Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-27-16, 10:37 PM   #826
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
用阿布熊前 睇下自己e5齊唔齊腳先用-.- (e5前段其實有用非必要,後段睇自己有無酒勾....有就沒問題了

舊 11-27-16, 10:39 PM   #827
dfstan
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
PSN  IDkkdfstan
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
斬殺期個陣唔變, 我直頭選擇陸基炸WO改, 反正係長門面前, 院長主任都係浮雲
試過唔洗2連著彈, 平射都照秒
只要WO改過到, 入到王就輕鬆

聽聞E5有削甲???削左D乜???
其他人打BOSS還有航空隊的傷害提高了,不過沒長門歐根那麼誇張
dfstan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-16, 10:39 PM   #828
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
引用:
斬殺期個陣唔變, 我直頭選擇陸基炸WO改, 反正係長門面前, 院長主任都係浮雲
試過唔洗2連著彈, 平射都照秒
只要WO改過到, 入到王就輕鬆

聽聞E5有削甲???削左D乜???
咪削左頂帽

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-16, 10:44 PM   #829
rfdingo
Crazy Gamer

引用:
作者: dfstan 查看文章
其他人打BOSS還有航空隊的傷害提高了,不過沒長門歐根那麼誇張
都算好明顯
起碼我用榛名都打得入 扣百幾

未削前我望佢唔好打王架

舊 11-27-16, 10:46 PM   #830
anyone
The One
↘嫁

有次磨血得返殘血bba同boss
雪風第5ci
歐根守尾

我第一次想雪風唔係射boss

另外金剛無削之下彈著都係打百5左右

舊 11-27-16, 10:49 PM   #831
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: rfdingo 查看文章
e5陸攻炸boss <- 無大艇無人權
其實我想問, 大艇+3陸攻先炸到boss???我大艇+2陸攻+1零戰去唔到boss

引用:
作者: anyone 查看文章
有次磨血得返殘血bba同boss
雪風第5ci
歐根守尾

我第一次想雪風唔係射boss

另外金剛無削之下彈著都係打百5左右
唔好話夜戰, 日戰你都唔想其他人打BOSS, 想佢清其他卒

此篇文章於 11-27-16 10:52 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-16, 10:52 PM   #832
dfstan

引用:
都算好明顯
起碼我用榛名都打得入 扣百幾

未削前我望佢唔好打王架
其實我斬完BOSS回去試削甲,的確分別是很明顯,不過和長門歐根這些日戰一炮一個的比就
另外SARATOGA我試過打BOSS打了200多,有點失望
舊 11-27-16, 10:54 PM   #833
rfdingo
Crazy Gamer

引用:
其實我想問, 大艇+3陸攻先炸到boss???我大艇+2陸攻+1零戰去唔到boss
我係大艇+3陸攻 炸boss

大艇+ 52熟 只係去到 O點,想調後一格空襲點都唔得

我都無特別搞清楚而家點計...

舊 11-27-16, 10:55 PM   #834
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
其實我斬完BOSS回去試削甲,的確分別是很明顯,不過和長門歐根這些日戰一炮一個的比就
唔好話日戰....就算夜戰要1發秒院長都要好講運氣同唔係人人做得到....

不過削弱BOSS就廢事搞....如果可以削弱道中堆WO改就好囉....

此篇文章於 11-27-16 10:57 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-16, 10:56 PM   #835
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:

可能零戰拖低左. 不過照而家睇都係穩定入王比較有利.

舊 11-27-16, 10:57 PM   #836
rfdingo
Crazy Gamer

引用:
我家sara打 到3百幾架(不過噴鋁就是了....

其實有幫助(只是對sara有幫助吧(我番刷無落長門

舊 11-27-16, 10:57 PM   #837
anyone
The One
↘嫁

無鋁繼續玩

舊 11-27-16, 10:58 PM   #838
dfstan

大艇+3,航空隊你把最低航程的飛機當標準,E5BOSS要11,所以最低你也要8才能飛到BOSS
舊 11-27-16, 10:58 PM   #839
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

SARATOGA有冇得日戰2連砲擊???可能仲勁???

舊 11-27-16, 11:00 PM   #840
Squall-Lucifer
God of Gamer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:

要去P點這空襲點的話要大艇+21熟
E5的距離算法是由地圖上AB那個mark起計
所以O點就是BCEGIU2MO,第9格,要9格續航,52熟本身6格,二式大艇能+3續航所以剛好9格
P點就是10格,要大艇+21熟
BOSS的T點是11格,陸攻only都要用大艇才可以去到

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-16, 11:03 PM   #841
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
E4你打乙/丙的話前半可以試試阿布熊+秋月級+2大發DD+2航巡上4隊二式水戰拿BOSS點的制空
這是最短路線的編成,但問題是H點的ヲ級要大破你就大破你.....
後半.....時間不多了,大船流強推吧
引用:
用阿布熊前 睇下自己e5齊唔齊腳先用-.- (e5前段其實有用非必要,後段睇自己有無酒勾....有就沒問題了
E4後半預計大船流
但玩咁耐都係無大和同武藏
都唔算好大船法

亦預計留番阿武隈到E5先用
因為無酒勾..
到依家為止阿賀野型都係得阿賀野一架......

呢兩日試試
勢色唔對E4會轉打乙

舊 11-27-16, 11:04 PM   #842
dfstan

回去E2第二次就出山風了
不過我還是沒有海風
舊 11-27-16, 11:06 PM   #843
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
E4後半預計大船流
但玩咁耐都係無大和同武藏
都唔算好大船法

亦預計留番阿武隈到E5先用
因為無酒勾..
到依家為止阿賀野型都係得阿賀野一架......

呢兩日試試
勢色唔對E4會轉打乙
資唔多既話就算有大武都唔好用佢打E4, 我大武IOWA陸奧, E4燒左我7萬彈油

舊 11-27-16, 11:07 PM   #844
anyone
The One
↘嫁

好鐘意e5 boss bgm段intro

舊 11-27-16, 11:08 PM   #845
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: anyone 查看文章
好鐘意e5 boss bgm段intro
聽到段intro代表wo改放生你, 梗係鍾意聽啦
我又俾wo改送返母港喇

舊 11-28-16, 12:47 AM   #846
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

1take過, E5真係樂園

估唔到長門中破都仍然可以日戰秒院長
日本守護神

舊 11-28-16, 01:05 AM   #847
蛋撻王子
功德完滿

引用:
1take過, E5真係樂園

估唔到長門中破都仍然可以日戰秒院長
日本守護神
恭喜師兄
希望到時都可以有師兄咁順利~~

舊 11-28-16, 01:08 AM   #848
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
恭喜師兄
你捱得過E4既精神污染就已經差唔多打完個EVENT架喇, E5同佢比完全係easy mode

舊 11-28-16, 08:49 AM   #849
Famitsubasa
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDDr_Yuni
引用:
恭喜師兄
唔駛咁擔心既
用尾關獨立黎計今次E-5真係好易打
行高速統一KNOPT既話油彈都好足下 wo改放人就OK
開左新起點已經搞掂左2/3

舊 11-28-16, 09:29 AM   #850
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: Famitsubasa 查看文章
唔駛咁擔心既
用尾關獨立黎計今次E-5真係好易打
行高速統一KNOPT既話油彈都好足下 wo改放人就OK
開左新起點已經搞掂左2/3
多謝師兄 目前E4前半運輸到一半
有不斷勸退
但相信試行回數高就過到

依家只係擔心大家所講既E4後半
預計

扶桑
山城
厭戰
陸奧
飛龍
蒼龍

但如果大家都話E5比E4來的簡單既話
諗緊駛唔駛係E5將翔鶴瑞鶴調上E4用
飛龍蒼龍調去E5 咁

標籤
艦これ, 艦隊これくしょん

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「艦隊これくしょん -艦これ-」2016年春活,大發數量夠嗎? VOL.10 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1001 06-10-16 10:56 PM
「艦隊これくしょん -艦これ-」2015年秋刀魚坑爹 VOL.8 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 998 01-19-16 07:31 PM
「艦隊これくしょん -艦これ-」 VOL.4 LTKS PC電腦遊戲討論版 1917 04-29-15 12:53 AM
「艦隊これくしょん -艦これ-」秋季活動[渾作戰]開始 VOL.3 LTKS PC電腦遊戲討論版 1104 11-24-14 08:44 PM
「艦隊これくしょん -艦これ-」[武蔵]建造可能 VOL.2 LTKS PC電腦遊戲討論版 1024 08-03-14 04:27 PM

現在的時間是 04:30 AM

手機版 | APP版