Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-24-08, 10:52 PM   #151
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
K大, 你自己唔post近日入果兩隻藍色機呀?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-08, 03:05 AM   #152
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002

商品名 マクロス・クロニクル
発売日 創刊号 2008年7月24日(木)
刊行ペース 隔週木曜日発
版型 A4変型版
ページ数 オールカラー32ページ/シート切り離し式
価格 創刊号定価 590円(税込)  ※2号以降 定価690円(税込)
特製専用バインダー 1,780円(税込) 
取扱店 全国書店
発行 株式会社ウィーヴ
発売 株式会社小学館集英社プロダクション

やまと製 1/48 完全変形版  VF-1A マックス機(TV版) やまと製 1/48 完全変形版  VF-1S ストライクバルキリー
一条輝機 ウェザリング仕様

まと製のVF-1A マックス機は、これが初の商品化となります。
この機種は、エースパイロットのマックスが「超時空要塞マクロス」TV23話まで搭乗しており、
マクロスを代表するメカの一つですが、これまでほとんど商品化された事のない機体です。
まさにファン待望のコレクターズアイテムといえます。

一方の「VF-1S 一条輝機 ウェザリング仕様」は、劇場版『超時空要塞マクロス ~愛・おぼえていますか~』のクライマックスを彩った歴史的な機体です。今回はリアルな汚し塗装を施した仕様となります。

link

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 01:32 AM   #153
mission2007miss
Junior Member

註冊日期: May 2007
http://www.yamato-toys.com/dev/release_002/

出左啦
$748比想像中平

此篇文章於 07-20-08 02:25 PM 被 mission2007miss 編輯。
mission2007miss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 01:34 AM   #154
luciferdark
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: mission2007miss 查看文章
出左啦
$748比想像中平
油麻地IN"S POINT $738
聽日開盒變型

舊 07-20-08, 01:55 AM   #155
ngskin

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: luciferdark 查看文章
油麻地IN"S POINT $738
聽日開盒變型
請問邊間?
仲多吾多貨呀?
ngskin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 01:59 AM   #156
luciferdark

引用:
作者: ngskin 查看文章
請問邊間?
仲多吾多貨呀?
IN"S POINT最多MACROSS飛機賣個間
我走時見佢仲有6隻左右

舊 07-20-08, 02:03 AM   #157
ngskin

引用:
IN"S POINT最多MACROSS飛機賣個間
我走時見佢仲有6隻左右
哦~
希望聽日下午去仲有啦
舊 07-20-08, 02:09 AM   #158
luciferdark

引用:
哦~
希望聽日下午去仲有啦
揀時睇下D黃色位
其他野無咩大問題的

舊 07-20-08, 02:12 AM   #159
ngskin

引用:
揀時睇下D黃色位
其他野無咩大問題的
點解呢?
我係第一次買e個牌子架

訓啦~多謝大大指教

此篇文章於 07-20-08 02:18 AM 被 ngskin 編輯。
舊 07-20-08, 02:20 AM   #160
luciferdark

引用:
點解呢?
我係第一次買e個牌子架
今次QC其實好得
係黃色位有少少出界JE
個人覺得比1/48吸引
因為細隻左得嚟,
簡化部分可以接受(主要係尾翼同主翼, 頭先拆開過, 但未變型)
最重要: 1S個頭無俾人中間界開
呢點係好多1/48玩家都估唔到的, 1/48都係中間界開, 左右分件的

ORZ, 呢度唔係TD, 唔好咁叫我...
我唔大的

舊 07-20-08, 11:48 AM   #161
modelguy32

註冊日期: Feb 2006
昨日4點幾去In point已見不到了
modelguy32 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 11:56 AM   #162
luciferdark

引用:
作者: modelguy32 查看文章
昨日4點幾去In point已見不到了
你啱WOO
4點幾都未派貨, 你見唔到正常
我都係七點幾經過先買

舊 07-20-08, 12:44 PM   #163
modelguy32

引用:
你啱WOO
4點幾都未派貨, 你見唔到正常
我都係七點幾經過先買
哦...我之前響福利見過嘛
舊 07-20-08, 12:53 PM   #164
luciferdark

引用:
作者: modelguy32 查看文章
哦...我之前響福利見過嘛
可能送貨ge送左老深先
隻野真係好正, 玩緊了

舊 07-20-08, 06:19 PM   #165
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
引用:
可能送貨ge送左老深先
隻野真係好正, 玩緊了
買左幾錢
見到VF-0a都係$670
有D心動,諗緊買VF-1s定VF-0a好

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 08:32 PM   #166
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: 黃昏之魔彈 查看文章
買左幾錢
見到VF-0a都係$670
有D心動,諗緊買VF-1s定VF-0a好
#154 有講........
引用:
今次QC其實好得
係黃色位有少少出界JE
個人覺得比1/48吸引
因為細隻左得嚟,
簡化部分可以接受(主要係尾翼同主翼, 頭先拆開過, 但未變型)
最重要: 1S個頭無俾人中間界開
呢點係好多1/48玩家都估唔到的, 1/48都係中間界開, 左右分件的

ORZ, 呢度唔係TD, 唔好咁叫我...
我唔大的
我都1516,有d興趣.尤其福卡添
不過開多個火頭又要$$$.....

想問下人型時,尾翼/背包有冇野扣住呢?

此篇文章於 07-20-08 08:42 PM 被 kog 編輯。
舊 07-20-08, 08:54 PM   #167
modelguy32

買左啦,果然精緻過1/48,d刻線好幼細
上色明顯有進步
舊 07-20-08, 11:17 PM   #168
luciferdark

引用:
作者: kog 查看文章
#154 有講........

我都1516,有d興趣.尤其福卡添
不過開多個火頭又要$$$.....

想問下人型時,尾翼/背包有冇野扣住呢?
今日最後都無變型, sorry, 聽日check番先
KOG大快D買啦
等你執埋成隻野再POST相, 毒死唔少人的
另...
有朋友今日去買, 已經SOLD OUT...
佢話個度星期二晚先會再返貨WOO

舊 07-22-08, 11:45 AM   #169
jjchun

註冊日期: Jul 2008
hi all, i am a beginner, I am thinking to buy vf-0a or vf-1s. Which one all brother recommended? ths
jjchun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-08, 06:29 PM   #170
ngskin

引用:
KOG大快D買啦
另...
我係星期日用你個價入左隻lu
仲同佬細傾左陣
thank you luciferdark
舊 07-23-08, 03:52 PM   #171
luciferdark

引用:
KOG大快D買啦
另...
Sorry, KOG大
今日終於變左型了
尾翼個度係有個扣扣落背脊度的
變完型後成隻都幾實淨
但有人話裝左pack後會企唔穩, 希望今日試到...
KOG大快D去買啦~~~

引用:
作者: jjchun 查看文章
hi all, i am a beginner, I am thinking to buy vf-0a or vf-1s. Which one all brother recommended? ths
要睇你鐘意0系定1系
但正如網友樓上報, VF 0A平D

引用:
我係星期日用你個價入左隻lu
仲同佬細傾左陣
thank you luciferdark
好野, 又多個同好
我都係第一次入YAMATO飛機

舊 07-23-08, 04:25 PM   #172
luciferdark

補充一下
YAMATO真係好物盡其用
戰女神同SUPER PACK, 全部野都係分開GE
說明書同貼紙都係

但d貼紙真係幾正~

舊 07-23-08, 06:24 PM   #173
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
Sorry, KOG大
今日終於變左型了
尾翼個度係有個扣扣落背脊度的
變完型後成隻都幾實淨
但有人話裝左pack後會企唔穩, 希望今日試到...
KOG大快D去買啦~~~
屋企有D事,可能要用錢...

舊 07-23-08, 07:22 PM   #174
luciferdark

引用:
作者: kog 查看文章
屋企有D事,可能要用錢...
YAMATO再版速度高
無問題的
希望你可以解決件事啦~

舊 07-29-08, 04:18 PM   #175
kog
Moderator
リン・ミンメイ

加咗價.....

此篇文章於 07-29-08 04:21 PM 被 kog 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:47 PM

手機版 | APP版