Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-22-14, 04:18 PM   #301
雷切爾
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2013
622投票 我個人覺得真係無咩作用- -
如果投票嗰班人 出嚟佔(金)鐘 佔西(環) 佔中(圍禮賓府)
10萬,50萬 早已遍地開花 中共被逼真正落實港人治港 高度自治的 普選了...
雷切爾 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 04:28 PM   #302
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
聽聞生果肥佬黎响自己節目到講「希望有150萬人投票,咁就一定唔使佔中,政府到時一定要聽民意」... 電子佔中?

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 04:38 PM   #303
雷切爾
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2013
Google MAP電子佔中
中環返工 預演佔中 A_A
雷切爾 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 05:08 PM   #304
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
駛咩有冇用/拖唔拖咁煩,一個理由已經夠打沉晒佢地。
「你點知佢地唔係賣名單俾中共挖最後一筆?」

舊 06-22-14, 05:23 PM   #305
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 真!DC 查看文章
想問下實體站d身份資料係咪唔會連上網?
用網上投票有d擔心身分資料外洩會被秋後算帳
出緊政府糧
由手機版發出
咁都要擔心?
咁倒不如加入建制派一起賣港,包你升官發財、富貴又榮華!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 08:05 PM   #306
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
youtube 有真普聯622投票廣告
內容sell真普聯方案......即係缺乜都可果個
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 09:07 PM   #307
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
白字係重點
政府有乜做唔出
敢問平時選舉有無投開票?係咪次次都投建制派以防秋後算帳?
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 10:18 PM   #308
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
過左689,689人投票官方應該佈一下

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 10:30 PM   #309
婠婠

註冊日期: Mar 2005
今次唔同啦

一般投票鬼知你投邊面
今次投票擺明係唔妥政府
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 11:05 PM   #310
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
想問下實體站d身份資料係咪唔會連上網?
用網上投票有d擔心身分資料外洩會被秋後算帳
出緊政府糧
由手機版發出
所以話香港人特性, 特別怕死就無錯嘅
旁人講咩都無用, 你不如掩住良心自問一下, 還存在的話, 你就自然有答案

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 11:19 PM   #311
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
篤下電話都要生要死唔怪得無人敢掉氣油彈,
呀重有,用個APP要收SMS錢添架,知道要收錢更加唔會投啦係咪?

舊 06-22-14, 11:45 PM   #312
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
hahahaha

http://www.post852.com/%E5%8D%B3%E6%...9%93%E5%80%92/

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 12:15 AM   #313
CSY
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 婠婠 查看文章
今次唔同啦

一般投票鬼知你投邊面
今次投票擺明係唔妥政府
唔一定, 主要睇你按咗咩, 都可以由支持真普選, 變成支持港共政府篩選

有人想投, 但無得投
有人可投, 怕生怕死

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 12:23 AM   #314
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
全家投ed

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 12:30 AM   #315
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: CSY 查看文章
唔一定, 主要睇你按咗咩, 都可以由支持真普選, 變成支持港共政府篩選

所以都唔怪得有人膽心對家種票, 因為個投票選項本身就留左條尾畀人...

如果佔中將來真係出現再公投決定是否接受政府方案, 一定唔可以再用電子投票

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!

此篇文章於 06-23-14 12:46 AM 被 YHW 編輯。
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 09:36 AM   #316
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: YHW 查看文章
所以都唔怪得有人膽心對家種票, 因為個投票選項本身就留左條尾畀人...

如果佔中將來真係出現再公投決定是否接受政府方案, 一定唔可以再用電子投票
根本一開始已經叫av仁請辭
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 10:38 AM   #317
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
又來大你13億

引用:
環時:非法公投人再多也沒13億人多
HKT 10:26

環時社評稱佔中投票作弊空間「要多大有多大」(路透社)
內地《環球時報》社評指,香港反對派想透過「公投」決定政改方向,實在太可笑,又說非法公投的人即使再多,也沒有13億人多。

社評說這次「公投」是一場遊戲,作弊空間要多大有多大,又說反對派即使徵集到全港過半數支持,難道國家就甚麼都可順應他們。

社評提醒反對派要知道「物極必反」,不可有賭徒思想,以為可以製造令中央無法承受的壓力,幻想當年英國傾盡全力也做不到的事情,可以通過糾集一些人作「街頭鬧劇」做到,反對派無論怎麼折騰,都跳不出《基本法》的掌心。
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 10:46 AM   #318
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
本報接獲讀者報料,自上周一起有身穿支持「六二二」公投汗衫的人在港九新界各處派發三文治、雞髀等,包裝上均貼有「支持六二二投票」貼紙,昨日又發現印上「支持六二二」標誌的大貨車運來貼上「支持六二二」貼紙的涼茶,免費派發予巿民,惹來「蛇齋餅糭」吸選票之嫌。

佔中秘書處澄清無使用這款貨車宣傳,亦從未免費派發食物及飲品給巿民,只有派水和飯盒予義工,估計是熱心巿民自發,「之前更有人包輛電車為佔中宣傳。」

有讀者寄來照片,顯示貼有「支持六二二投票」貼紙的雞髀及三文治。據稱,在六月十六日,在觀塘巧明街有人免費派發「支持六二二」的三文治,上周五在石塘嘴亦看見有人免費派發同款三文治,又有讀者報稱在荃灣眾安街看見有人免費派雞髀;周六在大圍及沙田就派發 仔糕和水果。到昨日,就見到有輛印上「支持六二二」標誌的大貨車停泊在樂富中心外,有身穿支持「六二二」公投汗衫的人免費派發貼上「支持六二二」貼紙的涼茶。

其中三文治盒上貼有「川香苑支持六二二投票」的貼紙。主打麻辣雞煲的川香苑負責人駱先生表示,只是接生意做。他不知訂購者來歷,訂購者通過飲食業的中間人訂購一千份三文治,估計是示威人士。

另外,「愛護香港力量」成員,昨早到銅鑼灣教協中心的票站門外示威,大呼「不要雞髀選票」、「不要三文治選票」。

我諗唔駛福爾摩C都知犯人係邊個

引用:
作者: J+1 查看文章
又來大你13億

由手機版發出
13億細菌而已,你當過支那果堆野係人咩??

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 10:50 AM   #319
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
選完派呀?www
純粹貪,食完都無去啦,仲有唔係非合法選舉咩?而家告賄選呀?

你有13億??你敢俾佢地投嗎?
你那些叫脅持13億

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 11:06 AM   #320
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
13億民意
你宣佈完中國可以公投合法分家之後都仲13億人口既,咪當你有資格代表所有人民囉。
何況唔係人多就啱既,唔通「13億人」要殺晒香港人,香港人就應該等死…?

舊 06-23-14, 11:10 AM   #321
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
有種13億人公投囉www誰怕誰wwwwwwwwwwww

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 12:53 PM   #322
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
戴耀廷:時機未到 7.1不會發動佔中
佔中發起人之一戴耀廷表示,7.1不會發動佔中,因為時機未到
https://hk.news.yahoo.com/%E6%88%B4%...012100433.html
50年不佔?

舊 06-23-14, 01:06 PM   #323
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我自己怕死所以好感激敬佩出尼抗爭既人
最後電話投左

如果比十幾億人投票可能佢地都投唔比香港普選,不過香港事務關大陸人乜事
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 01:36 PM   #324
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
13億民意
你宣佈完中國可以公投合法分家之後都仲13億人口既,咪當你有資格代表所有人民囉。
何況唔係人多就啱既,唔通「13億人」要殺晒香港人,香港人就應該等死…?
如果俾呢十三億人自由出入省份, 相信支那國會好快自己滅亡
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 01:40 PM   #325
K.LIFE

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
引用:
作者: 雷切爾 查看文章
Google MAP電子佔中
中環返工 預演佔中 A_A
土共己經電子鎮壓緊香港