノ 法傷遠程大力高速,仲可以拉隊友後1格
幾好用既平民角

---------------

今次鬥技場UP角無隻抽中,大英雄戰果隻又唔想養,3000分都難orz

標籤
櫻井孝宏, 火焰之紋章 英雄, 野獣先輩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
樹林伸.コザキユースケ「ファイアーエムブレム Fire Emblem」漫画化決定!2015年秋から連載開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 07-24-15 09:04 PM
[ETC] Fire Emblem Akaneia Chronicle Memorial Book neo2046 電視遊戲討論版 0 10-11-10 01:49 AM
[Wii] Fire Emblem 曉の女神 neo2046 電視遊戲討論版 370 11-13-07 12:26 PM
fire emblem or Saga.... LEDIV 電視遊戲討論版 11 04-25-05 05:52 PM
[GBA]Fire Emblem問題 小寶 手提遊戲機討論版 1 03-31-05 03:36 AM

現在的時間是 01:07 PM

手機版 | APP版