Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 10-22-17, 05:09 PM   #1926
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
隻Game更新後,平衡度邊度出事應該一早清楚
但係要搞小動作,新咭出舊主流全部要讓一讓路
有你打人無人打你,逼人用新
如果仲好似以前有使用率公開,成半塊餅都係紫色黎

幾時出緣副器合成cap水,反正而家都不顧食相

又黎期間限定EX
3星期內儲唔夠60個印花個幾張咭就永遠冇得用 <<<
係唔係永遠無留意
不過呢種係日系窮途沒路online game既常見搾取手法

此篇文章於 10-22-17 05:20 PM 被 柚原このみ 編輯。
柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-17, 05:10 PM   #1927
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 番薯勤 查看文章
好大機會同女單號一樣一定要多枚數打開幕DECK
如果用普通5枚蜀單SETUP可能只係劣化版大德

我都有咁諗過
落足球孫權個啲唔輸基武又用盡個混色優勢
孫權個能力係夾, 但變咗3條仔

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-17, 05:10 PM   #1928
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
隻Game更新後,平衡度邊度出事應該一早清楚
但係要搞小動作,新咭出舊主流全部要讓一讓路
新咭用到上曬手,大把一去無回頭

幾時出緣副器合成cap水,反正而家都不顧食相
由1代到NOW都係咁, 玩得三國大家係M

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-17, 07:17 PM   #1929
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: b_boy 查看文章
由1代到NOW都係咁, 玩得三國大家係M

所以輕鬆有時間玩下便算。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 10-22-17, 08:13 PM   #1930
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: darkvolver 查看文章
觀記清一式頹漢,power creep萬歲。

Sent from my iPhone using Gaforum
咁渣開幕DECK咪得LOR……

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-17, 09:34 PM   #1931
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
Angry

引用:
作者: darkvolver 查看文章
觀記清一式頹漢,power creep萬歲。

過多3日就下修.. 梗係有得推就快手推!!
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-17, 11:59 PM   #1932
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 張飛後代 查看文章
家陣真係有好多人埋怨漢鳴deck過強,
甚至有人睇過1.1.0B個調整都仲埋怨王美人同埋群雄個趙氏貞點解冇nerf到。
以前3代初期就試過有卡牌過強又放置左好耐先至改(陣略大戰,忠義七星),結果流失左好多玩家。
今代由抽將星開始已經知SEGA想將三國變到好似轉蛋手遊咁
街機艦娘係成功例子
但艦娘係刷電腦作業game 三國係對打game

漢VER UP前製作人仲要講明下修舊咭係為左讓路新咭
想玩舊DECK嘅嘈比漢鳴屈機
轉左漢嘅又嘈威一陣又改廢

得罪全世界

舊 10-23-17, 12:03 AM   #1933
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
所以都係打翻大德...
上修修唔到好幾多
下修又唔會死得去邊...

話說今日終於齊漢腳...(其實仲差張劉YES)
不過都係算數啦
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 12:18 AM   #1934
柚原このみ

引用:
作者: kev00269270 查看文章
所以都係打翻大德...
上修修唔到好幾多
下修又唔會死得去邊...

話說今日終於齊漢腳...(其實仲差張劉YES)
不過都係算數啦
大德呉懿果副開幕三槍
孖九大攻勢開幕果d
前中段打到漢國叫娘
漢實比對面質到傻,起碼捱到60C至有得打

垃圾運營按使用率下修,劉Yes實再nerf
78靚spec2征又有魅,漢勢2cost無選擇下既現時鐵腳
有得用好快d禁出黎

舊 10-23-17, 12:28 AM   #1935
柚原このみ

引用:
漢VER UP前製作人仲要講明下修舊咭係為左讓路新咭
想玩舊DECK嘅嘈比漢鳴屈機
轉左漢嘅又嘈威一陣又改廢

得罪全世界

中曬我呢種玩家
之前我係綠國人
見到自己用開既次次更新全部連續
唔想再比佢搞,月頭特登儲夠500緣跳糟到紫國
過兩星期又見到自己用開既全部
我係咁掉錢打,你係咁搞我d野玩貶值
西山,我好難做喎

舊 10-23-17, 01:30 AM   #1936
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
「強大的武將,弱小的武將,那只是人的一己之見。真正強大的君主應該為了用自己喜歡的武將獲勝而努力才對哦。」
~成都地區君主四天王 梨花

此篇文章於 10-23-17 05:32 AM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 09:40 AM   #1937
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
又黎期間限定EX
3星期內儲唔夠60個印花個幾張咭就永遠冇得用

要搞到咁去逼人玩真係開始冇癮
60印花又唔算難既
因為有毎日同毎周bonus
毎兩日打一口應該都儲到

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 11:01 AM   #1938
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
ssq 係咁上下啦
3代都經過無數既version 先有最後期既百花齊放同平衡

為推新咭無啦啦nerf 某d 舊咭又真係肉酸得濟
跟本係人都知咁搞個生態實會出現問題
不過其實sega上幾個ver d修改都已經奇奇怪怪
一係針住某d ranker黎改,一係就岩岩先buff完又nerf, 當大家beta test 玩家咁
結果大家咪又係照咁玩,寵壞哂sega... 套用bgor既說話:玩得三國都係M

1cost 漢咭都未用過
睇黎真係離引退不遠
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 11:31 AM   #1939
ikari28
Crazy Gamer

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
睇黎真係離引退不遠
我都未用過任何漢咭
我諗唔係去玩4色由衣單都無乜機會用
趙娥,甘夫人,花鬘,呂姫,孔融/伏寿

舊 10-23-17, 11:44 AM   #1940
柚原このみ

引用:
為推新咭無啦啦nerf 某d 舊咭又真係肉酸得濟
跟本係人都知咁搞個生態實會出現問題
不過其實sega上幾個ver d修改都已經奇奇怪怪
一係針住某d ranker黎改,一係就岩岩先buff完又nerf, 當大家beta test 玩家咁
結果大家咪又係照咁玩,寵壞哂sega... 套用bgor既說話:玩得三國都係M

睇黎真係離引退不遠
針開發ranker以外黎改,之前2ch有人提過
漢朝呢期堅打少左,仲差幾場至有漢大

連LeoGor都引退
新手吸不成,舊玩家都唔捧場

舊 10-23-17, 11:47 AM   #1941
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
三國志大戰討論區 Vol.LIX &lt;&lt;我們回來了&gt;&gt;

現在的問題是泡沫提前出現,火頭多嚇走人。

我印象中隻game落香港地,應該有約半年?

此篇文章於 10-23-17 12:30 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-17, 01:58 PM   #1942
6eo
美波様!

咁未必關哂平衡事既,以前都一樣有唔同廚咭既時代
我覺得僧多粥水都係主因黎,加上機舖文化沒落
始終唔係個個可以/有耐性等幾個鐘打一場
有時仲要山長水遠出去
不如禁下手機即時有得玩又唔使等

三國已經算好,起碼個玩法係其他媒介上係到體驗唔到
舊 10-24-17, 04:33 PM   #1943
3headmonkey
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
諗起3代末期.. 係機舖即場入一條, 阿姐就俾張EX卡你..

而家4代咁快已經要出呢招.. 不同的只是阿姐被 terminal取代了..
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-17, 11:19 PM   #1944
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
中曬我呢種玩家
之前我係綠國人
見到自己用開既次次更新全部連續
唔想再比佢搞,月頭特登儲夠500緣跳糟到紫國
過兩星期又見到自己用開既全部
我係咁掉錢打,你係咁搞我d野玩貶值
西山,我好難做喎
你次次都用最惡個副點幫你

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-17, 11:49 PM   #1945
柚原このみ

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
你次次都用最惡個副點幫你
咪屈我,開始用武神時二哥三哥已經走緊下坡,唔係最強大最惡果時

舊 10-25-17, 08:33 AM   #1946
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
吳礎周瑜+7 8c
加完知仲可以駁周泰 陳武 新小喬

魏礎6氣加6都算
麻煩西山比返個1.7倍速同目覺我

此篇文章於 10-25-17 08:40 AM 被 番薯勤 編輯。
番薯勤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-17, 09:25 AM   #1947
柚原このみ

仲要5氣知力加3,郭嘉?wwwwwwwwww

舊 10-25-17, 11:00 AM   #1948
6eo
美波様!

sega balance
陸續有來

暫時已知加士氣系列全部變廢紙
舊 10-25-17, 11:16 AM   #1949
柚原このみ

引用:
陸續有來

除在馬謖証實死亡有其他報告?

見到周瑜好難唔對生存充滿希望
過兩個禮拜又死左,多謝200龍玉

舊 10-25-17, 12:20 PM   #1950
ikari28
Crazy Gamer

引用:
陸續有來

本來馬謖同丁氏係因為太廢而改到可以一用既程度
依家因為漢屈機又無脳已改番廢呢兩張

個人對関索既期待大D

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 11:10 PM

手機版 | APP版