Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-19-17, 01:54 PM   #1001
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: kashew 查看文章
其實自Mario Kart 8 DX 開始已經知道NS game 唔訂好過訂
不過今次應該係港任見到d 鋪尋日拎d 行貸出黎賣, 所以先咁嬲豬ja...
如果齋賣水貨, 佢都冇聲出la
其實由上個世代都知, 訂game一定俾人劏, 成個消費体驗係最差
又要唔可提早拎, 拎GAME永遠唔可以訂GAME先過walkin拎, 價錢隨時升要補錢補貼黑店.
所以真係唔好訂
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:00 PM   #1002
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
x源系列講列明21號....
有細舖玩緊

舊 07-19-17, 02:00 PM   #1003
lkw2005
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
引用:
作者: rinxlun 查看文章
我見已經$4字頭喇
嘩真係好彩買得快
頭先見人報388, 我去到已經398
睇黎收工時間會上到438
lkw2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:00 PM   #1004
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: lkw2005 查看文章
嘩真係好彩買得快
頭先見人報388, 我去到已經398
睇黎收工時間會上到438
2樓$418

舊 07-19-17, 02:01 PM   #1005
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
其實由上個世代都知, 訂game一定俾人劏, 成個消費体驗係最差
又要唔可提早拎, 拎GAME永遠唔可以訂GAME先過walkin拎, 價錢隨時升要補錢補貼黑店.
所以真係唔好訂
以前我中過一次招,以後都唔敢再訂,就派貨果日出街揾到合價就買。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:08 PM   #1006
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
其實大家係信和買左嘅有冇店名?
有朋友呢家係信和,問間間都話未有
羅生門?唔想幫人變害人

舊 07-19-17, 02:10 PM   #1007
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
其實大家係信和買左嘅有冇店名?
有朋友呢家係信和,問間間都話未有
羅生門?唔想幫人變害人
爬文 我係更師兄買的 而家幾錢吾知
由手機版發出
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:12 PM   #1008
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
好似仲有人意為得前夜祭那個mode...

等睇人行鐵絲網ZL 死
爆膜炸死,
意為time up 比人反cup

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:13 PM   #1009
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
所以真係唔好訂
引用:
作者: 阿聰 查看文章
以前我中過一次招,以後都唔敢再訂,就派貨果日出街揾到合價就買。
我都試過啦....訂GAME本來以為偷跑都有貨拿, 點知她同妳講訂貨未到, 拿晒去炒...
咁我話而家炒價買隻GAME, 退訂又唔得....呢D先賤格

從此以後寧願早出早買貴幾十, 好過受氣訂GAME

舊 07-19-17, 02:13 PM   #1010
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
速報:
老任熄server,所有地區要一齊等正日

舊 07-19-17, 02:14 PM   #1011
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
速報:
老任熄server,所有地區要一齊等正日
呢個大絕我鐘意
沉船大家死系列

舊 07-19-17, 02:14 PM   #1012
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
新正日哥登基

舊 09-02-17, 02:17 PM   #1013
IDGAF
The One

出現了…M記植入式廣告?!
薯條 VS 麥樂雞…
不如整個M記 VS KFC會打得激烈d~!

舊 09-02-17, 04:59 PM   #1014
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

https://www.facebook.com/myTVgames/p...09559369304805

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-17, 07:00 PM   #1015
rhgab
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDrhgabriel
XBox Live Gamertagrhgabriel
請問有無版友見到 PRO 制賣 5百頭左右?
rhgab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-17, 08:13 AM   #1016
LonelyBlue
Ultimate Gamer

3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
上星期在PIAGO買左個正價525
Splatoon 2 pro制
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-17, 11:41 AM   #1017
Doctori

註冊日期: Feb 2015
我要麥樂雞
點解香港唔可以薯條轉麥樂雞
由手機版發出
Doctori 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-17, 05:56 PM   #1018
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
我印象中,有訂過未出嘅game,
係 DC 時嘅 Biohazard Code: Veronica,
嗰時冇咁多嘢麻,
有 game 就派,又唔會畀代理 etc 炸型。

當然炒 game 都有,但好似冇依家咁跨。

引用:
引用:
作者: Doctori 查看文章
我要麥樂雞
點解香港唔可以薯條轉麥樂雞
由手機版發出
我都想,有得轉濕米都已經好好。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 09-03-17, 06:15 PM   #1019
rhgab

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDrhgabriel
XBox Live Gamertagrhgabriel
引用:
作者: LonelyBlue 查看文章
上星期在PIAGO買左個正價525
Splatoon 2 pro制
thx, 就係上星期係太古見到有, 過兩日已經 SOLD OUT 了.
rhgab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-19, 03:17 PM   #1020
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
請問聲各位有冇師兄,
Splatoon2既Ranked Battle點樣A玩家加入B玩家一齊玩??
(明明之前 “Turf War塗地戰” 都可以連埋一齊Online玩!)

PS: 同我A玩家係用美服Acc,(因Game係美版)
B玩家係用英服Acc(因Game係歐版)有冇關係??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-19, 04:11 PM   #1021
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: mrk 查看文章
請問聲各位有冇師兄,
Splatoon2既Ranked Battle點樣A玩家加入B玩家一齊玩??
(明明之前 “Turf War塗地戰” 都可以連埋一齊Online玩!)

PS: 同我A玩家係用美服Acc,(因Game係美版)
B玩家係用英服Acc(因Game係歐版)有冇關係??
你呢種係Private Battle(大堂紫白色Tab)
可以自訂規則同場地,但玩完唔會累積經驗值、抽衫副技同Rank
8個人要自己夾齊,但最少2個都會開到嚟玩

依家fes完左,基本上唔再分區
但系統繼續優先連最近自己嘅玩家
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-19, 04:23 PM   #1022
IDGAF
The One

引用:
作者: leungky1 查看文章
由手機版發出
咁日版遊戲,
宜家主機介面用中文/英文會唔會出返得英文?

自從上網收費以後,都諗緊買唔買返隻英文版遊戲玩落下,又驚佢日版追加返中文字幕…

舊 07-30-19, 04:31 PM   #1023
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: leungky1 查看文章
你呢種係Private Battle(大堂紫白色Tab)
可以自訂規則同場地,但玩完唔會累積經驗值、抽衫副技同Rank
8個人要自己夾齊,但最少2個都會開到嚟玩

由手機版發出
明白!
即係打Ranked Battle冇得拍自己友!一定要隨機!

PS:開私場我記得最搞笑係2vs1都得!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 07-30-19, 04:37 PM   #1024
mrk

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
咁日版遊戲,

自從上網收費以後,都諗緊買唔買返隻英文版遊戲玩落下,又驚佢日版追加返中文字幕…
我覺得唔會啦!
有資源+新idea玩法,
我係老任都會留落出第3集配合 switch加強版主機 啦!

PS:照理第3集會有中文化,
同埋亞洲區祭典架啦!
順便加番雲端Backup!

舊 07-31-19, 03:15 AM   #1025
八仙果
youtube 頻道

wink

咁多隻 Switch games,
呢隻我玩得最多,同時都係因為呢隻 game 先做 NSO 會員,
估計 7 月尾係最後一次大更新。

之後人手應該會去攪第三集,
希望兩年內可以玩到啦。

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
咁日版遊戲,

呢隻係少數日版只有日文,美版英文的遊戲,
如果唔識日文,建議都係買美版。

要加中文一早會加,第二集我覺得 Festivals 完晒就更加唔會做,
留畀第三集啦。

此篇文章於 07-31-19 03:19 AM 被 八仙果 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Despicable Me 3 (2017) david 電影版 9 08-07-19 12:44 PM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[PS4,XB1] [PS3,XB360] PES 2017 /Winning Eleven 2017 安安 電視遊戲討論版 107 09-25-16 04:27 PM
[業界] ファミ通アワード2015受賞式が開催! Game of the Year は『Splatoon'が受賞 neo2046 電視遊戲討論版 6 05-11-16 10:37 PM
水區外傳--PADPAD專區vol.11 "26日 23:00有ECO打 & 泰迪寶寶唔駛進架" 柚原このみ 吹水專區 1020 05-01-13 10:06 PM

現在的時間是 01:48 AM

手機版 | APP版