Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-05-08, 12:41 AM   #301
oscar0828
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2008
0係MK唔見VF-25模型,但琴日放左學0係寶林慧安園見到 $275咋,
有興趣既巴打可以去睇下
oscar0828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 01:40 AM   #302
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: GSX 查看文章
功用都係一樣, 我覺得有啲為變而變
引用:
作者: mikemike 查看文章
我都覺得是為變而變
見過yamato個隻可變的monster
GERWALK的型態都好樣衰
一D霸氣都無
成隻"豬如"咁
記得TV時monster行一步都踏爛地下
只可以話由防衛軍變了攻擊軍,所以加入變形,
根本咁重型既機就不適合拿來突擊之用...

yamato個隻.......算吧啦!

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 10:00 AM   #303
豆腐銓
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: mikemike 查看文章
太多花考detail
最不滿是黑歷史macross zero裡面果隻
其實想問下點解咁多人叫macross zero做黑歷史? (因為自己本身就滿喜歡呢一套)
豆腐銓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 10:21 AM   #304
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
引用:
作者: kog 查看文章
Monster本身好大隻,當然苯大未必會投資落去,
不過本身最少可以一模3用,m1,game版和mf,
所以如果今次mf模型叫好又叫坐,都不是冇可能...
我再check多次你俾我果個網.
發現如果用monster對比vf-25f, monster既高度係vf-25f 既5-6倍到 (如果冇睇錯既話)
咁姐係話, 如果出真係會好大盒下, 個盒可能會有pg咁大隻
hehe, 咁都俾你諗到, 咁都俾你諗到 e個的確係一個唔錯既idea來~
希望啦~希望苯大會出

你地講多兩講, 又係喎.
佢多炮, 有防空炮. 明顯似果種重型機體成日"痴"係地下做防衛. 真係唔係突擊用.
仲記唔記得mf最後隻monster飛去17歲架艦到, 然後著陸, 果到我已經睇到o哂嘴~
雖然, 之後諗諗係冇咩可能, 但係好睇就ok了
唔好意思, 我唔知道macross前作既野, 所以引用mikemike '恕我插嘴講句'

此篇文章於 10-05-08 10:29 AM 被 簡.. 編輯。
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 10:44 AM   #305
kira2003

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0404 6118 5709
PSN  IDneight_jp
今日去左紅磡奇趣見到仲有20部左右的VF-25F
每部298 剛剛入左手2部 加埋之前有3部了=.=
目標達成
kira2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 12:04 PM   #306
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
引用:
作者: kira2003 查看文章
今日去左紅磡奇趣見到仲有20部左右的VF-25F
每部298 剛剛入左手2部 加埋之前有3部了=.=
目標達成
而家飛身去先~~

舊 10-05-08, 03:49 PM   #307
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: 豆腐銓 查看文章
其實想問下點解咁多人叫macross zero做黑歷史? (因為自己本身就滿喜歡呢一套)
因為改寫咗"m1"既故事 ,
但現在"mf"又連接返佢...
引用:
作者: 簡.. 查看文章
我再check多次你俾我果個網.
發現如果用monster對比vf-25f, monster既高度係vf-25f 既5-6倍到 (如果冇睇錯既話)
咁姐係話, 如果出真係會好大盒下, 個盒可能會有pg咁大隻
hehe, 咁都俾你諗到, 咁都俾你諗到 e個的確係一個唔錯既idea來~
希望啦~希望苯大會出
你地講多兩講, 又係喎.
佢多炮, 有防空炮. 明顯似果種重型機體成日"痴"係地下做防衛. 真係唔係突擊用.
仲記唔記得mf最後隻monster飛去17歲架艦到, 然後著陸, 果到我已經睇到o哂嘴~
雖然, 之後諗諗係冇咩可能, 但係好睇就ok了
唔好意思, 我唔知道macross前作既野, 所以引用mikemike '恕我插嘴講句'
...
上傳的圖像
檔案類型: jpg 256.JPG (26.9 KB, 533 次查看)

舊 10-05-08, 05:06 PM   #308
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
引用:
...
kog兄黑臉笑了 ><""
睇左圖, 果高度應該係指飛機形態對比monster
(迷: 算啦~算啦~ 衰左就衰左喇)
...
唉~其實原來自己傻睇鬼錯, sorry orz

VF-25F Messiah
Overall height (without landing gear): 4.03 meters

VB-6 König Monster
Overall height: 6.77 meters

痴左線睇錯左length
成日講錯野
...真係唔好意思 (汗
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 08:30 PM   #309
jjchun
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
Today, $298 at Kwai Fung bought one vf-25f, haha
jjchun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 09:56 PM   #310
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
3 點幾個陣 奇脆得番 3 盒
過多一陣, 又變番一幢
睇黎佢地有唔少貨

舊 10-06-08, 03:01 PM   #311
白高達

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDcody128
XBox Live Gamertagcody128
擬似黑店發現
我喺灣仔近利景酒店果間模型店見到盒 VF - 25F 賣緊 $630,痴十根架

舊 10-06-08, 03:46 PM   #312
東海林
Senior Gamer
釘宮病病患者

引用:
作者: StOnE 查看文章
3 點幾個陣 奇脆得番 3 盒
過多一陣, 又變番一幢
睇黎佢地有唔少貨
奇脆賣幾錢??

舊 10-06-08, 04:27 PM   #313
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 東海林 查看文章
奇脆賣幾錢??
另有人話灣仔有間 27X

舊 10-06-08, 10:59 PM   #314
simonwongdx

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 白高達 查看文章
擬似黑店發現
我喺灣仔近利景酒店果間模型店見到盒 VF - 25F 賣緊 $630,痴十根架
不過係呢個價錢下都賣左兩盒出去~

灣仔大利清湯腩隔離有問賣$299

舊 10-07-08, 10:17 PM   #315
kog
Moderator
リン・ミンメイ

イベント購入特典
1/72 VF-25F メサイアバルキリー アルト機(通常販売品)

イベント購入特典:非売品「スペシャルデカール」
会場販売予価:¥4,500(税5%込)
通販対応:なし
※1/72 VF-25F メサイアバルキリー アルト機は通常販売品と同様のものです。
※スペシャルデカールについては通信販売等の予定はございません。
 また、数量に限りがございます。品切れの際はご了承ください。
※画像は購入特典スペシャルデカールを貼ったものです。
link
上傳的圖像
檔案類型: jpg 25.JPG (16.6 KB, 375 次查看)

舊 10-07-08, 10:24 PM   #316
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
イベント購入特典
1/72 VF-25F メサイアバルキリー アルト機(通常販売品)

イベント購入特典:非売品「スペシャルデカール」
会場販売予価:¥4,500(税5%込)
通販対応:なし
※1/72 VF-25F メサイアバルキリー アルト機は通常販売品と同様のものです。
※スペシャルデカールについては通信販売等の予定はございません。
 また、数量に限りがございます。品切れの際はご了承ください。
※画像は購入特典スペシャルデカールを貼ったものです。
link
變成中華綠專用機了囧

舊 10-08-08, 04:15 PM   #317
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 白高達 查看文章
擬似黑店發現
呢間野一向好有問題, 一向唔會係佢到買HG以上的模形, 不過佢D HG幾多選擇.....囧

舊 10-08-08, 08:17 PM   #318
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
VF-25有冇版友砌左la??
個變形好似好易爛甘,所以未買
好怕變變係就爛左

舊 10-08-08, 08:27 PM   #319
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: williamsiusuper 查看文章
好怕變變係就爛左
爛就唔易爛既
只不過最嚴重係可動性
同fighter個面好似散散下咁

舊 10-08-08, 09:25 PM   #320
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
搵了幾日都搵唔到
最後係丫烏$295入一隻

舊 10-12-08, 02:20 PM   #321
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
我想問邊都仲有vf-25 ?
mk個價唔係人俾
奇趣又賣哂

舊 10-12-08, 02:44 PM   #322
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
引用:
作者: 正樹(masaki) 查看文章
mk個價唔係人俾
奇趣又賣哂
大埔岩岩問完$338

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-08, 02:59 PM   #323
奇蹟少年J
Ultimate Gamer
高登駐GAF特派社員

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 正樹(masaki) 查看文章
mk個價唔係人俾
奇趣又賣哂
i saw many in wanchai at friday $299

i saw N big box

舊 10-12-08, 03:56 PM   #324
WonderJimmy2

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDWonderjimmy
XBox Live GamertagWonderJimmyUS
引用:
作者: williamsiusuper 查看文章
好怕變變係就爛左
仲有d件我覺得好散下,同埋好多part裝果陣要小心方向,比起砌Gunpla,隻VF25要更加睇清楚manual。
WonderJimmy2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-08, 03:56 PM   #325
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 奇蹟少年J 查看文章
i saw many in wanchai at friday $299

i saw N big box
wanchai邊間 ?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:07 PM

手機版 | APP版