Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-19-15, 04:26 PM   #26
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
你根本唔係影錶係度影價錢牌
啲牌仔好靚嘛 , 唔影埋唔得XD
引用:
作者: 黃昏之魔彈 查看文章

平時帶錶佢都係左襯下衫
BTW 有無人會買MGS5隻錶?
個錶面好有趣wo師兄
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我兩隻加埋就有你果隻 dia shield 價錢

定價比001貴¥20000
但注意DiaShield 只是部份鋼 , 不是全隻

舊 08-19-15, 05:59 PM   #27
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: シェンムー 查看文章
啲牌仔好靚嘛 , 唔影埋唔得XD

個錶面好有趣wo師兄

定價比001貴¥20000
但注意DiaShield 只是部份鋼 , 不是全隻
我仲係睇慣後生/business款果電子錶 d 設計, 絕大部分過 20k 既 automatic 同 mechanic 錶都係唔識欣賞.

e.g. 後生/business款成日標榜 titanium 同 DLC COATING, 感覺上都高科技 D 啦, 點解反而 stainless 既錶要貴咁多

自問未到果個領域, 可唔可以指導下 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 07:59 PM   #28
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
引用:
我仲係睇慣後生/business款果電子錶 d 設計, 絕大部分過 20k 既 automatic 同 mechanic 錶都係唔識欣賞.

e.g. 後生/business款成日標榜 titanium 同 DLC COATING, 感覺上都高科技 D 啦, 點解反而 stainless 既錶要貴咁多

自問未到果個領域, 可唔可以指導下 ?
唔好甘講,我超新手 , 其實都唔係好識

我覺得機械錶始終都係機械錶嘅 , 晚上好靜嘅時候可以聽到機芯啲dada聲
好有趣 . 好似有部機械係你面前行緊甘

鈦金seiko個prospex系列都有玩呀 , 不過係啲限量版多 , 又輕又硬
隻大MM 戴左幾日 , 8L35機芯SPEC 就+15/-10
我平均一日都係慢3秒
佢個雙曲面玻璃雖然不是藍寶石 , 環都唔係陶瓷 , 但加左層電鍍 , sharp 到好似陶瓷甘 , 好靚
香港好多人鐘意用佢同Rolex Submarine 比…
同埋佢係one piece 無底殼 , 又厚 重份量21xg
我比較鐘意厚身嘅錶

加張上手照先XD

此篇文章於 08-19-15 08:29 PM 被 シェンムー 編輯。
シェンムー 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 08:51 PM   #29
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: シェンムー 查看文章
唔好甘講,我超新手 , 其實都唔係好識

我覺得機械錶始終都係機械錶嘅 , 晚上好靜嘅時候可以聽到機芯啲dada聲
好有趣 . 好似有部機械係你面前行緊甘

鈦金seiko個prospex系列都有玩呀 , 不過係啲限量版多 , 又輕又硬
隻大MM 戴左幾日 , 8L35機芯SPEC 就+15/-10
我平均一日都係慢3秒
佢個雙曲面玻璃雖然不是藍寶石 , 環都唔係陶瓷 , 但加左層電鍍 , sharp 到好似陶瓷甘 , 好靚
香港好多人鐘意用佢同Rolex Submarine 比…
同埋佢係one piece 無底殼 , 又厚 重份量21xg
我比較鐘意厚身嘅錶

加張上手照先XD

好多勞都係

你唔覺得錶面設計好單調既咩 ?

又無藍水晶又無 titanium or 陶瓷, 我真係唔識睇靚係邊
舊 08-19-15, 09:18 PM   #30
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

要甘花做乜XD

大MM 鋼水絕對對得住個價
鈦金無得睇嫁wo
佢個電鍍好似陶瓷 . 真身sharp 好多 , 勁正

舊 08-19-15, 09:19 PM   #31
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Del……

舊 08-19-15, 10:32 PM   #32
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
手上唯一一隻
鍾意夠簡單

舊 08-19-15, 11:11 PM   #33
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

https://youtu.be/m_HXSDWg3cs
Grand Seiko hi beat 機芯嘅組裝過程
嘆為觀止
但係我比較想擁有Spring Drive 嘅MM 多啲><

舊 09-07-15, 09:14 PM   #34
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
抵呀
28xxx鎂
http://www.devonworks.com/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-15, 05:22 PM   #35
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

而家中精工毒中得太深
已經好想再入多隻TUNA
但買左隻大MM後我已經唔洗旨意半年內有任何錶可以入境><

唯有等到下年去日本先可以再入手><

舊 09-11-15, 09:24 AM   #36
月之民 ̄▽ ̄
God of Gamer
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 黃昏之魔彈 查看文章

平時帶錶佢都係左襯下衫
BTW 有無人會買MGS5隻錶?
2438/2500

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪

此篇文章於 09-11-15 11:05 AM 被 月之民 ̄▽ ̄ 編輯。
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 02:33 PM   #37
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

師兄係咪入左$4xxx??

因為又手痕入左隻豬叔(第一隻豬叔)
花多眼亂 , 好多model , 好多色 , 好多功能
一口氣入左3隻(・㉦・)
下隻想入隻MUDMASTER , 好毒靚好鬼毒

此篇文章於 09-21-15 02:37 PM 被 シェンムー 編輯。
シェンムー 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-15, 08:09 AM   #38
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
係樂天買的
來美國加稅連運費鎂$5xx

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-16, 07:49 PM   #39
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
4萬

http://p-bandai.hk/bandaiasiawebshop/item-1100004806

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-16, 12:22 PM   #40
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
應該冇人想討論

就睇下遲d有冇靚款收一隻用下

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-16, 02:19 PM   #41
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: J+1 查看文章
應該冇人想討論

就睇下遲d有冇靚款收一隻用下

由手機版發出
執左隻同掛飾玩下

舊 11-16-16, 02:25 PM   #42
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
本書日文既? 又幾抵玩
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-16, 02:59 PM   #43
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: GreenTea 查看文章
本書日文既? 又幾抵玩
日文版

有講下呢隻拿破倫既產史,model

舊 11-16-16, 03:34 PM   #44
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
早幾個月行街,無啦啦分期出左隻帝舵

本來想買藍面花面貓想左成年,但戴上手又覺得唔好睇
咁黑面都合眼緣就帶了它回家

早兩日在旺角見到 BLACK BAY BRONZE 好大的廣告
覺得都幾靚但冇鋼帶,卻步

此篇文章於 11-16-16 03:42 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-16, 03:29 PM   #45
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

近來突然對 BALL ENGINEER 有興趣,有無人有?
由手機版發出
舊 11-24-16, 06:04 PM   #46
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
近來突然對 BALL ENGINEER 有興趣,有無人有?
由手機版發出
因為Facebook 個廣告?
Sliverstar, bronzestar ?
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-16, 12:01 AM   #47
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
因為Facebook 個廣告?
Sliverstar, bronzestar ?
的確係 FB 有彈到

其實之前都知 BALL 最出名係自發光 GAS TUBE, 睇睇下又覺得 D 款唔太老, 無乜撈味, 岩我
舊 11-25-16, 10:14 PM   #48
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
我讀得書少唔識

http://m.gamme.com.tw/1458180
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-16, 11:27 PM   #49
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: J+1 查看文章
我讀得書少唔識

http://m.gamme.com.tw/1458180
由手機版發出
所以無錢買
舊 02-02-17, 09:22 PM   #50
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

原本無乜興趣既, 不過睇睇下隻水藍色灰面 yacht master 又幾岩咁, 主要係配色唔老餅

http://www.nmplus.hk/fashion/rolex-y...7%8D%E9%87%9D/

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:56 PM

手機版 | APP版