Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-29-17, 02:24 PM   #26
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
期待宇宙人開一次無雙聯合國即時收聲。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-17, 02:15 AM   #27
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
睇來原創太睇小現實其他國家元首既智商.....
無限電力對他國大威脅到要經濟制裁+軍事威脅
仲要3日就決定
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-17, 04:01 AM   #28
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
邊個諗d咁既劇情
有咩理由咁大單野由得日本自己派人同外星人傾,5流氓肯定第一時間搵左代表去直接同外星人傾啦,點會連外星人個諗法係點都唔知,就由得日本自己傾然後又強行拎走發電神器,如樓上所講完全假設現實5流氓領導人都係白痴
唔想駁故,但真係自high得滯,好似日本d災難片咁成日被害妄想症咁款

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-17, 10:51 AM   #29
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Kewellma 查看文章
邊個諗d咁既劇情
有咩理由咁大單野由得日本自己派人同外星人傾,5流氓肯定第一時間搵左代表去直接同外星人傾啦,點會連外星人個諗法係點都唔知,就由得日本自己傾然後又強行拎走發電神器,如樓上所講完全假設現實5流氓領導人都係白痴
唔想駁故,但真係自high得滯,好似日本d災難片咁成日被害妄想症咁款
咪同真哥斯拉美軍話出手就出手咁,不過今次隻哥斯啦識交流劇本唔記得改返

舊 04-30-17, 11:25 AM   #30
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
我記得係外星人指名要同日本政府談判吧?其實我覺得梅林做得狠d既,大可以一開始就打爆你一兩島立個下馬威再同你交涉
雖然感覺聯合國的決議很正常,然而如此擺明去搶就不怕得罪外星人?

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-17, 06:45 PM   #31
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
女主角萌度有增無減。

上集同外星美男談判時偷笑比人上傳上網。XDD

只不過擁有人人有份嘅無限電源,聯合國咁就將日本當成北韓咁看待。令人諗起Code Geass。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-17, 03:04 PM   #32
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
女主角萌度有增無減。

上集同外星美男談判時偷笑比人上傳上網。XDD

只不過擁有人人有份嘅無限電源,聯合國咁就將日本當成北韓咁看待。令人諗起Code Geass。
如果只有日本有無限電的話事權, 對全世界的確會好大問題, 到時只要日本話咩你都唔可以SAY NO, (現實個日本一定唔似動畫咁好相予), 比聯合國集中管理係比較好, 但問題就係5流氓管制之下唔會做到無名個本意, 下話9成無名開無雙之後用女科學家解決問題(雖然唔知要點先吹到)
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-17, 10:12 PM   #33
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

其實外星美男做野都好矛盾
一路話Wam係比全人類
但只是同全日本腦溝通
都無同全球人類溝通過
咩意思先?

此篇文章於 05-02-17 01:27 PM 被 s2001154 編輯。
舊 05-02-17, 12:09 AM   #34
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: s2001154 查看文章
其實外星美男做野都好矛盾
一路話Wam係比全人類
但不路只是同全日本腦溝通
都無同全球人類溝通過
咩意思先?
與其話佢冇同全人類溝通,倒不如話點解套劇會係5常唔搵人去日本即時接觸,根本講唔通
跟住格硬就話5流氓開會強行XXOO,太超現實,果然唔應該對創作作品追求寫實

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-17, 11:26 PM   #35
尼路
The One

又咪致講唔通的,阿外星人今集先明白"國家"係乜野,鬼知你地人類咁麻煩咩,明明個個望落都一樣。

舊 05-06-17, 07:45 AM   #36
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
大日本到呢

不過有得睇萌萌科學家就好了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-17, 03:29 PM   #37
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

我諗起摺紙戰士
呢套係完全空想既科幻片都係唔再諗佢合唔合理好了
看看女主腳就好
舊 05-12-17, 10:54 AM   #38
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
http://m.gamme.com.tw/1496142
原來摺得出個波波...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 11:33 AM   #39
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
delete

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-17, 01:24 PM   #40
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
比起球體摺紙,男主被改造劇情更驚嚇。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-17, 02:37 PM   #41
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
再下一步係咪唔洗進食
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-17, 02:56 PM   #42
Terri
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
如果男主同阿媽對話係伏線, 咁下次應該係人類唔駛再交配
Terri 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-17, 03:19 PM   #43
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
應該交配可以,但無性慾?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-17, 04:16 PM   #44
尼路
The One

開始變黑的感覺

舊 05-13-17, 07:20 PM   #45
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
無限能源
不眠
下一步係不死?

舊 05-14-17, 06:12 AM   #46
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
炎上(物理

http://m.gamme.com.tw/1496712
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-17, 09:08 PM   #47
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
日本真係好預言,絕體絕命都市就係 XD
話說移動果時好似使徒
我以為叫人休息會係叫去約會
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 12:38 AM   #48
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: Lamsze 查看文章
日本真係好預言,絕體絕命都市就係 XD
話說移動果時好似使徒
我以為叫人休息會係叫去約會
以為係去約會x2

但原來係去見媽媽大人,有啲失落。

有靚女可以約都情願去探媽媽(係咪因為而家母親節關係?),主角果然係裙腳仔。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 10:03 PM   #49
axe1292
Game Master
AXE

老闆: 嗱, 你地班社畜唔使再睡覺, 係時候同我一日工作48小時啦
舊 05-29-17, 12:53 AM   #50
axe1292
Game Master
AXE

呢件野比傳媒做仲大獲過比政府做,
傳播能力的確係會比政府高,
但我唔覺得傳媒會在意其他人想唔想接受,
到時分分鐘GOOGLE一來個全球直播就會所有人都中招,

不過就算唔使睡,
個身體也要休息吧?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
東映アニメーション 新たなCGプロジェクト複数企画中 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 05-19-15 01:30 PM
東映アニメーション「マジンボーン」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 18 03-25-15 12:28 PM
[動畫] 東映アニメーション × バンプレスト「京騒戯画」#10.5 (終)「復習篇」 supermanlady 日本動漫畫討論版 27 11-22-13 01:59 AM
[漫畫] 東映アニメーション 「スタプラ!」 さまざまなメディアミックスが進行中 money 日本動漫畫討論版 2 12-01-12 07:21 PM
[漫畫] 東映アニメーション「魔法少女 鬼塚さくら」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 0 06-09-11 08:25 PM

現在的時間是 12:40 AM

手機版 | APP版