Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-24-09, 01:50 PM   #176
ptx003c
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Terry仔 查看文章
部魂之座好似唔係好得!!
不過已經收貨

機戰入邊真係有好多好靚o既機體,希望繼續出啦
出埋龍虎王,虎龍王...
其實我唔係好明d人點解咁鐘意龍虎王同虎龍王
ptx003c 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-09, 02:32 PM   #177
Terry仔
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: ptx003c 查看文章
其實,機戰機設,SD版係好睇D,放大返做正常比例,都無咁靚
但係,隻game入邊,佢地實在帥得不行
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-09, 03:27 PM   #178
ptx003c

引用:
作者: Terry仔 查看文章
其實,機戰機設,SD版係好睇D,放大返做正常比例,都無咁靚
但係,隻game入邊,佢地實在帥得不行
個人一向鐘意正常比例
帥....我同意...不過那只是效果表現好.....與本體無關...
部機點睇都似實驗失敗品咁款身體一件一件砌上去....
算,反正勁就大把人鐘意
舊 01-26-09, 08:58 PM   #179
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-09, 09:19 PM   #180
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ptx003c 查看文章
唔同人喜好唔同,
正如我唔明點解咁多人點解咁鐘意又鈍又地味ge古鐵
我比較鍾意修長苗條多尖角ge機

鐘意正常比例+1

此篇文章於 01-26-09 09:22 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-09, 09:36 PM   #181
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
唔同人喜好唔同,
我比較鍾意修長苗條多尖角ge機

鐘意正常比例+1
西巴士達先係王道
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-09, 10:03 PM   #182
カズキ
Game Master

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDKazuki-KTW
都唔係呀,4神中我覺得雀武王個設計唔錯.
其實原創系的設計多完化幾好,唔洗比故有框框限死設計方向.
カズキ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-09, 11:10 PM   #183
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
我就兩種比例都鐘意
機戰Q版得意....而且係game入面既樣
原比例就夠神氣

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-09, 10:31 AM   #184
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

http://suparobo.net/2009/01/post_432.html

進入騎士o既世界吧

引用:
作者: 真!DC 查看文章
唔同人喜好唔同,
o個種平凡中見浮誇唔係其他浮誇中更見浮誇的感受到的

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 01-27-09 10:44 AM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 01-27-09, 12:16 PM   #185
ptx003c

引用:
作者: カズキ 查看文章
龍虎果堆機暫時覺得應龍最正,加上孫光龍條偽(?)老外簡直完美

ps:唔知點解總係覺得應龍同龍虎王係唔同類(設計上)
舊 01-27-09, 02:29 PM   #186
謎之天音
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
引用:
雀武王係邊隻有出過???
我記得alpha3都好似無
謎之天音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-09, 05:20 PM   #187
カズキ
Game Master

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDKazuki-KTW
設計上當然唔同類,應龍都可以話設計99%似生物.
雀武王遊戲冇單機出過既,得漫畫出過,機戰一出就已經4神合一了.
可惜漫畫爛尾...
カズキ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-09, 08:46 PM   #188
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
龍王機同應龍王其實都差不多樣啫, 係應龍王長身d

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-09, 09:53 PM   #189
ptx003c

引用:
設計上當然唔同類,應龍都可以話設計99%似生物.
雀武王遊戲冇單機出過既,得漫畫出過,機戰一出就已經4神合一了.
可惜漫畫爛尾...
就係尼點,所以三隻神獸(?)都係極品 (仲有首TRINITY IDOL)

此篇文章於 01-27-09 09:58 PM 被 ptx003c 編輯。
舊 01-31-09, 11:00 AM   #190
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
封面

舊 01-31-09, 11:08 AM   #191
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Gallardo 查看文章
封面
http://www5c.biglobe.ne.jp/~valalpa/
咁似呢個網畫D野

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-09, 03:20 PM   #192
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

註冊日期: Oct 2004
引用:
封面
因面相問題,好難想像出模型會靚,可能PVC會好一些
可能.....

舊 01-31-09, 06:21 PM   #193
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
封面
係個封面見得下咋

http://www.kotobukiya.co.jp/item/pag...ne/index.shtml

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 02-01-09, 01:41 PM   #194
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
可能性能好底下喎

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-09, 02:00 PM   #195
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
封面好似系木村明広畫 ?

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-09, 04:45 PM   #196
willowyu

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: ☆星野琉璃☆ 查看文章
封面好似系木村明広畫 ?
No ar!!

官網講左
"パッケージイラスト:土屋英寛(バンプレソフト)"
willowyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-09, 12:59 AM   #197
keung0510
Junior Member

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: kai2000 查看文章
已冇可能....因為官司輸了,以後不能出曉擊霸模型....
當年見399,轉個頭賣420,氣憤唔買....現在後侮一生
Last Monday, my GF and me were waiting lift in 信和 G/F, when the lift opened the door, a man with his friend came out and took a box of this model out (曉擊霸 Boxer) They were just taking this model on hands to see inside (I remember this look of this box as I have seen in Animate shop before). I wanted to ask which shop can buy but my GF not allow due to time issue........... , anyone know.....which shop in 信和 will sell 机战模型...

此篇文章於 02-09-09 01:23 AM 被 keung0510 編輯。
keung0510 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-09, 03:21 PM   #198
bb21
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
メガハウス「デフォルムーバー ダイゼンガー」 5月発売予定 5775円
メガハウス「デフォルムーバー アウセンザイター」 5月発売予定 6825円
http://ga.sbcr.jp/mreport/012291/

此篇文章於 02-10-09 04:32 PM 被 bb21 編輯。
bb21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-09, 04:46 PM   #199
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
BB.....太型了....
一定會買..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-09, 07:11 PM   #200
chh622
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
7月出古鐵同白騎~~~
chh622 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 02:55 PM

手機版 | APP版