Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-16-13, 12:44 PM   #2851
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
之前有人講過,除非我理解錯誤。
由手機版發出
我都有立過眼單野 , 不過無深入睇 , CHING唔好誤會 .

希望我部機星期一可以到香港啦 , 好心急
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-13, 12:52 PM   #2852
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: taikin0901 查看文章
我都有立過眼單野 , 不過無深入睇 , CHING唔好誤會 .

希望我部機星期一可以到香港啦 , 好心急
你玩水貨?真開心啊,我訂左行版
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-13, 12:55 PM   #2853
taikin0901
Crazy Gamer

remote play over LTE

http://www.youtube.com/watch?v=M3Pj4PyJgnA

引用:
作者: 莎月美希 查看文章
你玩水貨?真開心啊,我訂左行版
由手機版發出
6月嗰陣已經係BEST BUY訂左 , 希望部機無事啦

此篇文章於 11-17-13 01:28 AM 被 money 編輯。
舊 11-16-13, 01:34 PM   #2854
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
個remote play真係好大進步

手提ff14應該唔係夢啦

舊 11-16-13, 01:35 PM   #2855
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
ok快
佢仲要得6mb

香港pccw lte 有23mb
WiiU和3ds做到咁咪唔洗現在咁

如果係朋友家用wifi仲正

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-13, 01:55 PM   #2856
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
其實playstation apps 都可以同PS4連線

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-13, 02:11 PM   #2857
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: daihamlop 查看文章
其實playstation apps 都可以同PS4連線
玩GAME???????
舊 11-16-13, 02:23 PM   #2858
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
玩GAME???????
PS4未到手,答你唔到
不過個apps介面左下角有PS4連動呢個字
而入面有詳細講解點去連接PS4

Apps本身可以做到收發短訊、比較獎盃甚至去PS store etc
不過個apps香港未出lol
但係有繁中同可以access入HK PSN資料

夠詳細未?

Ok,揾到相關資料,係2nd screen
http://ps4daily.com/2013/11/ps4-game...-app-round-up/

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛

此篇文章於 11-16-13 02:29 PM 被 daihamlop 編輯。
舊 11-16-13, 02:29 PM   #2859
westpat
Jayjey

引用:
作者: daihamlop 查看文章
PS4未到手,答你唔到
不過個apps介面左下角有PS4連動呢個字
而入面有詳細講解點去連接PS4

Apps本身可以做到收發短訊、比較獎盃甚至去PS store etc
不過個apps香港未出lol
但係有繁中同可以access入HK PSN資料

夠詳細未?
手機打ff14會想死
crafting都難玩

我而家迫自己習慣個gamepad mode,其實如果set好macro,覺得都唔錯手感

舊 11-16-13, 02:36 PM   #2860
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: westpat 查看文章
手機打ff14會想死
crafting都難玩

我而家迫自己習慣個gamepad mode,其實如果set好macro,覺得都唔錯手感
我之前喺excalibur都lag到1-2秒delay
頂唔順先放棄晒全部FF11 Ramuh server戰友轉去Agies
不過呢個已經係FF14嘅事,我地off topic了

Anyway, ps3夾LAN夾300MB fiber都ping到咁
FF14 remote play還是夢想,諗吓好啦

舊 11-16-13, 02:52 PM   #2861
westpat
Jayjey

PS3版問題姐,ps4版會好啲…掛,哈哈
由手機版發出
westpat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-13, 03:03 PM   #2862
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: westpat 查看文章
PS3版問題姐,ps4版會好啲…掛,哈哈
由手機版發出
暫時睇落都OK
舊 11-16-13, 04:03 PM   #2863
taikin0901
Crazy Gamer

收到盒膠袋 , 黎個遙距小開箱先

舊 11-16-13, 04:07 PM   #2864
Takushi
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
收到盒膠袋 , 黎個遙距小開箱先

From Best buy ? already shipped to HK or ?
Takushi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-13, 04:10 PM   #2865
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: Takushi 查看文章
From Best buy ? already shipped to HK or ?
部機仲係美國所以係遙距開箱 , 因為驚中招所以託屋企人幫我試機順手UPDATE埋
舊 11-16-13, 04:35 PM   #2866
taikin0901
Crazy Gamer

UPDATE中

黑畫面真係嚇死人

安全更新

舊 11-16-13, 04:36 PM   #2867
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
New claims of PS4's Red Line of Death beginning to pop up
http://www.gamezone.com/news/2013/11...ning-to-pop-up

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-13, 05:06 PM   #2868
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
死亡黃燈, 三紅後, 次世代機帶來次世代名詞, 死亡紅線....
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-13, 05:10 PM   #2869
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: qwe 查看文章
死亡黃燈, 三紅後, 次世代機帶來次世代名詞, 死亡紅線....
死線
舊 11-16-13, 05:32 PM   #2870
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
指定動作

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-13, 06:00 PM   #2871
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: pet3 查看文章
ok快
佢仲要得6mb

香港pccw lte 有23mb
WiiU和3ds做到咁咪唔洗現在咁

如果係朋友家用wifi仲正
就咁睇真係屈機,係街玩ps4

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-13, 06:14 PM   #2872
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
就咁睇真係屈機,係街玩ps4
但係好快爆用量
舊 11-16-13, 06:20 PM   #2873
taikin0901
Crazy Gamer

PSVITA TV暫時用唔到REMOTE PLAY

舊 11-16-13, 06:29 PM   #2874
王小虎

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 王小虎 查看文章
其實你click入條link就明...
佢下張圖已經解釋左84gb係咩嚟。

同埋kotaku...係出晒名的標題黨。
引用:
100GB?唔係掛
100gb係game內容。冇咩OS可以100gb... memory都load唔到咁多...
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-13, 06:41 PM   #2875
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: 王小虎 查看文章
100gb係game內容。冇咩OS可以100gb... memory都load唔到咁多...
但係張圖加埋唔只84GB , 同埋我都去左KOTAKU睇過 , 因為佢有張圖顯示FREE SPACE 322GB . 咁加埋其他就啱啱408GB , 照計個OS同啲內置SW應該係57GB ,

此篇文章於 11-16-13 06:45 PM 被 taikin0901 編輯。

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 02:39 AM

手機版 | APP版