Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-05-12, 11:44 PM   #276
zero2443
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
3DS Friend Code2595 0384 9399

価格(税込):4,410円 発売日:2012年12月

2008年4月に「IN ACTION!! OFFSHOOT」から発売されたランスロット。
4年の歳月を経て、「ROBOT魂」にて新登場。
積み重ねられた技術を盛り込むことで、プロポーション、可動等、格段の進化を遂げた。
作画監督 中田栄治氏 監修により劇中プロポーションを徹底再現!
最新技術を盛り込んだ究極可動により、劇中の大胆なアクションを再現可能!
MVSをはじめ、ヴァリス、ブレイズ・ルミナス等、多数の付属品により、様々なシーンを彩ります。
■商品仕様
・全高:約125mm
・ABS、PVC製
■セット内容
・本体
・交換用手首左右各5種
・MVS2個
・ヴァリス一式
・交換用スラッシュ
・ハーケン4個
・ブレイズ・ルミナス
・メッサー
・モード差し替えパーツ2個
・魂STAGE用ジョイント

http://www.tamashii.jp/item/10128/
zero2443 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 03:15 AM   #277
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
好怕條熱鞭會太軟...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 06:57 AM   #278
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
終於出epyon
好彩唔係ver.ka版

舊 09-09-12, 02:23 AM   #279
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
EVA初號機 12月再版

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-12, 02:43 AM   #280
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: Sar8 查看文章
終於出epyon
好彩唔係ver.ka版
感覺係Ka 翼TV身?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
舊 09-09-12, 03:04 AM   #281
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
TV翼來
不過當然有修一修
KA翼睇落就感覺好重

舊 09-09-12, 03:11 AM   #282
PTX-003C
天下第一盲鬼

感覺都係好Bulky...

舊 09-09-12, 11:19 AM   #283
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
個日行信和見有EPYON訂即刻訂左,仲唔覺意訂埋隻蘭斯洛特

舊 09-13-12, 02:21 PM   #284
Sam=R
Insane Gamer
???

註冊日期: May 2007
有無巴打知道沙煞比6隻FUNNEL可以飛出來嗎?

Sam=R 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 02:34 PM   #285
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Sam=R 查看文章
有無巴打知道沙煞比6隻FUNNEL可以飛出來嗎?
唔得
裝飾用

http://www.1999.co.jp/10185047

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 02:49 PM   #286
Sam=R
Insane Gamer
???

引用:
作者: mikemike 查看文章
好雞肋喎, 我之前仲為沙煞比買隻nu

Sam=R 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 03:07 PM   #287
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
總之我會買

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 09-13-12, 03:23 PM   #288
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
或者遲尐飛出來的FUNNEL+特效魂shop見!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-12, 12:13 AM   #289
God Gundam
Game Master
究極之神高達

註冊日期: Jan 2003
原來係咁.....

我相信有魂限定附加parts

舊 09-15-12, 01:01 AM   #290
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

股關節好硬
要落D潤滑

舊 09-15-12, 02:17 AM   #291
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: mikemike 查看文章
股關節好硬
要落D潤滑
我冇e個問題,不過腳踝用細balljoint 連小腿…軟到企唔到

舊 09-15-12, 03:51 AM   #292
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
相比隻nu,沙煞比個體形調整得唔係咁靚...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-12, 01:31 PM   #293
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-12, 05:20 PM   #294
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003

舊 09-23-12, 03:21 AM   #295
ra2hk

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDEXAMPLEFOUR
引用:
作者: Gallardo 查看文章
個身縮水
ra2hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 04:10 AM   #296
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
1月仲有隻神盾,我對佢興趣大過ZZ

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 09:45 AM   #297
kyo353
Game Master

AEGIS為左儲齊5子必入
而ZZ其實修左身都幾靚...但係個背包會唔會重到企唔到呢...

舊 09-23-12, 10:11 AM   #298
stamenccy
星野結界

PSN  IDHoshino_San
XBox Live GamertagEmp34GTR
引用:
作者: kyo353 查看文章
AEGIS為左儲齊5子必入
而ZZ其實修左身都幾靚...但係個背包會唔會重到企唔到呢...
恐怕唔用地台真係有難度

另外1月仲有ボリノーク・サマーン
http://p-bandai.jp/tamashiiwebshouten/item-1000076628/
唔知會唔會出埋THE-O呢?

舊 09-23-12, 11:30 AM   #299
kyo353
Game Master

引用:
作者: stamenccy 查看文章
恐怕唔用地台真係有難度

另外1月仲有ボリノーク・サマーン
http://p-bandai.jp/tamashiiwebshouten/item-1000076628/
唔知會唔會出埋THE-O呢?
呢隻感覺麻麻地...又貴又要自己貼貼紙...

舊 09-23-12, 11:46 AM   #300
stamenccy
星野結界

PSN  IDHoshino_San
XBox Live GamertagEmp34GTR
引用:
作者: kyo353 查看文章
呢隻感覺麻麻地...又貴又要自己貼貼紙...
咁又啱~
呢個Ka signature系列...上次部バイアラン・カスタム真係...

標籤
ROBOT魂, 蘿蔔暈

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BANDAI新品牌「ROBOT魂」丨(SIDE MS,KMF,LFO,AS,魔神,VF,EV,HL) money 收藏品討論版 1003 11-10-09 01:08 AM
HASEGAWA 1:72 VF-19A [VF-XRAVENS] mudhole 收藏品討論版 4 10-08-05 09:46 PM
Macross 1/48 VF-1S & VF-1A~ Ogre 收藏品討論版 25 12-07-03 11:41 AM
MS HOBBY 機動模型誌Vol.5 MAZINKAISER 收藏品討論版 4 07-21-03 04:47 PM

現在的時間是 02:04 PM

手機版 | APP版