Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-28-14, 08:32 PM   #176
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 08:43 PM   #177
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
嘩 高岩大哥 你隻尾指乜事-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-14, 11:38 PM   #178
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
我淨係想知個盒有無膠紙貼住
我定左聽日先可以去攞
我唔介意齊齊抽大蛋 , 但你唔好開我盒
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-14, 09:48 AM   #179
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: kakajit 查看文章
我淨係想知個盒有無膠紙貼住
我定左聽日先可以去攞
我唔介意齊齊抽大蛋 , 但你唔好開我盒
用圓形膠紙封口的,呃唔倒人

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-14, 12:17 PM   #180
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
請問而家kingform平均價幾錢呢
同埋如果訂魂shop 野去邊到訂好d

此篇文章於 03-29-14 12:23 PM 被 Pandahahaha 編輯。
Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-14, 04:35 PM   #181
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

系國寶買左kabuto, 298

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-29-14, 06:29 PM   #182
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 魔璃 查看文章
系國寶買左kabuto, 298
值唔值???
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-14, 06:59 PM   #183
杯具土怒羅
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2013
Kabuto係188見賣438,見到有實物擺出黎
就咁睇好似幾好
杯具土怒羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-14, 07:04 PM   #184
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: 候鳥 查看文章
值唔值???
298就值d
3百幾4百就真系會覺得虛

真骨彫真系唔同d既

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-29-14, 09:47 PM   #185
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: 薑餅人Lobo 查看文章
佢個身型比例真係好正。
五千円值得畀。

======================================
真骨雕官網專頁。

http://tamashii.jp/special/shinkocchou/
但系有個問題 ...
響鬼唔系高岩叔叔, 當年高岩叔叔系做緊魔法紅戰士 ..

笨大想一個骨架用到尾 ?

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-29-14, 10:50 PM   #186
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
但系有個問題 ...

笨大:每隻新骨彫都要開新模? 傻的嗎

舊 03-29-14, 11:46 PM   #187
ゆうたろう
Senior Gamer
カツカレー炒飯

註冊日期: Dec 2005
引用:
但系有個問題 ...

明顯係。
咁佢點會出為響鬼同埋Kuuga另出真骨彫素體丫…
個個拉打唔同皮套動作演員就要跟返,笨大點會咁做?
我覺得威吹鬼,斬鬼,轟鬼...都係用返呢個素體。

應該咁講,你搵返響鬼個皮套演員來掃瞄全身做素體參考藍本,
佢都要再用電腦修靚身形比例去出figure,出到來同而家個素體分別不大。
而家有現成素體出響鬼,點解又另搞一個素體?

舊年7月魂展發表,果時已經用呢個真骨彫素體整Kuuga & Hibiki Pose

此篇文章於 03-30-14 12:18 AM 被 ゆうたろう 編輯。
ゆうたろう 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 12:06 AM   #188
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
其實有冇大大呢兩日o係街見到有魂effect
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 12:29 AM   #189
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

我等佢真骨彫番KUUGA....

舊 03-30-14, 11:38 AM   #190
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: www43w2002 查看文章
其實有冇大大呢兩日o係街見到有魂effect
有, 晌超人見到$129一盒, 有灰色同啡色.
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-14, 11:54 AM   #191
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:
作者: pierrekwok 查看文章
有, 晌超人見到$129一盒, 有灰色同啡色.
好似貴左少少, 不過見日本仔玩得好過癮
買一SET返黎長期影相都OK

舊 03-30-14, 12:11 PM   #192
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

點解 .... 寫kuuga但擺既系agito post既 a

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-30-14, 01:03 PM   #193
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: kyo353 查看文章
好似貴左少少, 不過見日本仔玩得好過癮
買一SET返黎長期影相都OK
買套灰色俾ironman出場,呢套特效件好啱龍珠既SHF用
我對7月出既红火同埋藍火有興趣。
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-14, 03:33 PM   #194
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011

真骨彫シリーズ第2弾「S.H.Figuarts 仮面ライダー響鬼」TVCF、ネットでも配信!

Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-14, 09:35 PM   #195
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
遲左出糧...好彩今日仲買到368真骨彫
我唔係太鐘意kabuto都覺得好靚

超期待下隻響鬼同火effect!!

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 04-03-14 10:36 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-14, 03:54 PM   #196
stonekeung
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010

http://tamashii.jp/special/tamacolle_2014/
stonekeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-14, 05:15 PM   #197
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

睇poster好似show就出既野多 ...

巡例都要召喚 ... 有Melody未

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 04-08-14, 11:58 AM   #198
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
遲左出糧...好彩今日仲買到368真骨彫
我唔係太鐘意kabuto都覺得好靚

超期待下隻響鬼同火effect!!

但HIBIKI 唔係高岩做替身喎
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-14, 06:58 PM   #199
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
但HIBIKI 唔係高岩做替身喎
由手機版發出
頭形唔似乜都假...
高岩做新素體原形只係避免整返以前d骨格精奇拉打

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-14, 09:08 PM   #200
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
印象中片內HIBIKI比較肥矮
冇咁高瘦
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
牛仔褲 專區 VOL 2! 111 潮流版 270 10-03-23 06:29 AM
S.H.フィギュアーツ(S.H.Figuart) 專區 Vol.2 ★星人44★ 收藏品討論版 1389 11-19-13 03:37 PM
出售 : 仮面ライダー S.H.FIGUART [ALL SOLD] 赤目黑龍 買賣專區 0 08-16-13 12:02 PM
牛仔褲 專區 VOL 1! <此post已Closed, 請把問題移到 VOL 2> HuGo_達之礦工 潮流版 924 06-16-08 11:18 PM

現在的時間是 02:15 PM

手機版 | APP版