Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-11-08, 02:09 AM   #176
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: 惡搞的 查看文章
我想問一下
上水,粉嶺,大埔,太和大約這幾個地區
有什麼店舖有賣Figure的?

另外
接近旺角區的
除了x萬16樓.(不懂打那個字..") 信和
還有什麼地方有Figure賣的?
深水步附近的也可

希望各位大大可以提供一下資料
謝謝
上水龍豐
粉嶺中心
大埔廣場

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-08, 12:57 AM   #177
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
作者: 虛無 查看文章
收藏家
荃灣青山道215號華建樓2樓A 電話: 2409 6288
http://www.toyslimit.com.hk

摺左,開了間叫"大滿貫"
位置一樣,賣模型玩具
摺左,變左美容

舊 05-05-08, 04:05 AM   #178
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
終於搵到較齊全的殖民星地址list了
(紅字係本童子評語 )

利興
關閘馬路23號地下 <即三角花園對面>

利達
關閘馬路,在利興旁邊...三角花園對面
上面兩間本童子比較少去,因為遠,但係真係平,貨品以模型(笨大only),蛋同game card為主

良友模型
板樟堂街38號國華商場一樓AB(星期日休息)
主要係做車船飛機同MG為主,價錢不錯,但係BB基本上可以免問,佢冇乜返貨的

東京都玩具
賈伯樂提督街116號地下
價錢都算合理,但入貨量稍少,熱門貨易缺貨

新龍玩具
賈伯樂提督街68號C舖
齊貨度極高,但係勁炒價(已被本童子列入黑店名單)

玩具城(總店)
天通街15號地下威勝大廈

玩具城(分店)
飛能便度街35號A地下興輝大廈(近俾利喇街)
通稱"老玩",齊貨度高,價錢都算合理

恆利
美的路主教街近賈伯樂提督街口
殖民星掃蛋,合金同figure必到之地,返貨快(相對殖民星其他店而言),價錢都算合理,但模型就偏貴

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 05-06-08 03:38 AM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-08, 11:01 PM   #179
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
可唔可出過08年商場版.....
我唔要知舖頭名,只想知咩街咩商場有舖......

皆旺一行,又見有幾間發出好大死氣........究竟業主係唔係想打沉呢幾年積落o既形格............

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-08, 11:03 PM   #180
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章

皆旺一行,又見有幾間發出好大死氣........究竟業主係唔係想打沉呢幾年積落o既形格............
之前成年係皆旺附近返工
但落街旺ge次數少於十次

舊 05-06-08, 07:10 AM   #181
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章

這問題當初我也想過,不過只得商場地址沒有商舖地址會很不便,
例如我想搵佳x.雖然搵到商場位置,但商場共有3層要再搵...

另外商舖地址入面同時也包含有商場地址,所以新增商場版好似癟乜作為...

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-08, 10:01 PM   #182
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

反而覺得指出咩區有咩商場有舖仲好...因為有時去到一個地方,又唔熟路,又只係想行下o個個位置附近有咩商場.....好似而家頭post咁就好難睇得清楚..

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-09-08, 01:27 AM   #183
usayarE

Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
荃灣葵涌一帶係咪已經無晒真係賣模型既模型店?
出一出旺角買,真係車錢都蝕埋⋯⋯

重有頭post大滿貫地址應該係華
華建樓係華富邨⋯⋯

聽日去睇下間野重係咪到先⋯
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-08, 02:19 AM   #184
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: usayarE 查看文章
荃灣葵涌一帶係咪已經無晒真係賣模型既模型店?
出一出旺角買,真係車錢都蝕埋⋯⋯

重有頭post大滿貫地址應該係華
華建樓係華富邨⋯⋯

聽日去睇下間野重係咪到先⋯
荃灣萬景峰商場開咗間

此篇文章於 05-09-08 02:43 AM 被 kog 編輯。
kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-08, 12:10 AM   #185
usayarE

Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
今日去左睇下荃灣間大滿貫
上到去一樓係桑拿揼骨
二樓A佢個到寫住「2A是住宅,請勿亂按鐘」
附近都唔見有模型店既跡象⋯⋯
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-08, 06:30 AM   #186
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
上到去一樓係桑拿揼骨
消失左半年啦....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-09-08, 01:36 PM   #187
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

夢想玩具館
荃灣青山道459-469號華力工業大廈五字B/C室 電話: 2412 3688

知唔知佢開幾點架???原來工廠區有間樓上舖a

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-07-08, 09:10 PM   #188
ntlo
Senior Gamer
小LO

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagntlo
引用:
上到去一樓係桑拿揼骨
真係要update下個list.... 依家呢個地址已經成為了架步 .......

└──┴───────品嚐香煙──┘
ntlo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-08, 12:55 PM   #189
Minga
Je T'aime

註冊日期: May 2002
引用:
作者: kog 查看文章
新界區

達麗
大埔廣場2/F 模型
係麗達

此篇文章於 12-12-08 03:14 PM 被 Minga 編輯。
Minga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-09, 05:00 PM   #190
man05
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
想知深水步玩具星是否CLOSE了??
man05 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-09, 03:14 AM   #191
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
上到去一樓係桑拿揼骨
摺左超過一年
去荃豐中心買算啦,費事行餐死

舊 09-09-09, 02:22 PM   #192
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
宇宙船 Animate
銅鑼灣 糖街15-23號 銅鑼灣中心地庫B10 <-- 頭版....好似冇寫
& 旺角西洋菜街南2T添置商業中心1樓全層<-- 頭版....好似冇寫

& 旺角奶路臣街19號地下 <-- 摺ed
& 旺角信和中心地庫B50

此篇文章於 09-09-09 02:35 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-09, 11:40 AM   #193
DragonSze

註冊日期: Nov 2009
Bandai 扭蛋城

深水涉西九龍中心 3/F 309-310 舖

過1000部扭蛋機

多款高達模型,果子仲有得散賣
DragonSze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-10, 03:07 AM   #194
-v-

註冊日期: May 2008
想請問下
有冇邊D商場有好多店
好幾年無返香港
如果可以
希望貼埋地圖

希望係旺角、大埔一帶
話姐其他地鐵站周圍

主要想買
figma 海賊王 Good Smile Q版....
-v- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-10, 08:54 AM   #195
amaderasu
Crazy Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
作者: -v- 查看文章
想請問下
有冇邊D商場有好多店
好幾年無返香港
如果可以
希望貼埋地圖

希望係旺角、大埔一帶
話姐其他地鐵站周圍

主要想買
figma 海賊王 Good Smile Q版....
皆旺同信和.....
amaderasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-10, 09:03 AM   #196
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
成個屯門得一間係利寶果度賣figure?
個老細又成日唔做街客生意乜都比熟客訂左先
搞到我幾次想比錢都唔得
其實屯門仲有無其他信得過既舖ga

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-10, 03:34 AM   #197
kimkokin
ルリルリ控

註冊日期: Apr 2010
ACG HOBBY

旺角花園街2-16號好景商業中心11樓02室 電話:9756 3111

facebook都可以訂野0.0
http://www.facebook.com/profile.php?...9064453&v=wall
kimkokin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-10, 03:54 AM   #198
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: kimkokin 查看文章
-skip-[/url]
你賣廣告?

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-10, 09:58 PM   #199
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

又少一個場了.....長沙環天悅d舖冇晒.....得番d卡店.......

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-11-10, 10:57 PM   #200
Seifer
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
想問下大版一帶有咩地方多呢d鋪???

PAD ID : 185.700.529
Seifer 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:19 PM

手機版 | APP版