Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後
電視遊戲討論版>Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開
Jockey 01:28 AM 12-09-17
Beta Test版指南動畫Play List

1.準備Matchmake

https://youtu.be/2VwnLlvWx-s

2.Option設定

https://youtu.be/b9Ghe1D1Tfs

3.導蟲介紹

https://youtu.be/sBJWtkNy81A

4.彈射器使用
EKJqlA3Tu4I
https://youtu.be/EKJqlA3Tu4I

5.武器攻擊

https://youtu.be/7UOPX7e98dw

6.特殊装具

https://youtu.be/EqxCmsh2XxA
Jockey 03:20 AM 12-09-17
送給新大陸先遣獵人團諸君, 自製中文基本操作說明~

基本操作說明其一: 遊戲畫面之情報

基本操作說明其二: 手掣按掣之說明

基本操作說明其三: 傳統操作之設定

DevilElvis 01:09 PM 12-09-17
火山區(?) 熔岩龍 & 爆鎚龍 登場;艾路貓 X 石人

shooter 05:11 PM 12-09-17
-del-
lineage19 05:23 PM 12-09-17
想請問一下BETA係唔係冇中文?
定係我要香港PSN下載先有中文?

我O係日本PSN下載的咩文都有就係中文冇得揀
david 05:42 PM 12-09-17
有石頭人,應該會有DR WILLY大型機械恐龍BOSS吧?
yaya 06:26 PM 12-09-17
作者: lineage19:

我香港PSN, 但都好似唔見有中文選
DevilElvis 07:30 PM 12-09-17
作者: lineage19:

中文patch要到正式版出o左之後先會有更新 (For 亞洲版only)
holsety 07:42 PM 12-09-17
今晚幾點可玩1,2點?
風間鈴木仁 08:45 PM 12-09-17
作者: holsety:
今晚幾點可玩1,2點?
今晚香港時間 1a.m.
holsety 01:00 AM 12-10-17
畫面一般w
fps不足
打擊冇正傳好,似mhf。。。
柚原このみ 01:07 AM 12-10-17
Np-31952-0
51-MW1
連唔到
野良猫 01:11 AM 12-10-17
想知用普通P4玩FPS如何?
jeffyen83 01:21 AM 12-10-17
用pro開hdr同教畫質優先,但畫面都係一般

我只玩過mh2同mhxx,
剛試單機,打擊感好似弱左?
可能因為冇噴血?

但有個自選女角個樣幾靚
魚伕 02:12 AM 12-10-17
作者: jeffyen83:
用pro開hdr同教畫質優先,但畫面都係一般

我只玩過mh2同mhxx,
剛試單機,打擊感好似弱左?
可能因為冇噴血?

但有個自選女角個樣幾靚
師兄是 PRO + 4K 電視?
blackpighk 02:29 AM 12-10-17
作者: 魚伕:
4k + pro 唔識set 點先知係 4k ?

過晒3 關
1 地圖太多野 試過臨尾走失隻怪 好彩隊友carry timeup 前殺到
2 條紅火龍近睇真係麻麻地
3 重弩幾好玩
4 俾返放血我... 但出數字我都想有
眼訓... 聽日再試
jeffyen83 02:32 AM 12-10-17
作者: 魚伕:
係呀,開game佢會問開唔開hdr
跟住就好似仁王甘選畫質定流暢優先

作者: blackpighk:

過晒3 關
1 地圖太多野 試過臨尾走失隻怪 好彩隊友carry timeup 前殺到
3 重弩幾好玩
眼訓... 聽日再試
Ps4設定入邊都有得睇係唔係set左4k
有d要入去電視設定既hdmi到開增強模式
部pro先會出到4k
STRIFE 02:49 AM 12-10-17
唔慣r2,即刻轉番r1
鈴蘭 02:52 AM 12-10-17
大抵上的武器都試完 再實戰過了

大劍
行動性變多 多出了真蓄力縱3
然後蓄力縱斬的蓄力可以用肩撞來取消直接跳過去蓄下一段 會有位移
我已經試了要真蓄力只砍到第二段的話
貼著你想打的部位 向後滾 再走1.5步
倒頭開始蓄->撞->強蓄->撞->真蓄就應該可以了

強集氣的集3用法要習慣
強集氣的效果時間蠻長的 看來他們有從勇者Style槌那個智障的設計上反省了
圈連打的連段 總合DPS應該是比縱3好 但是打完整套要長時間的拘束

長槍
新增前Step和推盾派生 這個很棒

銃槍
沒了熱度計了! 可是新增了免費的撞針
撞針只要Reload便可以上彈 但Quick Reload上不到撞針
連續開炮因為第三炮會變成撞針 所以連續開炮第三炮要用蓄力炮

太刀
新技能的氣刃突和跳斬 命中跳斬會倒扣劍氣一階
紅劍氣應該和MHXX沒分別 可以補充、時間內沒充也只是掉到黃

沒玩!

片手
沒玩!

雙劍
感覺上和一向的鬼人強化模式沒太大分別
不過鬼人強化模式的移動斬多出一段了

盾斧
超棒的,在MH4G的根基上再加上了新東西
現在上彈的時候按三角可以為劍模式充電,充滿了劍會帶劍氣(?
有追加攻擊力,不知道是不是屬性

斬斧
用起來感覺上沒太大差別,不過不給你縱斬連段了

龍之一矢是普通集氣的2倍攻擊力 可是前置很大,主要應該是拿來配合強擊使用

輕弩
明天再試

重弩
完全變成別的武器了
瞄準沒有主觀視點了 對於部份玩家應該很不習慣
我從MHP3便是用簡易scope的所以是完全沒影響啦...
特殊彈位置站好的話火力還不差 狙擊彈不太感受到威力
但是機關槍的火力很強,前提是要射得中弱點
UI很貼心會告訴你散彈射程
不過Critcal距離沒告訴你,所以射貫通彈還是需要以往的距離感的
也許是因為技能沒有回距了,重弩的滾非常的遠,但是硬直也比很長
鈴蘭 02:54 AM 12-10-17
作者: blackpighk:

過晒3 關
3 重弩幾好玩
眼訓... 聽日再試
出數字比想像中對畫面影響唔大 反而好清楚自己有無企錯位開槍,好事
好可惜睇唔到隊友數字
shooter 03:19 AM 12-10-17
係 twitch 睇人打火龍,角龍,炸水霸,用閃,落穴,真係打到上天入地。 去 Capcom 打過2日機既人係唔同D。

見佢地套裝係
Anja頭
Hunter身
Anja手
Anja褲
Ingot腳
+ Attack Charm

Attack+1
防火+1
Critical eye
Rance 03:21 AM 12-10-17
重有蓄力砲咩?點出?
鈴蘭 03:25 AM 12-10-17
作者: Rance:
重有蓄力砲咩?點出?
應該要派生先出得 就咁開炮->開炮->儲力炮
唔用儲版第三炮就會變撞針
Montague 03:35 AM 12-10-17
畫面我覺得算係咁啦
但FPS真係唔係好得..... (基本PS4VER.)
Rance 03:40 AM 12-10-17
咁都叫唔靚咩先叫靚?NS MHXX?
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後

返回主題版面