Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-19-17, 01:56 AM   #1626
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我都好怕只係識用SP的人
可能殺到一波, 不過之後無料到..
4,5分鐘無貢獻都係廢..
見低RANK 區銀噴昇上去就知.. 分去對手隊最好,打到佢一棟都無.. 用SP 洗地, 殺完你再油番..
無殺人能力打RANK 真係累人累己

此篇文章於 09-19-17 02:01 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 02:43 AM   #1627
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
啱啱先有場TC我企塔, 神隊友一見我上塔就立即再清復活落返既對手
結果我0殺
有時唔係唔想殺人GA

舊 09-19-17, 02:57 AM   #1628
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: ROCAS 查看文章
啱啱先有場TC我企塔, 神隊友一見我上塔就立即再清復活落返既對手
結果我0殺
有時唔係唔想殺人GA
好隊友, 我都試RM 跟隊行, 咩都無做,死左一次.. 之後重生.已達陣完場勝利

舊 09-19-17, 07:47 AM   #1629
信長
The Flash

都是A RANK
正副ACC 都唔同分.. 副ACC 排到1700 ,正ACC 排到1500-1600
副ACC 真係排到的隊友可KO 完成賽事,好clean ,無gear 都打得好舒服
正身的成日打得甩甩漏漏

可能lv 低都拍到lv低好手

此篇文章於 09-19-17 08:00 AM 被 信長 編輯。
舊 09-19-17, 08:31 AM   #1630
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
RM兩場對手都有支4K十幾殺
但可能怕俾近距離快殺,唔見佢地開過路幫前場進攻
結果我地死得較多下都係推贏

呢啲高耗油武雖話更考臨場判斷力
但真係大把加快空間
由手機版發出

此篇文章於 09-19-17 08:36 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 08:56 AM   #1631
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 信長 查看文章
都是A RANK
正副ACC 都唔同分.. 副ACC 排到1700 ,正ACC 排到1500-1600
副ACC 真係排到的隊友可KO 完成賽事,好clean ,無gear 都打得好舒服
正身的成日打得甩甩漏漏

可能lv 低都拍到lv低好手
乜原來有排名?我冇留意,
其實我都估低Lv開始打Rank好d,
我係由約Lv40先開始第一次打Rank,
嗰時C位已經唔算容易,等準備開戰畫面時,
見到最低Lv嗰幾個玩家,一陣8成就係我嘅隊友,
唔係話低Lv就一定弱,但個機會率...........
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 09:28 AM   #1632
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
4K高手好恐怖的 見到條射程堅淆

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 10:24 AM   #1633
信長
The Flash

引用:
作者: 貓太部 查看文章
乜原來有排名?我冇留意,
其實我都估低Lv開始打Rank好d,
我係由約Lv40先開始第一次打Rank,
嗰時C位已經唔算容易,等準備開戰畫面時,
見到最低Lv嗰幾個玩家,一陣8成就係我嘅隊友,
唔係話低Lv就一定弱,但個機會率...........
照計A RANK 好多40-50
但我lv 14 都係連到20-30咁, 好少連50.
再計我重玩..C,B 時勝率好高,分到隊友同我之前初出game頭星期打的豬隊友地獄好唔同
定有一班人重玩當練槍練狙,
好記得一場樓梯場SZ RANK B,對面個狙都勁,又多Baller.. 打得好激,
我都殺17... 但有個壽司隊友殺21..其餘兩個唔過10, rank B 殺21 一定係老手

舊 09-19-17, 11:24 AM   #1634
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
我都好怕只係識用SP的人
可能殺到一波, 不過之後無料到..
4,5分鐘無貢獻都係廢..
見低RANK 區銀噴昇上去就知.. 分去對手隊最好,打到佢一棟都無.. 用SP 洗地, 殺完你再油番..
無殺人能力打RANK 真係累人累己
你係咪講緊我
我自問殺人能力真係好弱

而家叫好左D但好多時都係殺數偏低,畢竟好多時殺數多並唔代表係贏果方
我已經試過幾次殺得少但殺的人都係關鍵時刻先殺(尤其是運魚)...

昨日打完覺得AREA和推塔的節奏控制好緊要
但仲係有D迷茫

引用:
照計A RANK 好多40-50
但我lv 14 都係連到20-30咁, 好少連50.
再計我重玩..C,B 時勝率好高,分到隊友同我之前初出game頭星期打的豬隊友地獄好唔同
定有一班人重玩當練槍練狙,
好記得一場樓梯場SZ RANK B,對面個狙都勁,又多Baller.. 打得好激,
我都殺17... 但有個壽司隊友殺21..其餘兩個唔過10, rank B 殺21 一定係老手
其實有時會出現一些這樣的情況
A. 大家互殺膠著,所以雙方殺數都超高
B. 有一兩個人專殺敵,令隊友專心做其他DIRTY WORK
因為油地 / 進攻時做FOLLOW UP掩護 這些工作真的看不出來...

引用:
好隊友, 我都試RM 跟隊行, 咩都無做,死左一次.. 之後重生.已達陣完場勝利
B rank運魚好易開幕終了,幾次經驗話我知運魚好睇第一批死的人之後點行動,所以我通常都係衝出去搶左先,搶先死先

如果有人神掩護油埋地俾你唔駛自己油,對面根本唔知你條魚係邊
不過再上到去呢d應該無咩用a

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)

此篇文章於 09-19-17 11:39 AM 被 Kaiser 編輯。
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 11:40 AM   #1635
信長
The Flash

引用:
作者: Kaiser 查看文章
你係咪講緊我
我自問殺人能力真係好弱

而家叫好左D但好多時都係殺數偏低,畢竟好多時殺數多並唔代表係贏果方
我已經試過幾次殺得少但殺的人都係關鍵時刻先殺(尤其是運魚)...

但仲係有D迷茫
講緊前面巴打話有隊友0 殺幾次SP
殺唔到人唔緊要.
有生存能力都好重要, 有時拉開對方遊花園,都係有貢獻
同睇到咩位有對手同隊友,要做咩優先都重要.. 見過好多人同人互搓,一舊雲咁. 同佢互搓的對手,一有位就入佢
好似SZ 咁,關鍵時刻見對手用inkjet ,baller.. 主動對抗引佢拉離個zone 都係有用

你可以睇下片, 推塔防守點,對手咩位出都好易預計到.幾時hold 幾時去都係有技巧
fuzzy 都可睇下,佢打前,最易睇咩位攻
https://www.youtube.com/channel/UCRx...xpFXQag/videos

twitch 佢打平常對手.易睇好多人都係相同企位..
https://www.twitch.tv/pkfuzzy
Kiver
https://www.twitch.tv/kivicious

引用:

B. 有一兩個人專殺敵,令隊友專心做其他DIRTY WORK
因為油地 / 進攻時做FOLLOW UP掩護 這些工作真的看不出來...

係呀那場8個打得出盡力,都唔係話殺得少無貢獻
有一場就相反,推塔遊艇細場, NZIP 同JR, 無腦狂跳入死.仲要3,4次, 油地起甲都做唔到, 兩個有戰力對住4個.. 無得打>.<

此篇文章於 09-19-17 12:21 PM 被 信長 編輯。
舊 09-19-17, 01:05 PM   #1636
leungky1

引用:
你係咪講緊我
我自問殺人能力真係好弱

但仲係有D迷茫

B rank運魚好易開幕終了,幾次經驗話我知運魚好睇第一批死的人之後點行動,所以我通常都係衝出去搶左先,搶先死先

如果有人神掩護油埋地俾你唔駛自己油,對面根本唔知你條魚係邊
不過再上到去呢d應該無咩用a
B級依家多數人都唔會盲搶中炸彈
不過換嚟嘅就係一邊炸完後通常回唔切血
尤其依家少左人用水袋,基本上都係機械同炸彈
無咩炸嗰邊係比較易趁對手未敢衝嘅空檔去搶返
由手機版發出

此篇文章於 09-19-17 01:39 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-19-17, 09:22 PM   #1637
信長
The Flash

頭先RM,我同炮手去最後一段.. 對面LUNA 殺左炮手
不過佢企正支炮位置, 個膜一出,佢就被夾死... 埋單勝利

舊 09-19-17, 09:28 PM   #1638
leungky1

RM臨升B俾三件攻同守都做縮頭烏龜嘅累死....
真係未見過一支魚砲都可以迫到三個企響山後
由手機版發出
舊 09-19-17, 09:30 PM   #1639
信長
The Flash

引用:
作者: leungky1 查看文章
B級依家多數人都唔會盲搶中炸彈
不過換嚟嘅就係一邊炸完後通常回唔切血
尤其依家少左人用水袋,基本上都係機械同炸彈
無咩炸嗰邊係比較易趁對手未敢衝嘅空檔去搶返
由手機版發出
水袋優點係快,消耗少.油地都唔錯, 仲有油牆那下最好用
試探敵人位置. 用得勁的人殺好多cover位敵人
仲有如果減副武1.4, 可出3個水袋 之後大技回墨,再3個水袋 ... 那幾下爆發力好勁同好快

舊 09-19-17, 10:10 PM   #1640
leungky1

引用:
仲有如果減副武1.4, 可出3個水袋 之後大技回墨,再3個水袋 ... 那幾下爆發力好勁同好快
咁睇嚟真係夠高手先會諗到咁活用

B級今日所見只係用壽司嗰啲間中扔下嚇人
或者爆膜之後就不復見

似乎無波波玩都係少人用嘅一個原因
由手機版發出

此篇文章於 09-19-17 10:13 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-19-17, 10:38 PM   #1641
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
痴線,運魚終於升左上A-,但遊戲節奏點解同B RANK差咁遠 完全唔識玩
結果連輸6場跌番落去B+

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-17, 10:59 PM   #1642
leungky1

引用:
痴線,運魚終於升左上A-,但遊戲節奏點解同B RANK差咁遠 完全唔識玩
試過SZ都係咁
B都仲容許一個半個慢左
但A 個個都鬥快圍哂地盤缺口
前線一少左人就好難追
即使佔到人地死哂都無得停止移動
要不停油地補空位同唔比人瞄到
太多潛伏同太近隊友都已經係豬級
由手機版發出

此篇文章於 09-19-17 11:04 PM 被 leungky1 編輯。
舊 09-19-17, 11:00 PM   #1643
信長
The Flash

引用:
A>S >S+ 昇上去都係咁
有時一面到強姦.. S+ 實力都係可以差好遠
對手愈打愈clean. 如果一打時,人地feel 到實力差距,一定好快殺到村口,唔比機會你

舊 09-20-17, 12:31 AM   #1644
衰仔包

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
引用:
所以話升到下一級自己就會變豬隊友
去到s又會再變
每級都有d差距
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 09:59 AM   #1645
空調

註冊日期: Jun 2004

琴晚魚炮上到B+了 睇上面咁多位師兄講
應該開始群魔亂舞了

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 09-20-17, 11:53 AM   #1646
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 空調 查看文章

琴晚魚炮上到B+了 睇上面咁多位師兄講
應該開始群魔亂舞了

Sent from my iPhone using Gaforum
其實b-至b+都係差不多,你b-升到b,就有可能b+升上a,
主要都係睇隊友同對面~
我第一次升上B+,係連赢8局,第9局升A-.....
勁起上來係越打越有信心,如果碰到一場緊緊輸,或者俾人反追輸,即時進入低潮....
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 12:48 PM   #1647
信長
The Flash

船廠咁大,後追緊,又唔幫手壓.. 點贏...
人地出必,隊友又頂唔到.. 在zone 爆漿

舊 09-20-17, 12:52 PM   #1648
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
水袋雖然Nerf左
但其實夠準既依然係中兩個就會直接收皮
D高手一見你根本無留意到佢,佢就隔牆一口氣兩個直擊打死

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 01:37 PM   #1649
衰仔包

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
尋日搶魚第一次見人明明輸緊進入加時都要係自己個魚台度唔出去...
直到條魚夠鐘...條魚明明係最後防得好辛苦先拎到返黎...
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 03:02 PM   #1650
leungky1

引用:
作者: 衰仔包 查看文章
尋日搶魚第一次見人明明輸緊進入加時都要係自己個魚台度唔出去...
直到條魚夠鐘...條魚明明係最後防得好辛苦先拎到返黎...
C級常見錯誤
唔係C級就係幸運咁俾人Carry上去
某程度上都係一種技術
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 05:04 AM

手機版 | APP版