Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-05-18, 06:32 PM   #1201
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
TIFA Maria 以前有抽 今次可以瞇埋眼打ex 爽
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-18, 06:53 PM   #1202
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
瑪利亞我得相性應該唔夠用

睇貓CHANNEL先知愈肥都好勁,偷1半BRAVE再打兩下,4萬幾俾佢扣左兩3萬BRAVE @@ 不過我未升又得相性 @@

黑鬼換瑪利亞低左分得14萬 @@ 差唔多玩晒D技 78ACT

不過我有幾隻都冇凸爆,連舞女都冇凸爆,其實會唔會因為我低凸所以咁難打分 XD

此篇文章於 07-05-18 08:07 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-18, 10:03 PM   #1203
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
咁唔突滿少分好正常既-_-
------------------
手痕抽1次中EX....
想抽一把tifa相性用少d 突破石,
點知抽曬d飛 + 1萬石都冇 lol

中曬招
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-18, 10:58 PM   #1204
ShinDou

嘩睇完RAY CHANNEL條片佢差唔多打到26萬分,仲要1開波已經不停狂開技打,打到尾岩岩玩晒D技完場,佢都係51ACT不過唔係玩重力吹飛,佢用左FD TIFA 1齊狂DUP,真係好屈,下下29997咁打,見佢都由得人BREAK既完全唔防守,肥佬都勁開左巴哈都扣到兩隻都2萬,肥佬普攻過萬TIFA普攻2萬,好爽咁,都係射下個POOL先

故事教訓唔好亂賣野,我之前見TIFA咁廢應該唔會返身所以賣晒黎凸野,蝕晒 @@

原來係TIFA個EX個BUFF神,原來除左加CRI率仲加CRI DAM,唔怪得無啦啦打痛咁多啦,真係救番TIFA喎,有左呢個BUFF應該平時冇特效出掌都可以凸破到出埋HP攻啦﹖

唔怪得ALTEMA而家都加到佢80幾分,之前好似60幾分

此篇文章於 07-05-18 11:10 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-06-18, 09:28 AM   #1205
Gustavi
Crazy Gamer

救少少啦... 但係我覺得都唔到勁.
佢淨係1技打人, 好似好快漏氣咁
今次event 又弱物理再加上佢特效 係俾佢威d.
打其他我估好難輪到出佢
舊 07-06-18, 10:25 AM   #1206
ShinDou

咁又係,不過打咁耐好似好少係弱物理,多數都係驚魔,同遠距

不過肥佬好似真係幾勁,1陣射肥佬先

十幾張飛加5千石

肥佬1相性1專,瑪利亞2專,TIFA1專

升下肥佬TIFA睇下夠唔夠打分先,唔夠先睇下射唔射落去

TIFA D武真係之前賣左,冇記錯,抽到1隻都唔係寫NEW XD

此篇文章於 07-06-18 10:57 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-06-18, 10:58 PM   #1207
ShinDou

研究左好耐睇左好多條片再試左好多次,終於66ACT 19萬分了 XD

關鍵係舞女1開波要上左降速先,之後邊隻有BRAVE就BREAK邊隻,狂開技掃,肥佬真係超勁,配埋貓好大力,打到兩隻都上3萬BRAVE果陣叫FD重力佬出黎上引力再開巴哈分配打,肥佬就係咁開全體扣2萬,好正 XD

肥佬我未洗到救世主AF,有既話應該勁好多,諗諗下TIFA都係由佢唔追EX了,應該淨係好似今次咁驚物理先會咁勁 XD 暫時有4萬5石

得0凸,諗緊好唔好凸爆肥佬佢先 XD

此篇文章於 07-06-18 11:04 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-07-18, 11:58 AM   #1208
ShinDou

頭先試左幾場都預期ERROR超勁,開場同完場都彈1次,人都顛,之後試下1括DOWNLOAD好似又正常番 @@

KUJA斷章牌王同YUNA係特效﹖唔知係KUJA定YUNA出EX @@ 可能都係YUNA多,而家D EX都係用黎救D弱角多

換晒D野淨係出過1次1星救世主 @@ 最少刷夠3星先停手了

終於3星救世主,唔刷了

此篇文章於 07-07-18 03:56 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-07-18, 06:39 PM   #1209
ShinDou

肥佬超正喎真係,凸爆左專,救世主3星,出埋舞女,蝴蝶有5星,土召,3ACT完場,WAVE3都扣到6392夠秒晒,動作又快過雪糕好多,同埋有START SPEED UP多數肥佬行先

其實本身我已經雪左雪糕幾個月咁濟 XD 以前刷水晶都係用其他動作快既全體招人,秒唔晒既話另外兩隻執雞就得,動作快爭好遠

此篇文章於 07-07-18 06:43 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-07-18, 09:18 PM   #1210
ShinDou

爽得濟走去清晒D斷章執晒所有石,主線都差唔多執晒了,LV120次元食係幾難,不過都係俾雙重力同貓推死左,51ACT 16萬分 XD

終於COMPLETE晒2部2章了 XD 估唔到下面隻紅卒LV120雙獅子最難,試左幾個陣要奶挺舞女貓先過到,舞女真係堅屈,奶挺留住D野俾佢BREAK,下下2回行動其實都屈,仲要我仲未凸相性同專,69ACT,13萬分

執晒D石而家52570了,RANK410,升爆晒D角既話就冇晒石執,不過淨番果D都係廢人唔駛急升 XD

仲有22個人未覺60,而家藍綠黑白覺醒石都9百幾次次新活動都爆要諗覺邊個好 @@

但而家除左新角OR出EX救番D舊人既話真係冇人好覺 @@

紅石都715係黃石少D455,最近黃石1口氣覺左好多隻,仲有隻西法又抽到專應該勁不過唔覺住留住先,驚遲D有勁黃人冇石用 @@

而家得閒清下SP打肥算 XD

此篇文章於 07-07-18 10:25 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-09-18, 09:46 AM   #1211
Gustavi
Crazy Gamer

除左等斷章之外既都開曬60, 可能又有新升法.
而家d石都係爆之前是旦搵人升左佢.

牌王呀, garnet 呀, ff4個細路呀 之類loop野都快過雪糕啦.
舊 07-09-18, 09:58 AM   #1212
ShinDou

牌王同公主快但1act清唔晒wave3仙人掌,而家最爽都係肥佬乜都唔駛理禁3個制就得,黑魔wave1要揀仙人掌先秒得晒仲要有專先夠力

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 07-10-18, 03:33 PM   #1213
ShinDou

Kuja又神化喎除左大力仲加buff俾佢,可能勁過肥佬?

舊 07-10-18, 03:57 PM   #1214
ShinDou

30幾張飛萬5石,yuna 1相性2專,牌王2相性1專,kuja 2相性1專1ex,齊晒收手,淨番3萬8石,不過冇晒限凸之前凸左肥佬

舊 07-10-18, 04:21 PM   #1215
Gustavi
Crazy Gamer

好似幾勁, ex個buff 全員加速加攻, 用完之後技2 keep住2連

廿幾張飛, 一萬石唔中.

去打斷章14, 易過早排個d 好多wo.
FFTx2 + 冇突專武kuja(無相性) , 帶完全體kuja , 17萬
換 FFTx2 + 重力 , 帶重力, 22萬
boss 基本上開幕召喚雙重力都可以打到淨少少...
舊 07-10-18, 10:15 PM   #1216
ShinDou

太屈機,忍唔到手全凸爆左KUJA了 XD 之後既錫生應該都係神化,其他打手又係可以全入雪櫃,再之後應該要開覺70上修D廢人先得了
舊 07-11-18, 08:52 AM   #1217
ShinDou

Kuja14是但出肥佬舞女kuja土召fd是但性騎,臨尾爭d唔記得換出黎,都成25萬分,打多次睇下最盡幾多分先

舊 07-11-18, 09:02 AM   #1218
ShinDou

換走肥佬出貓,巴哈,fd kuja,28act 29萬分,堅屈,完全唔駛慳技可以亂射都夠力秒有凸好多

舊 07-11-18, 09:03 AM   #1219
ShinDou

巴哈中ultima兩下夾埋7萬

舊 07-11-18, 09:22 AM   #1220
Gustavi
Crazy Gamer

佢技2已經勁過早期堆EX ...

不過睇埋星期五個新章先, 反正已經打完.
佢keep住越出越勁引人抽的話... 星期五可能都好精彩下

話說... 8月rinoa
舊 07-11-18, 09:26 AM   #1221
ShinDou

果陣kuja1出都係橫掃,錫生都係,係好快開覺60先俾人打面

星期5出d咩?

Rinoa應該都係玩buff?

舊 07-11-18, 09:43 AM   #1222
Gustavi
Crazy Gamer

錫生出個時都好廢wo .
佢個速度慢到嚇死人

星期五新角應該係ff4 pld版 ,
如果直接出多個人好似怪怪地, 唔知會唔會整個轉job系統之類比佢.
舊 07-11-18, 10:06 AM   #1223
ShinDou

錫生出果陣我好似棄左,我係出舞女果陣先打番,好似果陣岩岩完錫生活動冇耐,果陣好似得佢可以淨係靠自己個buff已經上兩萬brave,同埋都大力既開召做fd黎用都有用既

舊 07-13-18, 02:30 PM   #1224
ShinDou

Ff4性騎勁唔勁?唔知射唔射好

舊 07-13-18, 02:42 PM   #1225
Gustavi
Crazy Gamer

pld 望落普通,
所以都係抽左kuja, 2萬石中EX..

仲有2萬淨就等人用左再諗諗抽唔抽

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 12:33 PM

手機版 | APP版