Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-28-16, 09:57 PM   #1626
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
其實普通CHAIN上限係咪都係4倍﹖

咁其實唔駛EC都得﹖EC每下1.3倍係快D上到4倍姐﹖

普通CHAIN每下1.1倍應該14CHAIN度就4倍﹖

諗諗下用2隻女僕DISORDER都39CHAIN啦,又唔易甩,另外幾個用高攻人打落去應該都好痛﹖

TIDUS用得多覺得佢招QUICK TRICK都幾易甩
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-16, 05:39 PM   #1627
ShinDou

原來下次又係FFT活動﹖FFT女性騎解6星,唔知仲會出咩新角
舊 10-29-16, 08:40 PM   #1628
ShinDou

升左2隻女僕出黎玩,好似好屈,而家打到2百幾萬,俾人麻左1隻女僕都打近2百萬秒到佢 XD

TIDUS食POT食到LV25必了,下隻唔知俾咩食好 XD
舊 10-30-16, 05:08 AM   #1629
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
點解有咁多pot既?我先得個十幾lv

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-16, 09:18 AM   #1630
ShinDou

個個星期爆晒D水打夢幻 XD 而家第4層好易出大LB,1隻加3千,如果行晒冇錯又BONUS多隻,好快
舊 10-30-16, 03:10 PM   #1631
ShinDou

原來FFT暗騎都解6星

睇番好似有D 4星起5星止,果堆應該都會解6星﹖

好耐之前真係UP中左FFT會出第4章拉冇沙同佢個FD XD

不過第4章拉冇沙似係盾角,未必會好勁

佢個FD就好似勁好多,有黑羊騎士話劍重鎧裝備時攻大幅UP,應該會勁過GARLAND果招,GARLAND果招各加20%,佢可能加30 OR 40%﹖另外仲有雷耐DOWN招,唔知係咪多段HIT,不過都似係,呢排D POOL隻隻都多段HIT

隻神殿騎士變左補助,唔知加得多唔多

占星術士竟然都係6星,不過都要睇佢D技點先知

今次竟然新角4隻都上到6星
舊 10-30-16, 09:28 PM   #1632
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: ShinDou 查看文章
原來FFT暗騎都解6星

睇番好似有D 4星起5星止,果堆應該都會解6星﹖

好耐之前真係UP中左FFT會出第4章拉冇沙同佢個FD XD

不過第4章拉冇沙似係盾角,未必會好勁

佢個FD就好似勁好多,有黑羊騎士話劍重鎧裝備時攻大幅UP,應該會勁過GARLAND果招,GARLAND果招各加20%,佢可能加30 OR 40%﹖另外仲有雷耐DOWN招,唔知係咪多段HIT,不過都似係,呢排D POOL隻隻都多段HIT

隻神殿騎士變左補助,唔知加得多唔多

占星術士竟然都係6星,不過都要睇佢D技點先知

今次竟然新角4隻都上到6星

睇下勁唔勁得過光戰囉, 而家好多高難度任光戰都係VIP

舊 10-30-16, 09:35 PM   #1633
ShinDou

引用:
作者: jackiecyho 查看文章
睇下勁唔勁得過光戰囉, 而家好多高難度任光戰都係VIP
光豬太勁,有FULL BREAK降30%全能力,HI BREAK攻魔/防精就降45%,光我又50%幫人食招減半傷,俾魔法招打又補HPMP,係進攻唔得

第4章拉冇沙好似話會有勁既攻招,但佢定位又係盾角,應該唔會夠D98分人D招勁,我估1係有降屬耐但少HIT,1係就多HIT但唔降屬耐,盾黎講我估佢應該都冇光豬咁勁,如果唔係光豬又即刻雪得 XD
舊 10-31-16, 08:19 AM   #1634
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
其實普通CHAIN上限係咪都係4倍﹖

咁其實唔駛EC都得﹖EC每下1.3倍係快D上到4倍姐﹖

普通CHAIN每下1.1倍應該14CHAIN度就4倍﹖

諗諗下用2隻女僕DISORDER都39CHAIN啦,又唔易甩,另外幾個用高攻人打落去應該都好痛﹖

TIDUS用得多覺得佢招QUICK TRICK都幾易甩
現在玩EC..
5星香托托X2 + FF2主角(技能要覺醒完)..
這樣玩比賭徒更穩更痛..

單純用好友FF2主角技能完覺,沒玩EC只靠普C..
打覺醒級暗之王
FF2主角那招一發90萬...(二刀流90萬X2)

舊 10-31-16, 08:50 AM   #1635
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

而家打鬥技場用100% 物理迴避既千鶴應該係最穩, 差在佢用要100% 就裝唔到石化劍打多幾turn

舊 10-31-16, 09:05 AM   #1636
ShinDou

博士我得1隻,而家想抽4星止仲難過其他 XD

其實係咪2隻博士chain 10已經4倍?

ff2主角覺2之後應該全game最大力?

千鶴而家有100%回咁神?咩招?不過魔法必中
舊 10-31-16, 09:57 AM   #1637
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:

2隻5星香托托..可以輕鬆連超過40EC~XD...所以怎樣也是穩穩4倍~XD

舊 10-31-16, 10:39 AM   #1638
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:

空蟬40% + FFXIII 10面骰20% + 4 X 女間諜trust 10%

佢一隻針晒物理角, 魔攻角俾其他人搞啦

舊 10-31-16, 11:38 AM   #1639
ShinDou

其實鬥雞可能2隻博士w龍卷就秒晒?
舊 10-31-16, 05:40 PM   #1640
ShinDou

估唔到女性騎都有聖光爆裂破,唔知係咪同雷神果招1樣,不過mp扣少d應該細力d
舊 10-31-16, 11:14 PM   #1641
ShinDou

估唔到傭兵拉冇沙係FF4性騎上位互換,有75%擋招仲有8HIT招,雖然唔夠高攻,不過多HIT用黎CHAIN都好用

騎士迪士達淨計招仲勁過雷神,但冇勁雷武,要自己上雷屬既話又晒1TURN,暫時都係難用,要出隻135雷武俾佢先變勁

神殿騎士有3TURN加1隻魔100%,玩魔既話都有D用,但加得1隻,自己又行少左次

最有用係隻占星術士,有攻OR魔OR 防+精 加50%全體 3TURN

此篇文章於 10-31-16 11:25 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-01-16, 05:01 PM   #1642
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

用之前派果5000石中5星騎士同神殿騎士, 唔追ラムザ了

舊 11-01-16, 05:39 PM   #1643
GP03D

5000石中拉茶同埋4星女....
可以收工,正!

舊 11-01-16, 07:25 PM   #1644
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
你地咁易中,我抽1得隻係FFT已經有暗大叔
9唔搭8出埋d水着女主同阿雪

呢次覺醒又咁易打既

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-16, 07:25 PM   #1645
ShinDou

4星保底飛得隻自爆妹,之前唔係話派7張4星保底架咩﹖點解得1張﹖

11連得2金,中左神殿騎士,好彩中埋斯丹

隻FFT暗騎單挑都幾勁,冇MP就吸人MP,又大大力,冇HP就吸HP,又係好痛,只要唔俾人秒左就得

想最少抽隻女性騎番黎守門口,要佢個減50%光耐

我懷疑課過會增加中好野機率,有乜理由佢地次次1抽就中 XD
舊 11-01-16, 07:59 PM   #1646
ShinDou

平時又唔見咁易出BONUS怪,頭先第1次打覺醒就出左紅陸行鳥,打到WAVE6死左焗爆石過左佢,好彩淨係爆左1次,又拎番5百,都冇咁傷

1215+4860白玉

今次要有全體招要夠1TURN秒到2隻18萬卒先有得打,如果唔係好易俾佢秒

頭先我自己得隻暗騎100,其他4隻BONUS都未升,再搭舊SAVE女性騎100,但裝左光屬武,有兩隻野原來光耐100%,完全唔扣,搞到要暗騎自己磨,暗騎夠MP真係好穩,下下打人幾萬補番幾千

岩岩無啦啦又派4張飛

換多5張飛再射晒都係唔中,想抽隻4星都咁難,中埋晒D唔關事既,都唔知係咪PICKUP黎,得番5張飛可以換,每日半價算

此篇文章於 11-01-16 08:13 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-01-16, 08:29 PM   #1647
GP03D

係今次好彩中到,之前d event都冇中過。。。我d飛射哂乜都唔中就一定架啦。。。其實SE真係小氣,一週年一次保低5星都冇。。

拉茶+fd升爆既女騎一齊出burst可以一round秒左3隻boss...
我咁小裝都可以谷到拉茶過700攻。。。d勁人又可以上到過900....招45mp同tidus一樣既。。。

舊 11-01-16, 08:33 PM   #1648
ShinDou

正義劍低攻D,得250%無視25%防8HIT,TIDUS係400%12HIT XD

而家刷超級都有122+488白玉 XD

此篇文章於 11-01-16 08:44 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-01-16, 09:11 PM   #1649
ShinDou

食晒1百仙人掌了,完全唔夠用,得隻暗騎100,隻神殿騎得55
舊 11-01-16, 09:47 PM   #1650
GP03D

我都係。。。要升哂d人真係500隻都唔知夠唔夠。。。。
我得拉茶升爆,女騎6星2x lv....其他都仲係3/4星2x lv...

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 05:48 PM

手機版 | APP版