Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 02-10-07, 10:11 PM   #1
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
cheap精止痕 x8

話說之前.....小弟入手菲林機的時候,呢度的某大大同我講,
你玩film呀?咁你知唔知要買scanner呀?因為小弟無知,所以
就多口叫某大大比點意見我,佢第一句就話乜野V700啦,我心
諗V700乜野黎ga?SE手機S700我就知乜姐 後來回家
後上網去睇下,噢........衰多口,衰八卦呀....不過我有定力,當冇
問過,同埋自己真係唔多需要住 結果影下影下,發覺自己原
來已儲存左唔少郵票,長遠諗下,下下比出面scan,條數好"come"
計,就係呢個時候....收到DC兇某師兄的PM話有好價,問有冇興趣?
結果........

厚塵紙箱一個

可能影得唔好.....事實個箱真係好多塵呢
此時心諗,裡面唔會咁呀

希望我有機會用到呢兩塊黑色物體呢(不過好難啦)

又話會放藍光....點解得白光o架?貨不對版?

小弟的開心派對套裝

待續..............

舊 02-10-07, 10:27 PM   #2
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
恭喜~ 賀喜~ 廿一世紀是生活數碼化的時代. 你覺悟吧~
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-07, 10:35 PM   #3
DCIP
Crazy Gamer
軸心國德日同盟

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDCIP
嘩! 送比我都無地方安置呀!!

亂貼相簿: http://fotop.net/benwoo
DCIP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-07, 10:49 PM   #4
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
[頹]燈箱我都未買......[/頹]
/\

膠Mac?
a
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-07, 11:35 PM   #5
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

試scan中......tiff format,48bit,4800dpi
所謂的藍光難道是呢D?

舊 02-10-07, 11:40 PM   #6
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
咁如果裡面支光管識發藍光又可以點呢?
Scan得睇D?
a
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-07, 11:41 PM   #7
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: 奸詐餅 查看文章
Scan得睇D?
a
小餅你好似好有興趣咁喎

舊 02-10-07, 11:48 PM   #8
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: 奸詐餅 查看文章
Scan得睇D?
a
用藍光黎SCAN正係呢部機的賣點之一

舊 02-10-07, 11:57 PM   #9
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
好彩我唔玩郵票, 屋企亦都冇位

舊 02-11-07, 12:03 AM   #10
大雄
卡啦騷

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagkalaso
加賀兄放心用喎, 唔係有問題既貨先平比你

有興趣既朋友都歡迎搵我, 大量現貨, 事關全香港得3 間舖有得賣

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-07, 12:12 AM   #11
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: 大雄 查看文章
加賀兄放心用喎, 唔係有問題既貨先平比你

有興趣既朋友都歡迎搵我, 大量現貨, 事關全香港得3 間舖有得賣
唔係話部機有問題.....我講下笑姐
部機好正,不過要點時間去摸熟佢....唔該晒你先
呢度仲有一個人想買呢

舊 02-11-07, 12:18 AM   #12
大雄
卡啦騷

引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
唔係話部機有問題.....我講下笑姐
部機好正,不過要點時間去摸熟佢....唔該晒你先
呢度仲有一個人想買呢
米王?

講多無謂,一步到位
舊 02-11-07, 12:27 AM   #13
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
米王?
唔係米爺.......你唔使急,
過埋個2月果個人仲有興趣的話佢自然會搵你

舊 02-11-07, 12:39 AM   #14
大雄
卡啦騷

引用:
唔係米爺.......你唔使急,
過埋個2月果個人仲有興趣的話佢自然會搵你
我賣EPSON 無錢收架 我都係幫下其他PROMOTER

BTW, 我想八下你O係深水埗問到咩價??

我同同事研究過之後覺得今日個價去得太盡 老實講個價非常接近COST 唔好爆出去

講多無謂,一步到位
舊 02-11-07, 12:44 AM   #15
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
我賣EPSON 無錢收架 我都係幫下其他PROMOTER

BTW, 我想八下你O係深水埗問到咩價??

我同同事研究過之後覺得今日個價去得太盡 老實講個價非常接近COST 唔好爆出去
老深果間問過$5380,現金都要$5200....得番一部
旺電就$5380....現金都係一樣.....唔知仲有幾多部

舊 02-11-07, 01:04 AM   #16
大雄
卡啦騷

嘩,劈得過火左

講多無謂,一步到位
舊 02-11-07, 01:15 AM   #17
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
米王?
係我都會買X900, 功能一樣但差成千幾兩千, 我唔會同錢過唔去

Rice

舊 02-11-07, 01:36 AM   #18
大雄
卡啦騷

BTW, 加賀, 張單成唔成功過到海關既精明眼

講多無謂,一步到位
舊 02-11-07, 02:27 AM   #19
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
我地三個討論過後. 冇大餐食的話一於爆佢大鑊....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-07, 03:53 AM   #20
時之旅
Senior Gamer
等待中~

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: antony chan 查看文章
大餐係咪聽者有份??
時之旅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-07, 09:41 AM   #21
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
得左呀.......佢仲話咁大部至$1500蚊,好抵買

舊 02-11-07, 09:41 AM   #22
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: antony chan 查看文章
引用:
作者: 時之旅 查看文章
大餐係咪聽者有份??
點解禾聽唔明你地講乜野

舊 02-11-07, 10:59 AM   #23
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

睇下先......

上子彈........

制作中

舊 02-11-07, 11:04 AM   #24
時之旅
Senior Gamer
等待中~

註冊日期: Jan 2007
引用:
點解禾聽唔明你地講乜野
知道有大餐食咪得囉
時之旅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-07, 01:27 PM   #25
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
上面o的 slides, 咁樣睇唔係好清晰喎... 你買左睇 slides 燈箱未?
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:47 PM

手機版 | APP版