Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-09-13, 08:09 PM   #76
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
2隻超級機械人中晒....

黑三一除了貴之外應該都無乜缺點....155mm 1萬羊....
【素 材】ABS,POM,ATBC-PVC,ダイキャスト
即是有合金成分?

而ノノ, 千値練第一次(?)出可動人形, 唔知得唔得
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-13, 08:13 PM   #77
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
黑歷史....

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-13, 08:42 PM   #78
gingq7

係喎, 無視左佢....
舊 08-10-13, 03:25 AM   #79
AnTeD
Senior Gamer
模型(自家用)山積中

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: gingq7 查看文章
係喎, 無視左佢....
仲有我一直想搵返但搵唔到的devilman
AnTeD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-13, 09:39 PM   #80
小晶晶
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDalfred_cht
隻Cyberbots究竟延期到幾耐?
小晶晶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 11:03 AM   #81
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: AnTeD 查看文章
仲有我一直想搵返但搵唔到的devilman
仲有芒亨隻海龍裝同FIREBALL(?
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-13, 12:21 PM   #82
lan

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 小晶晶 查看文章
隻Cyberbots究竟延期到幾耐?
牙卡以亜馬儍講八月十八 wor
lan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 10:39 AM   #83
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

PSN  IDRuriHoshino
訂左隻ノノ
發覺我一直都冇買過ノノ既商品, 終於又有機會

\ /
/ \
\(^ω^)/

此篇文章於 08-12-13 10:49 AM 被 魔璃 編輯。
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 02:59 PM   #84
gingq7

引用:
作者: 魔璃 查看文章
訂左隻ノノ
發覺我一直都冇買過ノノ既商品, 終於又有機會
成套diebuster都無乜商品, 千值練出咁多Gainax野, 唔知有無機會出埋 buster machine 19....當然最好有埋Gunbuster...
舊 08-12-13, 03:13 PM   #85
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: gingq7 查看文章
成套diebuster都無乜商品, 千值練出咁多Gainax野, 唔知有無機會出埋 buster machine 19....當然最好有埋Gunbuster...
番長有出過山口式, 我有買到

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-13, 04:29 PM   #86
gingq7

引用:
作者: 魔璃 查看文章
番長有出過山口式, 我有買到
山口式果隻我都有,
但見隻千值練黑三一和紅蓮都好過我果2隻山口式咁多, 所以想佢出埋

而ノノ我有海洋堂bome果隻, 當年好似是$110買番黎, 但放到而家都仲未開
舊 08-12-13, 06:05 PM   #87
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
TOP2好多設計好正,但難出可動...

舊 08-17-13, 01:07 AM   #88
gingq7

今天看一看沽注, 黑三一訂價升了幾十至$700, ノノ就趺$20....
紅三一見日本未開訂, 唔敢訂住

但官方facebook令我有點憺心:

Sentinel International Co., Ltd. 下次再開訂,會是 8 月中荀或下荀. 出貨會遲一點,而且不保証有貨。因為只會生產 2000 隻(日本優先)

想請問下喺動漫節訂左black getter到派貨時是否比其他玩具店訂早D拎到貨?因見到有玩具店可訂black getter而且價錢比在動漫節訂更平,謝謝。

Sentinel International Co., Ltd. 是比其他貨早 1-2 星期派貨的.
23 小時前
Sentinel International Co., Ltd. 而且因為限量生產關係, 如現在才在市場上訂貨, 我們不保証一定可確保貨源. 日本會優先派貨.
舊 08-29-13, 06:44 PM   #89
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Cyberbots紅藍機到貨

個盒比想像中細,但隻野意外地重手
原來好多位係金屬件,唔怪得更大條夾口...
品質好好~係股關節有d鬆

舊 08-31-13, 12:28 AM   #90
lan

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章

用AA膠滴一滴,即刻舒服晒.
舊 08-31-13, 01:57 AM   #91
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: lan 查看文章
用AA膠滴一滴,即刻舒服晒.
自從唔小心黏死過關節後就唔敢試呢個方法
隻野好多關節,可動性極高,唯一不滿係個頭向唔到上望...

此篇文章於 08-31-13 02:25 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 08-31-13, 02:33 AM   #92
lan

引用:
自從試過唔小心黏死過關節後就唔敢試呢個方法
兆万有放绿同黃成品件,5用光面而用上消光,感覺上膠了點。不過己下了訂,希望大貨用光面就巧了·頸
位joint麻麻,遅D先想辨法.總結上隻野完成巧高。難得在情意結上與品質成等號.
舊 08-31-13, 08:50 AM   #93
小晶晶

今日先有時間拎紅藍機
舊 08-31-13, 08:51 AM   #94
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
自從唔小心黏死過關節後就唔敢試呢個方法
用模型膠好似好啲
我好多球型關節位都係咁整,而且唔似aa膠咁乾後會變白色
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-13, 12:54 PM   #95
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
我都訂左7號,希望可以出隻大隻d的gunbuster(順手出bm3),和diebuster(係唔係咁叫?).
出其他bm都唔錯,2裡面的配角機很型....

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-13, 01:37 PM   #96
lan

引用:
作者: 野良猫 查看文章
用模型膠好似好啲
我好多球型關節位都係咁整,而且唔似aa膠咁乾後會變白色
用AA快D,5巧貪心落多就得啦
舊 08-31-13, 06:45 PM   #97
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: lan 查看文章
兆万有放绿同黃成品件,5用光面而用上消光,感覺上膠了點。不過己下了訂,希望大貨用光面就巧了·頸
位joint麻麻,遅D先想辨法.總結上隻野完成巧高。難得在情意結上與品質成等號.
原來主角機仲有隻超鋼戦紀Ver

其他顏色同裝備我就唔入了,想要其他機多d
我比較鐘意Helion同Warlock

不過隻Game最出名應該係Super-8....入面個鬼畜公主

舊 09-01-13, 12:30 AM   #98
小晶晶

此篇文章於 09-01-13 12:48 AM 被 小晶晶 編輯。
舊 09-01-13, 02:55 AM   #99
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

好似好多人買紅色
但其實我個人鐘意藍色多d,不過紅色比較有代表性,同唔想買兩隻...

模型裏見到呢位大哥堅有愛

舊 09-01-13, 12:09 PM   #100
rayshun
Junior Member
閒人

註冊日期: May 2007
引用:

可能期望大,昨日出旺角買後回家開封把玩,有點失望
左腰甲壞件 股關技很鬆!難擺姿態!地台無法固定機身,無法擺凌空角度
不過外型真的很型
rayshun 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
RIOBOT 破刃之劍 デルフィング 第二形態 Kentmk25 收藏品討論版 1 01-06-11 11:27 PM

現在的時間是 11:33 AM

手機版 | APP版