Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-22-17, 12:11 PM   #2951
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
唔通知道佢崇尚暴力仲同佢講承諾咩,兄貴結拜話大家係家人,轉頭去單挑又話佢唔係家人
只要最後火星獨立,咖喱又俾到既話聯手有乜出奇
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 12:32 PM   #2952
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
剩低集數太多
大家都估咖喱最多打3話左右
仲有最後3話做乜?文戲一定比人打死
只能是三明VS主魔了

希望唔係最沒有Boss相的boss...
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 01:34 PM   #2953
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔係吖
最後打巴西仔都好呀
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 02:47 PM   #2954
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
話說已經好多話無見朱古力個左右手(自稱)

會唔會已經變左TYPE E咁
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 02:58 PM   #2955
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
話說已經好多話無見朱古力個左右手(自稱)

會唔會已經變左TYPE E咁
石動?
還是垃圾大叔?

石動還在
垃圾大叔的性能應該只會變廢吧

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-17, 03:22 PM   #2956
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: pet3 查看文章
石動?
還是垃圾大叔?

石動還在
垃圾大叔的性能應該只會變廢吧
不如叫二五大叔, 或者會多啲人記得佢。劇情去到咁, 佢不如大小姐近身個肥婆或者阿櫻姨, 佢兩位可能有用啲.

-----

JJ 三扒兩撥做完阿爾斯蘭走到做巨人中學, 悶! 咁呢套究竟係咪唔播㗎?!

舊 02-24-17, 03:46 PM   #2957
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
之前打ma果段 令我追返s2
一次過追哂,除左ma果段比較精彩之外 其他真係幾無聊
阿大哥咁樣被人屈,仲諗住好型咁去投降,但你細佬連ma都嬴到 你已經擁有全世界最暴力的力量 反都唔反抗下?
個老大又係,下面內鬥 自己扮到好高深咁,結果冇左3班人幫自己搵錢,何苦呢

巴西仔又真係寫得白痴到幾"切"底,討厭到如果cv搵著我都唔會配
號角成個組織其實都好中二,個體制好大問題 感覺仲衰過皇帝制,另外d名又多又長 冇上心睇都幾難記

鐵血最吸引的地方都係300年前的科技同歷史

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 04:01 PM   #2958
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: KARAS 查看文章
之前打ma果段 令我追返s2
一次過追哂,除左ma果段比較精彩之外 其他真係幾無聊
阿大哥咁樣被人屈,仲諗住好型咁去投降,但你細佬連ma都嬴到 你已經擁有全世界最暴力的力量 反都唔反抗下?
個老大又係,下面內鬥 自己扮到好高深咁,結果冇左3班人幫自己搵錢,何苦呢

巴西仔又真係寫得白痴到幾"切"底,討厭到如果cv搵著我都唔會配
號角成個組織其實都好中二,個體制好大問題 感覺仲衰過皇帝制,另外d名又多又長 冇上心睇都幾難記

鐵血最吸引的地方都係300年前的科技同歷史
同你相反
打ma果段睇到我好不安擔心會變爛

對面係最大官方武力組織呀
鐵華團幫大哥幫報到仇都係靠各種檯低交易令巴西仔唔幫手
你唔係覺得三明一個無雙晒人成支艦隊麻
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-17, 11:44 PM   #2959
肉羊哩咖
griffin611

(重覆咗唔好意思)

打海盜其實同上季啲戰鬥無乜分別,係兩邊都多咗好多人,作為介紹新角都OK嘅。

地球真係好悶,僱傭兵大叔要「暗殺」朱古力,搞得無必要咁複雜,兩邊政府好似任人舞咁又唔交待清楚;睇打,除咗去到昭宏爆SEED之外,成個戰爭無亮點,又唔痛快。

MA一戰好確立到死人黑仔少爺成為成部作品(連第一二季)最令人切齒嘅「反派」,同埋打爆MA一戰係到目前為止最正嘅一場。

後宮王嗰度其實都轟烈;用咗大半季營造,個雙下巴反骨仔個衰格法比之前堆反派有過之而無不及,對比起上嚟睇到澳加大仇得報特別痛快;成段嘢串埋你睇後宮王同大家姐嘅情,伯爺對後宮王同澳加嘅義,澳加個複雜心理,幾感動。

咁講喇,提華茲同好多組織一樣,一大咗就好鬼死複雜,好多內部利益衝突,好麻煩;阿伯爺可能好話得事,甚至乎可能佢講咗嘅算數,但其他下面班拍乸/山頭,都無可能任佢點聽晒話,尤其是個死雙下巴反骨仔拉籠佢哋埋佢嗰堆,主要因為後宮王射住嗰班鐵華團車在冒起得太快,又同朱古力有「特殊關係」,其他人眼紅甚至覺得地位受威脅,咪同死雙下巴反骨仔同一鼻孔出氣囉。下面個個咁高咁大,伯爺心知唔係細路打交,唔係壓住佢兩個就無事,就算壓得一時唔壓得一世(睇李+X都話佢兩個仔都過五十,佢都話唔到幾多事喇)。

而死雙下巴反骨仔過晒界咁屈法,「有證有據」嚮號角手仲公開晒添,唔通伯爺為咗保後宮王直接同號角過唔去/犯法咩?伯爺明知下面有人對佢不利,佢無揸無拿可以點?唔通監生捉死雙下巴反骨仔打靶咩?惟有忍一時,到鐵華公開同雙下巴反骨仔反枱,佢暗中送二五仔一程,一來保住自己同個組織(下面唔抵得鐵華嘅山頭呢單之後都無咗個大靠山收聲),二來清咗組織入面嘅瘀血,三來又為後宫王報仇,幾高招。

朱古力奪權嗰度要講嘅講晒,大家見到有啲「唔臭米氣」嘅嘢好似好中二好戇居,好可能因各位抽離無咁嘅經歷,人哋號角係靠咁嘅味嘢嚟「團結」內部咁鬼死多年,客觀嚟講多多少少有佢嘅意思(不過可以再交待清楚啲),唔係我哋呢啲旁觀者可以想像,呢度本人放生啲編劇啦

此篇文章於 02-25-17 12:08 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-17, 07:56 PM   #2960
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
硬係覺得黑仔洗得白 , 雖然已經對觀眾黎講犯左死罪

但當日大家都覺得咖哩都係一個二世祖
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 04:29 PM   #2961
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
今集最後
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 04:45 PM   #2962
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008
...........

唔好成日亂插ED得唔得?

舊 02-26-17, 05:08 PM   #2963
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

引用:
作者: Slush 查看文章
...........

唔好成日亂插ED得唔得?
最後嘅怒吼 + ED插入 + 最後個幕
殺傷力Lv MAX
舊 02-26-17, 05:08 PM   #2964
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
流星、夜を切り裂いて・・・・

舊 02-26-17, 05:15 PM   #2965
IntelligentGene
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
有黑仔坐艦橋係咪會幸運度MAX?
IntelligentGene 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 05:16 PM   #2966
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

引用:
作者: IntelligentGene 查看文章
有黑仔坐艦橋係咪會幸運度MAX?
我都有咁嘅感覺
或者有佢係身邊就可以幸運度Lv MAX
舊 02-26-17, 05:20 PM   #2967
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
ジュリア係唔係轉左職做スーパーパイロット, 明明之前比大姐壓住黎打

舊 02-26-17, 05:28 PM   #2968
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

廢事太多劇透, 等陣7點 8點左右先認真討論
舊 02-26-17, 06:22 PM   #2969
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
廢事太多劇透, 等陣7點 8點左右先認真討論
睇咗K島透,果然係胃痛番,詳細待續。

舊 02-26-17, 06:35 PM   #2970
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
最尾....頂

三明最大敗因

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 02-26-17 06:44 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 06:53 PM   #2971
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
傷感既一集,但也太過腐女向吧⋯⋯

舊 02-26-17, 07:34 PM   #2972
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
1.今集真係太基情…
2.
太煽情、反而感覺唔好…定大家輸到儍左?
得一發子彈仲要比個隻手受傷既開炮,一射斜仲玩完

3.
相比下鉄華團同朱古力呢邊真係完全冇戰術
朱古力仲要前半好悠閒坐係艦上面,自己嗰邊有25仔又唔知
中間先揸機出黎講兩句就算…

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 07:35 PM   #2973
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: Thaws 查看文章
流星、夜を切り裂いて・・・・
便當??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 08:03 PM   #2974
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
搞○錯

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-17, 08:06 PM   #2975
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
最大疑點應該係朱古力竟然唔準備大量禁忌手段

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 01:50 PM

手機版 | APP版