Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-11-18, 10:57 AM   #426
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
除非0改
否則都只係初段有d難度 (要企指揮範圍加集中)
之後5改翼霸安琪魔神Z泰坦叁已經夠
就算0改,唔係限制到grace同強化part都唔用既話都仲夠打
今集最神係3隻艦,裝tacP增量既part,
平時再動+氣力
打大佬疊10層艦指揮,一回合內成村人全status加100
加海洋守護同魯路戰術指揮
打出黎都係啪啪聲
網上見到5xx格既龍神丸一刀18萬,
而且專家難度無sr條件限制
好多關由趕餐死變成慢慢磨
真係得前期未有艦果陣激難
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 11:10 AM   #427
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
隻game好多位都差
二週我ace哂都係map 無雙過埋就算
唔同佢慢慢磨

舊 04-11-18, 12:03 PM   #428
ultimawk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
今集純粹資源再運用再加少少餡掠人一筆
相信下年又來一隻差唔多ge“新“作...
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 12:45 PM   #429
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
好似以前隻ggen咁,同一個模用幾次,仲不停cut野

舊 04-11-18, 01:07 PM   #430
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
其實資源重用唔係新聞啦,以前集集都係咁,今集個故事出左問題先多咁多人嘈姐

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 01:33 PM   #431
yorkyork

註冊日期: May 2010
笨大一味只係想出手機遊戲,
睇下tales of 依家得返手機可以玩
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 01:44 PM   #432
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: ultimawk 查看文章
今集純粹資源再運用再加少少餡掠人一筆
相信下年又來一隻差唔多ge“新“作...
我反而覺得下集可能响SWITCH上出隻立體機戰...

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 02:02 PM   #433
ShinDou

立體應該唔會再試啦,試咁多次衰足咁多次

舊 04-11-18, 02:43 PM   #434
魔靈娘
Game Master
葵千尋

Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: ShinDou 查看文章
立體應該唔會再試啦,試咁多次衰足咁多次

我覺得DC隻機戰呀花幾好呀
只不過衰係冷飯同部冷門機

DC真係生不逢時,一堆好作品都支撐吾起佢

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 02:44 PM   #435
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
其實SC系列唔錯,幾好玩但熱血度當然就差D

其他就真係無乜邊款好感..._

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 02:44 PM   #436
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
立體機戰過兩個月隻FMP咪係囉
Tales冇聲氣應該係因為藤島康介

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 03:01 PM   #437
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
3D既話 WII隻NEO不錯的說
其實覺得魔法幻想系世界觀應該出係老任上 反正有NEO先例⋯又NG騎士又霸王大系又銀堡壘(!?)幾精彩
不過連NS都開始有中文化既依家、版權問題肯定冇WII時代咁輕鬆⋯

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 04-11-18 03:03 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 03:47 PM   #438
ultimawk
Senior Gamer

PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
引用:
作者: GN00508771 查看文章
3D既話 WII隻NEO不錯的說
其實覺得魔法幻想系世界觀應該出係老任上 反正有NEO先例⋯又NG騎士又霸王大系又銀堡壘(!?)幾精彩
不過連NS都開始有中文化既依家、版權問題肯定冇WII時代咁輕鬆⋯
我都鍾意neo個地圖玩法,至少機體size真係影響移動
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 03:50 PM   #439
ShinDou

Neo系統唔差,不過中段開始版版34次增援打好耐,故事又唔算好

舊 04-11-18, 03:55 PM   #440
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
近來集數多左咁多唔同人設而家都冇左talse=藤島哩個觀念啦啦
(我比較鐘意豬股,奇幻感重d)
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 03:59 PM   #441
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
立體機戰過兩個月隻FMP咪係囉
Tales冇聲氣應該係因為藤島康介
應該唔關馬糞事掛

人設用豬股或者奧村大悟咪幾好

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 04:55 PM   #442
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ultimawk 查看文章
我都鍾意neo個地圖玩法,至少機體size真係影響移動
正常計
不是應該巨大機械人應該比垃圾高達仔快嗎?
根據腳長比腳短快(成人標準身材vs小朋友/幼兒標準身材)

佢行一步=你十幾步

巨大機械人出力更大

更別說水著尼祿那種可以亞光速作戰的巨大機械人

當然
成人肥佬身材vs小朋友最佳身材時
小朋友可能會贏

但機戰中的我方巨大機械人
邊有痴肥機,全部都最佳身材既

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 04-11-18 05:01 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 05:27 PM   #443
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: HakiK 查看文章
人地真係女主角黎,
成個故事佢好重份量XD
反而迪奧根本比人用完即棄XD
由手機版發出
應該同腰斬有關
一路覺得第二季會係雛同迪奧既關係上著墨多D

另外青葉只係跳左去70年後既未來,理論上妹妹應該未死
本身覺得如果無腰斬會安排青葉同變左老婆婆既妹妹重遇
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 06:05 PM   #444
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: HM 查看文章
應該同腰斬有關
一路覺得第二季會係雛同迪奧既關係上著墨多D

另外青葉只係跳左去70年後既未來,理論上妹妹應該未死
本身覺得如果無腰斬會安排青葉同變左老婆婆既妹妹重遇
嚴格黎講唔係腰斬,可能係收視唔夠,製作組唔比做兩季(原先係兩季的),所以先變左最尾兩集係OVA
其實重點係,青葉係70年後個呀妹仲係唔係到都成問題,佢動畫都答70年後佢個妹都84歲,仲要打緊仗......

反而成班科學家唔知點解係無諗過青葉同雛的腦波水平同SAMPLE一樣的原因係佢地跟本都有份開發
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 06:19 PM   #445
HM

引用:
作者: sunhikari 查看文章
嚴格黎講唔係腰斬,可能係收視唔夠,製作組唔比做兩季(原先係兩季的),所以先變左最尾兩集係OVA
其實重點係,青葉係70年後個呀妹仲係唔係到都成問題,佢動畫都答70年後佢個妹都84歲,仲要打緊仗......

反而成班科學家唔知點解係無諗過青葉同雛的腦波水平同SAMPLE一樣的原因係佢地跟本都有份開發
我傾向都係原先有設計過青葉同妹妹會重遇
唔係的話第一集直接將青葉設定成獨生子就ok
唔駛畫多個角色
由手機版發出
舊 04-11-18, 06:25 PM   #446
HM

另外迪奧既定位我覺得係青葉同雛戀情既催化劑
原本雛轉移之後就注定永遠同青葉失聯
但雛遇到迪奧之後覺得迪奧呢個人可以信任
決定將青葉交俾迪奧照顧
然後青葉轉移之後又成功令迪奧相信自己
令迪奧係關鍵果下救番雛
於是兩個人就順利一齊了
由手機版發出
舊 04-11-18, 06:28 PM   #447
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我覺得係商業考量厄人以為有bl
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 07:10 PM   #448
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
其實有無得預設識飛的的人站地上?

下下要落地好煩

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 07:16 PM   #449
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: HM 查看文章
我傾向都係原先有設計過青葉同妹妹會重遇

唔係的話第一集直接將青葉設定成獨生子就ok

唔駛畫多個角色
由手機版發出

如果你咁講的話成套野設定都有矛盾tim

單係連結系統個到個說明
動畫話「為求達到雙方的思考訊號傳送達到0延遲,所以思考訊號會傳送去千份之一秒後的未來」
但個一個時代都未有時光機,亦算叫否定時間旅行論,咁點把相關的訊號傳去未來?!

重點:OVA中兩部機真係有玩到時間跳躍

Sent from my iPhone using Gaforum
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-18, 07:18 PM   #450
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
我其實幾滿意機戰x改左buddy complex個尾
原作其實無解決過任何野
個loop只係返返去最開始青葉同雛係大學初次相遇
同steins;gate一樣
神視點角度雛同青葉既loop都係會發生,然後解決
係世界線既一部份

機戰x排除某個零式劇透系統
達成隱藏條件之後櫻井加入既劇情係好ok,
解loop既關鍵落左係櫻井既醒悟之上
係真真正正break loop
又有足夠時間比基友道別
呢樣係我唯一對機戰x好評
由手機版發出

此篇文章於 04-11-18 07:21 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入) Gundam MK-2 攻略及心得交流區 621 12-20-19 06:48 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[徵] PS4/PSV 蘇菲的鍊金工房 中文典藏版 7Ya 買賣專區 1 03-10-16 06:25 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM
香港人, 機會黎啦 ! 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 8 02-24-15 05:15 PM

現在的時間是 07:12 PM

手機版 | APP版