Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-31-09, 12:02 PM   #326
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
見到日元定價應該都估倒一出大約會賣幾$

見到兩隻比想像中大隻,
不過唔鍾意q版, 等超合金果隻

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-09, 03:03 PM   #327
希羅
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
好明顯6xx係某人主觀願望

邊可能出左一個禮拜都冇就玩跳樓....
你之前有無買NG騎士?真係好膠.....
希羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-09, 03:44 PM   #328
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 希羅 查看文章
你之前有無買NG騎士?真係好膠.....
冇....因為當年冇點睇過....毒我唔到

不過呢兩隻刃馬都係好膠 如果唔係噴金屬色油根本一半個價錢都冇人買

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-09, 05:59 PM   #329
希羅
Game Master

引用:
冇....因為當年冇點睇過....毒我唔到

不過呢兩隻刃馬都係好膠 如果唔係噴金屬色油根本一半個價錢都冇人買
個2隻輕到大風D都吹得跌,一拿出黎,輕到我唔夠大力玩,本身我預左$800到都入得過,點知過左 都係睇多陣先考慮,不過9月出古鐵同白騎,個時應該一定要買 而家D玩具愈來愈貴,黎緊太多玩具要買,等緊宇宙騎士出
舊 05-31-09, 07:04 PM   #330
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
個2隻輕到大風D都吹得跌,一拿出黎,輕到我唔夠大力玩,本身我預左$800到都入得過,點知過左 都係睇多陣先考慮,不過9月出古鐵同白騎,個時應該一定要買 而家D玩具愈來愈貴,黎緊太多玩具要買,等緊宇宙騎士出

頭重身輕好難平衡
仲有關節都係問題.....穴馬對手ball joint實到拆出黎都驚斷
積加前臂又唔用ball...變成好鬆.....拎把大劍實甩.....

另....
睇個分模法,出模型都仲得 ....係唔知笨大肯唔肯咁玩

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 05-31-09 07:18 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 05-31-09, 08:09 PM   #331
希羅
Game Master

引用:
頭重身輕好難平衡
仲有關節都係問題.....穴馬對手ball joint實到拆出黎都驚斷
積加前臂又唔用ball...變成好鬆.....拎把大劍實甩.....

另....
睇個分模法,出模型都仲得 ....係唔知笨大肯唔肯咁玩
但我問係唔係有座台送支撐個身體,個座台係支撐定係支撐刃馬合一?因為我見好多人都無用到咁

megahou係笨大廠?
舊 05-31-09, 08:21 PM   #332
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

穴馬有個座...不過只係放個盾....

megahouse都係笨大的
http://www.bandainamco.co.jp/about/b...toyshobby.html

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-01-09, 11:50 PM   #333
謎之天音
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
今日喺賊船showroom見到sd刃馬實物,原來都唔細喎

不過真係接受唔到SD模型有個咁高o既價錢
謎之天音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-09, 09:58 PM   #334
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-02-09, 09:59 PM   #335
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
封面有一種好塑膠般既質感....

舊 06-05-09, 06:42 PM   #336
漆黑之牙
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: 謎之天音 查看文章
今日喺賊船showroom見到sd刃馬實物,原來都唔細喎

不過真係接受唔到SD模型有個咁高o既價錢
請問幾$到??
漆黑之牙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 06:44 PM   #337
ゆり

引用:
作者: 漆黑之牙 查看文章
請問幾$到??
800左右

舊 06-05-09, 08:24 PM   #338
希羅
Game Master

引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
800左右
我早幾日見到仲係850,今日睇到8月出既白騎同古鐵,應該可以慳返唔洗買
舊 06-05-09, 09:24 PM   #339
ゆり

引用:
我早幾日見到仲係850,今日睇到8月出既白騎同古鐵,應該可以慳返唔洗買
老實講根本就唔值

舊 06-05-09, 09:32 PM   #340
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
引用:
老實講根本就唔值
用800買隻超合金可能無咁心痛
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 10:19 PM   #341
希羅
Game Master

引用:
老實講根本就唔值
古鐵同白騎真係退步左,其實買SD版,可能係唔夠位放,我見合金個隻,騎埋馬要用好多位,
舊 06-05-09, 10:32 PM   #342
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

下PART爛鐵....焗買的......還記2年半前的燒焦蘿白嘛.....到而家影都冇
當年的一頁

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-05-09, 11:35 PM   #343
希羅
Game Master

引用:
下PART爛鐵....焗買的......還記2年半前的燒焦蘿白嘛.....到而家影都冇
當年的一頁

睇左官圖你就唔會想買
舊 06-06-09, 08:21 AM   #344
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

有官圖放出左咩a

見到了....

都ok呀/\

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 06-06-09 08:47 AM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 06-06-09, 10:06 AM   #345
謎之天音
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
古鐵d紅色唔多得喎
謎之天音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-09, 10:22 AM   #346
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
白騎好畸形

舊 06-06-09, 07:47 PM   #347
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

[]一定係角度問題.....如果有正面圖應該會好d[/]

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-07-09, 09:17 PM   #348
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
http://item.taobao.com/auction/item_...jhtml?cm_cat=0

隻大贊卡...
似乎會繼續插, 但呢個價都已經好吸引(各位請將個價X1.14嚟睇啦)
但又怕無三式異變陪佢, 唔知出唔出手好

舊 06-07-09, 09:32 PM   #349
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
DEL...

此篇文章於 06-07-09 09:52 PM 被 luciferdark 編輯。
luciferdark 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-09, 08:44 PM   #350
希羅
Game Master

引用:
作者: luciferdark 查看文章
http://item.taobao.com/auction/item_...jhtml?cm_cat=0

隻大贊卡...
似乎會繼續插, 但呢個價都已經好吸引(各位請將個價X1.14嚟睇啦)
但又怕無三式異變陪佢, 唔知出唔出手好
照你講去計,其實差30到,320.50人仔加埋運費45人仔,成HK$ 41X,但係運過香港要幾耐

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 07:45 PM

手機版 | APP版