Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-08-11, 01:41 PM   #1
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
千値練 RIOBOT

一口氣睇完六集破刄之劍劇場版,機械人重武術味道既打鬥好正
雖然睇過漫畫既人都對動畫評價唔好,但我冇睇過漫,已經覺得係套高水準既作品
主角機DELPHINE好有個性,特別係第三形態移動既城牆好型
原來去年尾同今年中出過玩具
千値練 RIOBOT,唔知乜黎,好似robot魂,但兩三倍定價,hk好似無行
DELPHINE第三型態好正,五月出左,反應熱烈,下月再販
小弟後知後覺,首發miss左,等再販至入手

ブレイク ブレイド デルフィング 第三形態
11年11月下旬再販
7,800円 (税込)

ブレイク ブレイド デルフィング 第二形態
11年11月下旬再販
5,800円 (税込)

ブレイク ブレイド デルフィング 第一形態
電撃屋ホビー館去年通販限定
5,800円 (税込)

ヱヴァンゲリヲン新劇場版 エヴァンゲリオン初号機
12年01月下旬発売
8,190円 (税込)

グレンラガン
12年04月下旬発売
9,500円 (税込)

由於手上一隻都冇,評價唔到。予定將會出天元突破同anubis
http://ameblo.jp/riobot/

此篇文章於 10-22-11 11:34 PM 被 clie 編輯。
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 02:21 PM   #2
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
記得隻mh3g獵人都係佢整

初號機唔錯喎
第三形態有興趣可惜有啲貴
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 04:22 PM   #3
clie

引用:
作者: 如月刃 查看文章
記得隻mh3g獵人都係佢整

初號機唔錯喎
第三形態有興趣可惜有啲貴
隻獵人係咪可動FIGURE?
初號機料唔係多唔知點解仲貴過第三形態
HK買RIOBOT好貴,九算十算
舊 10-08-11, 04:48 PM   #4
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
HK可以叫有行了, 雖然一D都唔平...
但應該唔會再炒得太勁

舊 10-08-11, 06:31 PM   #5
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: clie 查看文章
隻海龍裝獵人係可動的
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-11, 08:43 PM   #6
野良猫
肥倫

引用:
版權貴呱

不過哩類貴價玩具好難一下子扑鎚,尤其有蘿蔔魂等等選擇下
之前入手隻貴價KOS–MOS雖然係靚,但依家諗起都仲有少少痛
舊 10-10-11, 03:48 PM   #7
Ultimate Gamer
二天

註冊日期: Mar 2002
玩過你就知同 robot 魂完全冇得比, 五六舊係抵俾的!

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-11, 09:45 PM   #8
野良猫
肥倫

引用:
作者: 查看文章
玩過你就知同 robot 魂完全冇得比, 五六舊係抵俾的!
如果真係五六舊就可以拎番屋企嘅話就唔駛諗即磅水啦

初號機10算番到嚟都$8XX啦
千值隻可動獵人E–CAP都要6800円
舊 10-10-11, 11:11 PM   #9
clie

隻第二形態5800YEN再販都係5百幾
不過我唔想有兩個九成似body,所以買第三形態算
呢條line睇黎又越賣越貴咁款
日本買玩具一般有八~九折,當10算都平過而家所謂既港行...
舊 10-10-11, 11:51 PM   #10
Ultimate Gamer
二天

註冊日期: Mar 2002
引用:
如果真係五六舊就可以拎番屋企嘅話就唔駛諗即磅水啦

初號機10算番到嚟都$8XX啦
千值隻可動獵人E–CAP都要6800円
我買第二型態 $580, 第三型態 $640
但當時 d yen 未達十算

正保二年五月十二日

新免武藏守玄信
鈞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-11, 09:03 PM   #11
clie

引用:
作者: 查看文章
我買第二型態 $580, 第三型態 $640
但當時 d yen 未達十算
第三型態都算買得抵
黎緊再販唔知呢個價得唔得
舊 10-11-11, 09:20 PM   #12
野良猫
肥倫

引用:
第三型態都算買得抵
黎緊再販唔知呢個價得唔得
依家円價升咗,好難用以前個價買喇

反而我想知邊度會有現貨睇下
舊 10-11-11, 09:35 PM   #13
clie

引用:
依家円價升咗,好難用以前個價買喇

反而我想知邊度會有現貨睇下
而家街應該見唔到,但反應熱烈再販時舖頭應該會入多幾盒
就算唔訂都應該買到
舊 10-11-11, 09:46 PM   #14
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
樓主如果對此作品有愛,
強烈建議睇漫畫版,兩個大高潮位動畫版可以改到勁求其

舊 10-12-11, 08:47 PM   #15
clie

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
樓主如果對此作品有愛,
強烈建議睇漫畫版,兩個大高潮位動畫版可以改到勁求其
但我對機械人漫畫冇乜信心,高達EVA漫都冇動咁有氣勢
高潮位係咪指四眼仔代主角死o個段?
用手槍射到部機械人跌落山都幾
舊 10-12-11, 11:41 PM   #16
Alicecon
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2009
PSN  IDAlicecon
引用:
但我對機械人漫畫冇乜信心,高達EVA漫都冇動咁有氣勢
高潮位係咪指四眼仔代主角死o個段?
用手槍射到部機械人跌落山都幾
仲有後尾打波魯裘斯
Alicecon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-11, 11:52 PM   #17
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Alicecon 查看文章
仲有後尾打波魯裘斯
漫畫正好多

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-11, 12:53 AM   #18
blackcatlam
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006

超吸引
blackcatlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-11, 12:54 AM   #19
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

無對翼吸引少好多

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 10-22-11, 12:36 PM   #20
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
色水同外型都好掂

舊 10-22-11, 01:57 PM   #21
clie

睇設定有埋翼,不過好似冇大鑽,長長尖尖既就有
希望好似破刄咁出晒所有型態
咁KONAMI隻合金,山口仲未入手既都可以無視

舊 10-22-11, 11:26 PM   #22
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
http://blog.yahoo.com/cybergundam/articles/143409/index

掂到唔知講咩好

舊 10-22-11, 11:58 PM   #23
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

為了未來隻グレンラガン有個大鑽
今日買左佢

$198

此篇文章於 10-23-11 12:18 AM 被 mikemike 編輯。
舊 10-23-11, 12:52 AM   #24
blackcatlam
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: Bigwater 查看文章
我想講睇唔到
blackcatlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 02:58 AM   #25
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: blackcatlam 查看文章
我想講睇唔到
http://blog.livedoor.jp/zgmf2/archives/52224747.html

try this

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
RIOBOT 破刃之劍 デルフィング 第二形態 Kentmk25 收藏品討論版 1 01-06-11 11:27 PM

現在的時間是 02:06 PM

手機版 | APP版