Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-15-13, 03:58 AM   #626
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
佢大陸落黎o岩o岩住夠就話自己香港人之嘛,所以係一個虔誠O既共產黨員有咩咁出奇?

舊 02-15-13, 04:13 AM   #627
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
http://www.youtube.com/watch?v=nE8_R2aONG0

中共訓練出來的低質素生物 語錄
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 08:36 AM   #628
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: 不死身的出木杉 查看文章
http://www.youtube.com/watch?v=nE8_R2aONG0

中共訓練出來的低質素生物 語錄

唔爭在呢個

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 11:56 AM   #629
Thaws
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
我諗遲d要達成香港人o既條件得一個.....

拿出你的BNO....

我真係接受唔到一個疑似癲o既自稱係香港人....
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 12:02 PM   #630
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
引用:
作者: Thaws 查看文章

拿出你的BNO....

由手機版發出

好似唔係個個香港人都有
唉好似佢咁嘅女士我都識幾個
佢地又真係攞住香港身份證,點趕都唔走...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 02-15-13 12:04 PM 被 N0T51B 編輯。
舊 02-15-13, 12:05 PM   #631
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
當年冇申請bno 而家可唔可以補領?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 12:07 PM   #632
廢人
The One

無申bno後悔佐好耐
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 12:08 PM   #633
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: J+1 查看文章
當年冇申請bno 而家可唔可以補領?
由手機版發出
好似唔得,,,,除非攞咗過期無renew

舊 02-15-13, 12:13 PM   #634
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: BistonC 查看文章
好似唔得,,,,除非攞咗過期無renew
唔係過咗期7年就同冇申請過一樣咩?

舊 02-15-13, 12:18 PM   #635
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Thaws 查看文章

拿出你的BNO....

由手機版發出
死啦,我張BNO過左期未續

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 12:24 PM   #636
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
呢層我又唔清楚,因為我嗰本未有耐過期

舊 02-15-13, 01:42 PM   #637
dasw123
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
引用:

唔爭在呢個
RAP得兩嘴喎

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 06:23 PM   #638
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
申請過就永久有效, 但太耐無 renew 可能要搵保証人同你簽名...
我個本過左期十世仲要唔見左, 補領又麻煩

舊 02-15-13, 06:56 PM   #639
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
BNO唔係我地97前出生同申請過就可以現家申請番咩
不過整特區護照果時又好似當自動放棄BNO因為中國好似唔俾兩個國藉,唔知有冇錯
我都想補番本,不過簽證又少過特區

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 07:41 PM   #640
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
同時拎特區同BNO 無問題架喎, 兩本可以共存的

舊 02-15-13, 07:50 PM   #641
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:

唔爭在呢個
老實講句,真係唔好影衰晒果陣味

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 07:52 PM   #642
草薙さん
The One

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
BNO唔係我地97前出生同申請過就可以現家申請番咩
不過整特區護照果時又好似當自動放棄BNO因為中國好似唔俾兩個國藉,唔知有冇錯
我都想補番本,不過簽證又少過特區
拎左BNO唔等於有居英權, 所以唔會有雙重國籍呢個問題
有居英權果本British Passport同BNO又係另一樣野黎

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 08:57 PM   #643
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
BNO身份係永久O既,唔好散播呢D不實謠言

舊 02-15-13, 08:59 PM   #644
鳳熾魂
紅蓮の焔神

之前有人講有特區本野就無左BNO我仲以為係咁TIM

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 02-15-13, 09:00 PM   #645
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
睇見D支那種咁既死款,好慶幸我係一隻港英餘孽

我阿媽成世人最有眼光既事係幫我去排本BNO返黎

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 10:49 PM   #646
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
之前有人講有特區本野就無左BNO我仲以為係咁TIM
放心!我好多朋友都兩本攞齊。
不過他們出埠都只會用特衰護照,BNO只會留在家中守門口;話在外國如果有事,英國佬未必照你,但支那領事館一定保你!

申利:我只有BNO一本護照
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-13, 04:11 PM   #647
輕機恒
Game Master

註冊日期: May 2008
PSN  IDgn00050249
引用:
作者: iOS6 查看文章
有D野要教陳淨心:

果枝係殖民地時代既港英旗,唔係港獨旗!

呢道係香港電台,唔係中央人民電台 XD
黃之鋒講完反東亞運都3年前果度
元秋又黎一句收聲
果然係屋企叫慣左口,永遠改唔到
輕機恒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-13, 01:44 PM   #648
鳳熾魂
紅蓮の焔神

其實只要大家都係97前出世,仲去過旅行都會有本BNO, 慶幸我自己都有本

舊 02-17-13, 02:00 PM   #649
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
好彩有bno不過左期
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-13, 02:14 PM   #650
david
The One

註冊日期: Mar 2002
親身經驗:用BNO過外國關口無咁煩,俾人照肺機會比用突衰護照低。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:34 PM

手機版 | APP版