Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-13-18, 10:43 AM   #1401
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
jecht 個regen 都1萬左右.
lenna 應該再多d
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-18, 10:53 AM   #1402
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
有ex所以回咁多?我jecht0凸專回得5千

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-18, 11:29 AM   #1403
Gustavi
Crazy Gamer

我冇jecht ex 呀,
我打ifrit 有成萬wo, 不過AF 加左d 初期
舊 09-13-18, 11:34 AM   #1404
ShinDou

係喎應該揀初期,我揀晒攻添

舊 09-13-18, 04:40 PM   #1405
Gustavi
Crazy Gamer

cid 又幾勁咁wo.
BRV+HP x 7 , & 推後
又有dispell, 又有回血

真係要越出越勁
以後抽唔到 ,就抽下一把都唔會衰
舊 09-13-18, 05:00 PM   #1406
ShinDou

Ex先dispell?打超火召要1開波喎

舊 09-13-18, 05:10 PM   #1407
Gustavi
Crazy Gamer

dispell 係原本專武已經有.
舊 09-13-18, 05:15 PM   #1408
ShinDou

咁雲尼拿可以雪得了,而家用佢主要都係拆buff

舊 09-16-18, 09:45 AM   #1409
ShinDou

JECHT配LULU用真係好堅喎,我LULU得相性,JECHT就0凸專,降晒火耐5之後JECHT技2兩下夾埋扣5萬都有 @@

CID要有專先有得DISPELL,應該唔射了好似唔係特別勁

此篇文章於 09-16-18 09:58 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-16-18, 05:37 PM   #1410
ShinDou

嘩今次CID HARD 14都唔易喎,定因為我低凸﹖我雲尼拿相性同專都冇凸爆到,出左RINOA 教官 雲尼拿搭FD教官,岩岩60ACT 26萬分 @@

要打多次換CID,但我CID未升爆又冇得拆BUFF @@ 應該要覺60左先夠力啦,頭先FULL TEAM都係岩岩好,不過出左RINOA打得好危,打呢隻野教官作用好似唔係好大咁,因為唔食降速 @@ 上左行動負荷都唔覺佢慢得幾多

岩岩醒起我點解打得咁慢了,尾2WAVE我見仲有差唔多半條召要儲所以晒左十幾ACT儲召 XD 原本應該快好多,但可能會危好多,冇得開召屈死1隻先 @@

結果係換走教官先磨得死 @@ RINOA太少血臨尾意外死左,淨番CID同雲尼拿都已經玩晒技,好彩岩岩殺到 XD 76ACT得16萬分 @@

此篇文章於 09-16-18 09:03 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-17-18, 10:29 AM   #1411
Gustavi
Crazy Gamer

我都要分兩次打

cid 冇專 都係自己另外帶一個拆buff

此篇文章於 09-17-18 11:31 AM 被 Gustavi 編輯。
舊 09-20-18, 11:22 AM   #1412
Gustavi
Crazy Gamer

woff 好似普遍技上齊buff 都等倍全體wor

打幾隻超勁, 但係冇上限突破打單體弱d
舊 09-20-18, 05:08 PM   #1413
ShinDou

最後都係會得番1隻,尤其呢排d大佬你唔盡快殺1隻先會難打好多

而家隻隻勁既打手都超過150%凸破仲要打單體都超大力,佢冇得凸仲要打多過1隻應該冇乜機會用得著

舊 09-21-18, 03:03 PM   #1414
Gustavi
Crazy Gamer

FFT騎+ cloud +rinoa , 巴哈 (帶教官冇用到)
42action 32萬
連buff 角都冇用到,甲硬麻/silent 死佢
舊 09-21-18, 10:49 PM   #1415
ShinDou

今次真係易打,是但出左RINOA 教官 CLOUD都51ACT 27萬分,大佬淨係郁左兩次,見佢兩隻都ALL就開召秒左1隻先,見佢係咁開2回3回行動以為好屈,點知佢都郁唔到就屈死,我已經亂出招又低凸 XD

射極都唔中JECHT EX同LULU專,JECHT 相性我應該凸爆左3次都有,本身未開POOL都凸2

反而共鬥好似仲打得危D @@ 冇得1開波開召屈

原來降左攻俾佢打3下都唔痛

共鬥恩惠隻隻垃圾咁濟,係CID好D但我得0凸相性應該拎唔到出黎打,焗住用沙漠王,真係扣好少,R痕咁萬幾,EX都係岩岩2萬,海盜都好細力

終於中到LULU專,爭JECHT EX

得番好少飛同石打,唔知趕唔趕到,錫生就冇左個POOL了

嘩原來EX要打30萬分先拎埋5百石架﹖聽日又要再試了 @@

諗諗下可能用小醜打仲易,RINOA可以唔理血同BREAK狂出HP,再出埋牌王可以封多3TURN又係咁疾 XD

此篇文章於 09-21-18 11:26 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-22-18, 07:18 PM   #1416
ShinDou

而家先覺得小醜好堅 XD 41ACT 33萬分

RINOA 小醜 REM,巴哈,FD RINOA,小醜技1留番大佬先用,都未玩晒4次就屈死左 XD 我仲要做錯野,其實落REM應該冇打快到,可能出ECHO仲好狂自動補唔駛理佢,ECHO再係咁分配

換埋D飛射晒都係冇,又要執埋MISSION D石睇下5千中唔中到

執埋D石原來都係4870,要升RANK/人LV OR打火召執石先得 @@

唔知做乜自己HOST冇人入,但又JOIN到人D場,自己HOST好似而家改左會跌多左野﹖

此篇文章於 09-22-18 11:22 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-23-18, 08:48 AM   #1417
ShinDou

JECHT拍LULU真係好堅,0凸專,都打3萬5加2萬2 @@ LULU都係0凸專都打到3萬幾,等完POOL都唔中就凸黎用了
舊 09-23-18, 09:04 PM   #1418
ShinDou

已經唔記得射左幾多,終於射多5千中到JECHT EX @@ 有30粒凸石等住凸 XD

而家AF兩個初期170,1個初期100,攻就24加36

其實可能唔駛谷咁多初期都夠下下加﹖落埋LULU好易MAX BRAVE,應該要加D最大先得

此篇文章於 09-23-18 09:11 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-24-18, 07:45 AM   #1419
ShinDou

而家jecht超屈,打火召扣3萬5加3萬5,仲要郁勁快,應該勁過錫生好多,唔知點解咁低分

冇晒d肥又要刷下先

舊 09-24-18, 10:02 AM   #1420
Gustavi
Crazy Gamer

感覺上技2打得5次可能少左d ?
個持久可能冇咁好

不過打左火召仲勁, 可以揀埋火dmg up
舊 09-24-18, 10:22 AM   #1421
ShinDou

應該係驚勁得濟所以得5次,佢技1打3 4萬郁得快都勁過其他人好多,配lulu真係超神,本身lulu0凸專都打到3萬

更正JECHT技2係4萬4+3萬2,BUFF到盡

LULU都3萬4 XD LULU係0凸專仲要得LV58,未有肥升相性搞到成日要出兩3次相性先降到火耐

而家懶,覺醒石爆995由得佢了唔亂升人,太晒時間升D唔用既廢人,等佢上修又未升既先升算,反正實夠覺醒石

此篇文章於 09-24-18 07:24 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-26-18, 05:15 PM   #1422
ShinDou

終於肯上修雪糕,阿雪,空賊,呢3隻起碼成年冇用過咁濟了

舊 09-26-18, 05:58 PM   #1423
Gustavi
Crazy Gamer

上次event 有bonus 個時我有用squall 同 vaan 架
---------------
出埋下個月斷章就全60覺曬.
10月尾話有新content, 又唔知有d 乜野刷
舊 09-28-18, 09:18 AM   #1424
ShinDou

Jecht真係堅屈,而家打超火召12act 32萬分

舊 09-28-18, 11:05 AM   #1425
Gustavi
Crazy Gamer

加埋lulu 無視防連拆buff 都唔洗.

-----------
今日vivi EX, 可以火隊三人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 10:39 AM

手機版 | APP版