Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
影音館>顯示討論專區 (02)
KTN 05:23 PM 11-04-07
請繼續/

上回
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=136346
NEAR 09:32 PM 11-15-07
弟弟部電腦個芒唔知點解一開一秒後就冇畫面,,
想問下係咩問題呢?

另外想問下$1500以下4:3芒有咩好介紹,,朋友
shun105 11:43 PM 11-15-07
索尼現任首席執行官霍華德•斯金格(Howard Stringer)日前在接受媒體採訪時公開表示,以索尼為代表的BD陣營和支持HD DVD格式的東芝、微軟陣營之間的競賽已經陷入僵局,次世代存儲格式之爭正處在膠著狀態之中。

儘管在採訪中斯金格表現的對BD與HD DVD之爭的最終結果並不十分看重,但強調說次世代存儲格式之爭最終誰勝誰負,將對雙方陣營下眾多企業各自的市場威信和聲望帶來重要影響。

“我們一直在努力試圖保持領先,而且實際上我們也確實將優勢保持了相當一段時間,直到派拉蒙宣佈倒戈。”斯金格說道。在從HD DVD陣營接受了1億5千萬美元資助後,今年8月美國電影巨頭派拉蒙公司宣佈脫離BD陣營轉而支持HD DVD格式,索尼顯然因此遭受了前所未有的打擊,而斯金格對這一話題也並不避諱。

“但局面並不會就此持續下去。”斯金格對記者說。這位雄心勃勃的商界精英自正式成為索尼集團首席執行官之前,就相信自己有能力把BD和HD DVD兩大格式歸為一統,而且直到現在依然對此深信不疑。斯金格表示希望自己能夠在任期內打破僵局,實現他一直以來統一次世代存儲格式的心願。
談到索尼多災多難的次世代主機PS3,斯金格依然表現得信心十足,他強調借助不久前的降價和新40GB版PS3推出,索尼近來已經在歐洲等地取得了領先優勢。而在美國,先後三次價格調整也使得PS3業務取得了新的進展。“我們已經開始奮起直追了”,斯金格說道:“目標依然是財年內(截止到2008年3月31日)賣出1000萬台PS3。”

LEVELUP原文
stephen1980 12:54 AM 11-19-07
Sharp LC-19A33H
用來打機同做mon,3590,大家覺得點樣?
Rance 03:51 PM 11-21-07
我想問pccw d plan $4380 有呢部 KLV-32S310A
掂唔掂o既呢?
Terry仔 10:26 PM 11-29-07
依家用緊部philip LCD TV 26寸的(唔記得model)
遲下轉部plasma,選panasonic 37寸(都係唔知model)
平時少睇電視,多數用黎打機,睇DVD(wii,ps2,遲下有ps3)
想請教一下P記哩部有咩壞處&好處?!
KTN 08:50 AM 11-30-07
應該是這款吧,是Full HD Panel
TH-37PV70H

許可的話買大幾寸要Full HD Panel的Plasma如何
TH-42PY700H

P記向來色水較灰底,這看你自己個人喜好吧,我個人可是很喜歡..(汗)
Plasma除了老化的情況會快些和明顯些外,但只從看的表現
Plasma會比現在你用LCD好得多
即使不是Full HD也好,色水/層次感也要好得多..
看電視和玩Wii也肯定比LCD好.....但你要PS3的話
當然是建議先考慮Full HD的問題,長遠而言
Full HD已經是一個很平常的配置,無論你日後機頂盒
看無線/亞視的HDTV好,玩PS3/看BLUERAY/HDDVD/XB360也好....
實用性是越來越明顯的,如果是空間或筆直不行的話,37寸也無不可吧
P記的Plasma也算抵玩,42寸P記有五年全保,這個實在沒話說
37寸有沒有,我不太清楚,但可以問問看,P記的服務個人而言很滿意
早時那台29寸給我耍壞了,維修也很不錯,師父快手服務也算盡責
Terry仔 07:31 PM 11-30-07
售後服務不用考慮了
因為家姐個男友係信興 做師父

琴晚突然醒起,37寸res 1024 X 720
哩一點已經可以foul左佢,42寸又唔夠錢
所以都係選LCD啦

LCD的話,TX-32LX700M , TX-37LX75M兩者價錢一樣
一個細D,但係好似畫面靚D,另一個大D,就無咁靚
真係唔知選部好
KTN 12:48 AM 12-01-07
1024X720<--這個我反而不覺好大問題...
兩者都係37...要靚我肯定買PLASMA XDDD
LCD同樣價錢,頹級享受...不過你自己決定啦
我信我看見的多過純粹單純數字的比較
KTN 01:08 AM 12-01-07
37 full hd
http://www.sharp.com.hk/EIP/News.nsf...D?OpenDocument
Terry仔 10:14 AM 12-01-07
hitachi都有部37寸 full hd的
同sharp 比較價錢,邊部平呢?
hitachi 官網標價16800(實制賣幾多唔知)
sharp無標價出黎
HON HON 04:32 PM 12-14-07
作者: Terry仔:
hitachi都有部37寸 full hd的
同sharp 比較價錢,邊部平呢?
hitachi 官網標價16800(實制賣幾多唔知)
sharp無標價出黎
我反而覺得philip有部37 full hd好過hitachi好sharp, 因為响豐x睇過佢地播full hd日本電視節目, hitachi出色較為紅, 但就有鬼影同暗位唔太好, philip就較為光但好自然, sharp就42吋以下既機都唔係made in japan, 但個價又無話平番, 呃水....

我想問下用ps3同sony出既blu-ray player播blu-ray movie碟, 個差別會唔會好大呢? 咁hd play同360個hd play播hd movie碟又會唔會差好多呢?
Paptimus 11:44 PM 12-14-07
睇過philips hdtv, 發覺色係幾sharp, 但d色過深同過實, 睇落唔太自然(覺得d色唔夠真), 好似人既膚色, 仲有睇綠色既位, 我覺得samsung都好過佢
我會覺得sharp同sony出既color會比較真, sharp會自然同柔和, sony就sharp
我用tvbhd試播去睇
HON HON 04:37 PM 12-17-07
作者: Paptimus:
睇過philips hdtv, 發覺色係幾sharp, 但d色過深同過實, 睇落唔太自然(覺得d色唔夠真), 好似人既膚色, 仲有睇綠色既位, 我覺得samsung都好過佢
我會覺得sharp同sony出既color會比較真, sharp會自然同柔和, sony就sharp
我用tvbhd試播去睇
你咁講下我又覺得係, 得覺d色唔夠真, 尤其是d膚色可以d display係turn到去最光, 所以好鬼白光既...

sharp係幾好架, 但知道4十幾吋以下轉左個made in china, 同好小位插之後就算啦, 而sony就俾佢其他影音產品影響左個感覺, 除非自己好有錢, 否則好小會買sony野...
天野 04:31 PM 12-19-07
1.Plasma 打機是不是沒有lcd的好???
2.用Plasma打機會不會容易壞??(例如容易起烘等問題)
3.最後Plasma壽命是不是沒有lcd電視長??
赤武神 12:39 AM 01-05-08
作者: 天野:
1.Plasma 打機是不是沒有lcd的好???
2.用Plasma打機會不會容易壞??(例如容易起烘等問題)
3.最後Plasma壽命是不是沒有lcd電視長??
1.我認為Plasma 打機絕對好過LCD
2.要注意唔好比個畫面開者而長期黑書面...打機唔會對部機有乜壞處
3.先唔好理佢同LCD比既壽命..依家最新既Plasma屏幕壽命有100000小時
分分鐘你換下部電視,都有排未壞

TH-42PY700H可惜個防反光技術有d影響畫質...

期待另一d公司如先鋒出FULL HD 42" Plasma+內置高清電視tuner~~

家陣仲未見識過TH-42PY700H駁PS3 1080p效果~~可惜冇店舖咁樣show
黑澤夜 03:35 AM 12-26-07
我想問下如果我買左 Dell or Benq 的 LCD MON (MON only)
第時可唔可以加野睇電視?

因為我買來主要係睇碟同打ps3
monster8 12:57 PM 01-03-08
作者: 黑澤夜:
我想問下如果我買左 Dell or Benq 的 LCD MON (MON only)
第時可唔可以加野睇電視?

因為我買來主要係睇碟同打ps3

TV BOX OR SET TOP BOX
HON HON 01:08 PM 01-05-08
想問下32" FULL HD LCD TV今年係咪會出呀?
同埋今年係咪會出內置高清盒仔既LCD TV呀?
DC 97 08:03 PM 01-14-08
老豆ROOM部TV壞左
想買部20-24吋~有咩選擇
唔洗太貴~又唔好太平
買邊隻好??
THX
Montella 02:01 AM 02-27-08
作者: DC 97:
老豆ROOM部TV壞左
想買部20-24吋~有咩選擇
唔洗太貴~又唔好太平
買邊隻好??
THX
不如試下搵sony HD crt 電視.
chunmanx 09:18 PM 02-27-08
作者: Montella:
不如試下搵sony HD crt 電視.
但可以在邊道找
我在d上樓的影音舖都唔見ge
monster8 11:03 PM 01-15-08
今日見到sanyo 隻37" full hd賣$8990, 平到呢....
KUTAR# 08:15 PM 01-29-08
見百記+中銀卡,
panasonic TH-42PV700H 做13,800
http://www.panasonic-hk.com/av/chine..._record_id=243

請問大家覺得點…?
部機的畫汁,大家覺得打機可以嗎?
可唔可以俾少少意見,定係有更好的選擇?

thx
chunmanx 10:25 PM 01-29-08
非常急問!

1.買幾多吋
2.幾多解象度
3.同甚麽牌子甚麽型號
的LCD電視看番舊的480i畫面會比較上冇咁核突?(如玩番Wii game)

另想問有甚麽26" LCD TV推介
性能強(如有hdmi輸入)價錢合理
或性能一般但非常抵賣都可以推介
目標值係$5000
1280x720p
16:9

非常感謝
臨表涕零
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面