Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-03-14, 04:19 PM   #426
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: ai. 查看文章
我都買了一set66mm同扭蛋rider,還是喜歡扭蛋多啲。
其實網上有無教學或見到有人改66mm的有限可動問題??

另想問有無人會用油性gundam marker[gm01 200]幫扭蛋或盒蛋上線?
畫錯點處理??嗰支專用修正筆有用嗎?因為突然想常cyber formula上線。
我有
先搵D唔明顯嘅位/底部試下D油先
畫左上去再用稀釋火酒抹走, 睇下抹完幾輪會唔會整甩D油. 因為有時都會整甩某D油架

如果OK冇事, 正式畫就畫完等幾秒, 再輕輕抹走出餘嘅. 白色果D位可能要快少少抹走. 如果唔係會灰左. 但更多情況係白色我會用極幼果D繪圖筆去上(但要試下你隻油夾邊隻筆, 試過一上左就抹唔甩有印)

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-14, 06:31 PM   #427
ai.
God of Gamer
RELEASED

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
我有
先搵D唔明顯嘅位/底部試下D油先
畫左上去再用稀釋火酒抹走, 睇下抹完幾輪會唔會整甩D油. 因為有時都會整甩某D油架

如果OK冇事, 正式畫就畫完等幾秒, 再輕輕抹走出餘嘅. 白色果D位可能要快少少抹走. 如果唔係會灰左. 但更多情況係白色我會用極幼果D繪圖筆去上(但要試下你隻油夾邊隻筆, 試過一上左就抹唔甩有印)
你用x 20a?

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-14, 08:04 PM   #428
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
66MM

可動係差啲, 不過我玩得好開心

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-14, 10:01 PM   #429
:bface:
Game Master

註冊日期: Jun 2003
XBox Live GamertagRedowata
引用:
作者: cancerman 查看文章
呢個幾好玩咁

破幻のジスタチョコ

http://www.bandai.co.jp/candy/zista/weapons/
[冷門]
唔該~~

有無人見過呢套野?
[/冷門]

Chain Chronicle(日版):174 393 601
BD版白毛、各種天魔
加左請在gaf down聲
:bface: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-14, 10:16 PM   #430
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
零食應該會番吧,,,,,,不過聽日已經係8號.......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-14, 10:20 PM   #431
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
應該唔會有飛機貨掛......

實物架米田共坦克好萌

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-14, 10:58 PM   #432
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
精品到貨POST有呢堆野喎

舊 05-07-14, 11:05 PM   #433
ai.
RELEASED

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
66MM

可動係差啲, 不過我玩得好開心
係堅差,不過見黑kabuto做到rider kick踢腿就算。

part2.依set野好似同人夾分買一box,一人一半最低。

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-14, 12:10 AM   #434
:bface:
Game Master

註冊日期: Jun 2003
XBox Live GamertagRedowata
thx

零食物語捕左好耐唔見 聽日去精品望望

Chain Chronicle(日版):174 393 601
BD版白毛、各種天魔
加左請在gaf down聲
:bface: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-14, 05:00 PM   #435
Rance
The One
ガハハ

手のひらで初音ミクの3Dライブが楽しめる食玩!「ハコビジョン 初音ミク」発売

http://www.inside-games.jp/article/2.../08/76567.html

天使降臨

話說今次759都無GUNDAM O個盒賣...

舊 05-09-14, 12:22 AM   #436
hihiandylam
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDhihiandylam
引用:
作者: Rance 查看文章

手のひらで初音ミクの3Dライブが楽しめる食玩!「ハコビジョン 初音ミク」発売

http://www.inside-games.jp/article/2.../08/76567.html

天使降臨

話說今次759都無GUNDAM O個盒賣...
哩盒野得個框立體.....其實有無諗過d人會因為咁買一盒再上youtube就算........其實好似得第一彈叫有d睇頭,高達果一彈都好奇怪,有靈魂出曉既感覺
hihiandylam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-14, 11:20 AM   #437
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: hihiandylam 查看文章
哩盒野得個框立體.....其實有無諗過d人會因為咁買一盒再上youtube就算........其實好似得第一彈叫有d睇頭,高達果一彈都好奇怪,有靈魂出曉既感覺
的確有依個感覺xd
不過我又想佢出00, 高達上生下青苔開下花幾岩feel
其實買左其中一款,整塊白紙代替立體背景睇埋其他片都可以了

相薄
舊 05-09-14, 02:37 PM   #438
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
的確有依個感覺xd
不過我又想佢出00, 高達上生下青苔開下花幾岩feel
其實買左其中一款,整塊白紙代替立體背景睇埋其他片都可以了
其實最麻煩的是...
我只有NOTE8.0,應該不可以用來看?

舊 05-09-14, 03:32 PM   #439
大覺屋師真
The One

引用:
作者: knight-philip 查看文章
其實最麻煩的是...
我只有NOTE8.0,應該不可以用來看?
d/l左條片再用pop up播片app,再調整大細去match佢既話都吾係吾得既

不過又好彩我部note1明明冇o岩既size,但又好彩match到喎

相薄
舊 05-09-14, 07:20 PM   #440
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
In 點有舖番了...

由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-14, 07:30 PM   #441
Rance
The One
ガハハ

跟朱古力咁豪華

舊 05-09-14, 07:40 PM   #442
J+1
望過黎呀!!!!!!

三粒獨立包裝姑姑叻,不過不失,至少食得
由手機版發出
舊 05-09-14, 07:47 PM   #443
Rance
The One
ガハハ

其實食玩跟O個D糖你地食唔食?
白色一舊粉O個D我會食, D香口珠我掉得左佢算...

舊 05-10-14, 11:00 AM   #444
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
即係每隻盒個結構都一樣?

舊 05-10-14, 11:07 AM   #445
大覺屋師真
The One

引用:
香口珠全部掉

相薄
舊 05-11-14, 02:22 AM   #446
hihiandylam

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDhihiandylam
引用:
作者: martinnitram 查看文章
即係每隻盒個結構都一樣?
其實得塊灰板係唔同,理論上一張白紙都可以比佢投射,但有灰板既地方會更立體,但其實初音個灰板唔吸引,個框立體有咩意思.....
hihiandylam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 11:32 AM   #447
hiyoko
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2007
引用:
其實得塊灰板係唔同,理論上一張白紙都可以比佢投射,但有灰板既地方會更立體,但其實初音個灰板唔吸引,個框立體有咩意思.....
實測後更覺背景版存在意義不大,因為播片時映像的光遮晒反射鏡,後面塊板可以話幾乎睇唔到
hiyoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 05:24 PM   #448
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
而家仲有冇PT 1 O個投影?
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 05:26 PM   #449
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
而家仲有冇PT 1 O個投影?
由手機版發出
美孚759地舖大把
由手機版發出
舊 05-12-14, 11:42 PM   #450
ゆうたろう
カツカレー炒飯

註冊日期: Dec 2005
引用:
同你一樣,白色圓形糖會食,香口珠會掉。
ゆうたろう 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[DATA] 游戲 Soundtracks 情報 6402oen 電視遊戲討論版 957 03-12-24 04:17 PM
出書情報? randy 日本動漫畫討論版 2 09-12-06 07:46 PM
NEW:TGS2004情報 神祕人1號 電視遊戲討論版 3 09-02-04 08:29 PM
出書情報? kotoko 日本動漫畫討論版 2 03-15-04 08:59 PM

現在的時間是 03:23 PM

手機版 | APP版