Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-21-12, 10:35 AM   #1
愚零鬥武多
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2003
特攝 大人向玩具 - DX玩具 - 其他種類玩具

http://www.tamashii.jp/t_kokkaku/12/
葉加瀬博世(内田真礼) 有關"萌萌槍"的訪問

DX MMZ-01 モエモエズキューーン

受注開始日:2012年09月22日 --------應該就見街, 期待中.
対象:15才~

此篇文章於 03-16-13 11:39 PM 被 愚零鬥武多 編輯。 原因: 一同討論 "特攝" 大人向玩具 - DX玩具 - 其他種類玩具
愚零鬥武多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-12, 11:09 AM   #2
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
http://www.1999.co.jp/10188575

日本已出, 好彩準時
唔知今日香港有未

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-12, 11:25 AM   #3
愚零鬥武多

引用:
作者: 魔璃 查看文章
http://www.1999.co.jp/10188575

日本已出, 好彩準時
唔知今日香港有未
謝謝消息
真係好正,應該都好大盒, 等待中.
件野又係1:1,又同拍攝用道具好似樣, 真係好吸引

舊 09-21-12, 12:55 PM   #4
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
快D到貨啦

唔知街多唔多貨

成條片用小褲褲對住鏡頭冇問題嗎???
重點係最後幾秒!!!!

此篇文章於 09-21-12 06:28 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-12, 10:37 PM   #5
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
頭先睇TIGER & BUNNY劇場版,見到個肥哥哥袋住支萌萌槍在褲袋入場睇!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 12:30 AM   #6
愚零鬥武多

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
頭先睇TIGER & BUNNY劇場版,見到個肥哥哥袋住支萌萌槍在褲袋入場睇!
佢就好...

我訂左個間話未有wu ... ...
又話唔知幾時出wu ...
早知買現貨好過...
舊 09-23-12, 01:32 AM   #7
飲勝萬能俠
Insane Gamer
赤貧草根的人生

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDBobbyLST
XBox Live GamertagBobbyLST
唔知係我唔好彩定係佢QC差,我支手柄位有幾個位甩油

而且變手槍時上面唔知點解唔可以完全合埋

以figure收貨標準真係唔合格,不過佢又變形又有聲出,而遠睇都無大問題,都算幾好

舊 09-23-12, 01:39 AM   #8
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
價錢多少?貨源充足嗎?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 01:57 AM   #9
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

註冊日期: Mar 2005
Nintendo Switch IDSW-8478-3947-6670
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
哎....好啦我自首

當時信和入手後($8xx行貨),過去戲院等開場,
心癮起等唔切唯有當場開盒同朋友玩下支鎗。
玩到半路又入得場,唔夠時間收番落盒,
結果袋落褲袋入場先慢慢執....咁都睇到,厲害

舊 09-23-12, 01:58 AM   #10
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
少少CM

我日版做$880
26号星期三晩手提回港
27号星期四可MK交收

有興趣可到此留名

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=199663

舊 09-23-12, 06:29 AM   #11
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: ★星人40★ 查看文章
少少CM

我日版做$880
26号星期三晩手提回港
27号星期四可MK交收

有興趣可到此留名

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=199663
已留名

舊 09-23-12, 09:55 AM   #12
★星人44★
Moderator

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
已留名
多謝

貨今早巳到酒店

舊 09-23-12, 12:33 PM   #13
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: ~繪~ 查看文章
哎....好啦我自首

當時信和入手後($8xx行貨),過去戲院等開場,
心癮起等唔切唯有當場開盒同朋友玩下支鎗。
玩到半路又入得場,唔夠時間收番落盒,
結果袋落褲袋入場先慢慢執....咁都睇到,厲害
緊睇到啦~支槍咁吸引,師兄袋落褲袋又幾型!

本來都十五十六買唔買好,但見到師兄咁型仔,結果都係忍唔住睇完戲去信和奉獻!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 10:09 AM   #14
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
支槍玩過, 感覺好正
變身聲效連登登登登登首音樂都有, 抵哂

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 01:24 PM   #15
愚零鬥武多

引用:
作者: 魔璃 查看文章
支槍玩過, 感覺好正
變身聲效連登登登登登首音樂都有, 抵哂
我個時只係睇左個"道具"同"玩具"的對比圖... 感覺95%像真度 ,
rider同戰隊的武器真係冇得比
再加上1:1 ... 想都冇想就訂左...

另外, 非公認之後幾個月, 個個月都有新野出(不論是衫, 玩具, 和未有schedule如PM12的秋葉紅...etc), 係有第2季就好...
舊 09-24-12, 02:22 PM   #16
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=jzINLCaDVaw

舊 09-24-12, 11:29 PM   #17
walker3600
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
原來有必殺技聲效, 正喎
walker3600 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-12, 12:15 AM   #18
愚零鬥武多

rider同戰隊的DX玩具比唔到的滿足, 都可在萌萌槍找到.

唔計基本萌萌槍的好處, 站時找到多3個好好的地方

1) 看不見的開關 (冇ON/OFF 字樣, 唔睇manual真係唔知開關係邊.
2) 看不見的入電位, 有暗門制, 開左暗門之後先見縲絲位入電.
3) 重量一流, 手感十足

舊 09-25-12, 06:16 PM   #19
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
今日返左大貨,信和賣緊$838

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-12, 12:56 AM   #20
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
貨都幾多吓.留意無電跟
有d貴多20-50,不過唔知係咪日版
(其實行同日有咩分別呢?)

唔好彩咁上色有少少瑕疵
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-12, 09:28 AM   #21
愚零鬥武多

引用:
作者: Akira 明 查看文章
貨都幾多吓.留意無電跟
有d貴多20-50,不過唔知係咪日版
(其實行同日有咩分別呢?)

唔好彩咁上色有少少瑕疵
其實都幾低玩, 約7算. 又唔多人鐘意, 唔o會好貴.
我隻港版, 估同日版分別係港版有香港的張問紙同廣告.

另, 我算係"唔好彩"的一個,
packing冇窗仔睇之如, 開左見到都係槍形態,
想睇下"葵"的油功真係要開出來玩先.
舊 09-27-12, 09:40 AM   #22
★星人44★
Moderator

我支都算OK靚仔
感謝神\/

舊 09-27-12, 12:15 PM   #23
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
我只係對博士有興趣~~~
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-12, 02:01 PM   #24
愚零鬥武多

引用:
作者: ★星人40★ 查看文章
我支都算OK靚仔
感謝神\/
...

我支都只係隻腳多左一個胎記, 其他都一流.
不過槍形態就PERFECT ....

真係要講多次
rider同戰隊的DX玩具比唔到的滿足, 都可在萌萌槍找到.

舊 09-27-12, 05:44 PM   #25
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

DX MMZ-01 モエモエズキューーン

冇電冇得玩

我果隻係槍身有一個好唔明顯既位花左少少, 上色冇問題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Gundam Expo 2007 (14/12-01/01) KIM 收藏品討論版 46 12-23-07 12:33 AM
[飲食新聞] (中國)上海部分羊肉燒烤實為貓肉 01-01-2006 up Abale~姬絲汀小美 飲食版 14 01-08-06 11:39 AM
高達世紀展05+模型挑戰賽+GUNDAM WAR大賽---26/12-01/01 KIM 收藏品討論版 86 01-02-06 09:27 AM
[Gundam DX]dx打壞手勢... Kenji少 街機遊戲討論版 54 03-30-04 10:22 AM

現在的時間是 05:56 PM

手機版 | APP版