Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-02-18, 11:39 AM   #1226
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
因為我有SONY出個隻GCM10...配IPAD MINI其實幾完美...
但玩耐左隻手好累, 始終有D重...

最方便都係用MACBOOK+手制+IKEA床頭架....個人好懶...
買個mon算啦

舊 03-02-18, 11:46 AM   #1227
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: wing 查看文章
買個mon算啦
YES, 最後就係買左MON, 解決呢個問題...REMOTE PLAY真心好煩....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 11:50 AM   #1228
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
講真係得屋企...除非你完全沒電腦...隨時用IPAD/電腦REMOTE PLAY都好過PSV個REMOTE...
PSV先天WIFI太慢...已經沒得救..
除非SONY係出一部5GHZ的PSV+有埋L2R2L3R3的PSV啦...
唔會啦,當年SORRY曾幾何時講過唔會有手提機。
雖然要反口唔係問題,不過佢打手提戰好似未贏過,留返D錢整電話好過啦…

舊 03-02-18, 11:52 AM   #1229
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
雖然要反口唔係問題,不過佢打手提戰好似未贏過,留返D錢整電話好過啦…
手機我都唔覺得佢好掂

舊 03-02-18, 12:24 PM   #1230
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
見佢plus都沒埋psv遊戲, 就知psv玩完...
以後買ps4版遊戲算了
舊 03-02-18, 12:25 PM   #1231
charcsc2000
J神哥

引用:
手機我都唔覺得佢好掂
手機太貴了...沒理由買部手機玩remote play, 仲貴過我玩部pro...
舊 03-02-18, 01:29 PM   #1232
神人ではない!新人だ

引用:
手機我都唔覺得佢好掂
唔係好掂同死_硬,冇得唔做既話,你做邊個?

舊 03-02-18, 02:29 PM   #1233
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://asia.playstation.com/cht-hk/...monthly-03012/

PlayStation®Plus 三月份免費遊戲優惠

PlayStation®Plus會員三月優惠將於3月8日開始,並於4月4日結束。各位PS Plus會員,是時候看看本月有甚麼免費遊戲和獨家折扣。

https://asia.playstation.com/cht-hk/...pspluschanges/

PlayStation®Plus每月免費遊戲重要變更

2019年3月9日起,PlayStation®Plus每月免費遊戲陣容將不再包含PS3™與PS Vita遊戲

PlayStation®Plus 每月免費遊戲陣容將持續提供PlayStation®3(PS3™)或 PlayStation®Vita(PS Vita)遊戲至 2019年3月8日止。

2019年3月9日起,PS Plus會員的每月免費遊戲陣容將不再列入PS3™與PS Vita遊戲。PS Plus會員仍可繼續遊玩任何已下載或先前加入下載佇列的PS3™或PS Vita免費遊戲。

2019年3月9日起,每月免費遊戲陣容將僅列入PlayStation®4(PS4™)遊戲。PS Plus服務的其他體驗和優惠將不受影響。

此變更對您的影響

PS Plus會員每個月可持續獲得PS4™、PS3™以及PS Vita遊戲,直到2019年3月8日。

2019年3月9日起,每月免費遊戲陣容將不再列入PS3™與PS Vita遊戲。

只要持有PS Plus會員身分,任何已下載或已加入下載佇列的PS3™或PS Vita免費遊戲皆可繼續遊玩。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 02:37 PM   #1234
lkw2005
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
填問卷送30PSN開始派未?
唔會4:45填都唔中500內掛
lkw2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 02:40 PM   #1235
神人ではない!新人だ

引用:
見佢plus都沒埋psv遊戲, 就知psv玩完...
以後買ps4版遊戲算了
咁真正停GAME係2019既事黎既,今年仲會有。
不過其實都唔駛睇PLUS,上年望下各遊戲網站就知VITA一早腦死…

舊 03-02-18, 02:53 PM   #1236
wing
格鬥低手

引用:
作者: lkw2005 查看文章
填問卷送30PSN開始派未?
唔會4:45填都唔中500內掛
琴晚CHECK過EMAIL仲係乜都冇

舊 03-02-18, 02:58 PM   #1237
lkw2005

引用:
琴晚CHECK過EMAIL仲係乜都冇
佢話3/3前經PS4個通知派,如果唔係淨係得我乜都冇睇黎要等埋聽日先知中唔中
舊 03-03-18, 12:57 PM   #1238
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
好似16年聖誕或感恩節優惠買咗Bloodborne the old hunters edition到宜家都開始玩⋯
(17年太多獨佔新遊戲及PS plus送的正game要玩)

19年3月起唔再經PS PLUS送免費PS3 Game
連趁每月例行開一次PS3主機下載免費遊戲同時定期充下手制電的機會都無埋⋯
我諗部PS3主機同堆手制都好快會自然死亡。

舊 03-04-18, 01:10 AM   #1239
yaya

註冊日期: Jan 2005
剛剛d/l緊d PS+嘅遊戲

大家有無留意到, PS4有時d/l遊戲個速度會有d飄忽

基本上大部份時間都係正常(快速)地d/l, 但係有時又會極慢, 得2-3MB/s!

要Pause同Resume幾次先去返正常速度

所以我自己依家按完下載後, 都會長按粒PS button去望望個d/l速度, 以確保無誤
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-18, 10:53 AM   #1240
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: yaya 查看文章
剛剛d/l緊d PS+嘅遊戲

大家有無留意到, PS4有時d/l遊戲個速度會有d飄忽

基本上大部份時間都係正常(快速)地d/l, 但係有時又會極慢, 得2-3MB/s!

要Pause同Resume幾次先去返正常速度

所以我自己依家按完下載後, 都會長按粒PS button去望望個d/l速度, 以確保無誤
metoo , 情況一樣 , 所以都要親自檢查。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-18, 05:13 PM   #1241
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
之前用JCB買嘢又買到,今日想買嘢又話張咭無效
索尼你到底想點

此篇文章於 03-04-18 05:16 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-18, 06:15 PM   #1242
yaya

引用:
作者: 野良猫 查看文章
索尼你到底想點
1000yen 1000yen咁入都唔得?
舊 03-04-18, 06:22 PM   #1243
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: yaya 查看文章
1000yen 1000yen咁入都唔得?
唔得
之前買MHW同整番個PSN+都可以直接買唔駛1000慢慢入
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-18, 07:05 PM   #1244
yaya

引用:
唔得
之前買MHW同整番個PSN+都可以直接買唔駛1000慢慢入
咁就無計啦...

不過遲d又可能得返
舊 03-05-18, 12:41 AM   #1245
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
索尼你到底想點
我都放棄碌,用JCB開個日本PAYPAL算

舊 03-05-18, 12:35 PM   #1246
ps4boy
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2016
Ps4下载速度快,ps 3一隻都無買過DL !

舊 03-06-18, 01:42 AM   #1247
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
其實我都不中,當買mark six呀~
去到最後真係唔中
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-18, 09:29 AM   #1248
wing
格鬥低手

引用:
作者: 1pi 查看文章
去到最後真係唔中
大陸forum一post, 仲點夠人爭.

舊 03-06-18, 12:43 PM   #1249
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 1pi 查看文章
去到最後真係唔中
你真係唸住會中???
就算沒大陸參與...只受香港玩都未必中啦...
自己就算玩fb抽獎都沒咩試過中...已經習慣左...
舊 03-06-18, 07:23 PM   #1250
lkw2005

引用:
你真係唸住會中???
就算沒大陸參與...只受香港玩都未必中啦...
自己就算玩fb抽獎都沒咩試過中...已經習慣左...
會唔會係佢地根本冇左件事
始終唔信呢度咁多人一個都唔中

標籤
PS4, PS4討論

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SONY] PS3/PS VitaのPS Storeにて、CERO:Zのゲーム本編が購入不可へ。一部支払い方法終了に際して 安安 電視遊戲討論版 166 10-05-21 10:50 PM
[PS4] PlayStation 4 情報總合 02 → ? neo 電視遊戲討論版 12442 07-04-17 10:37 AM
港鐵搶客...2日,25/03~26/03...成人享小童特惠車費,其他乘客一律每程$1 Busconcamp ~清談館~ 1 03-15-16 01:13 PM
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #10 題目: 「明調」 (2006.03.01-2006.03.24) Winner: KKH 「石竹」 KKH 照相館 40 04-01-06 12:04 AM

現在的時間是 05:51 PM

手機版 | APP版