Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-02-08, 06:04 PM   #276
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: kog 查看文章
人人毒我,我毒人人!~~

原本都冇諗住買,打算出了 Super 或 Full Armor 才考慮,
點知見到有正價$269,又未必再買得返e個價,所以都照入,
問過老闆又話是最後一盒,想要多盒都冇,真假自己諗...

元朗(4:00pm)
閒情閣 : $35x
佳佳 : 唔見有(售清?)
卓領 : 唔見有(售清?)
阿叔 : $269

盒好大但好薄身,件其實不多,不過好碎下,
4500日圓有點貴,4000日圓就差不多...
元朗條橋個間351入手
最後一盒

舊 10-02-08, 10:31 PM   #277
Kinkedoo
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDRMHK-Kinkedo
引用:
作者: 簡.. 查看文章
想問一下, 提到等出Full Armor和super的可能性大不大? 時間大約要等多久?
有可能,不過唔知幾時

舊 10-03-08, 01:19 AM   #278
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
點解圖板做得好似好白咁? @@ (我覺得深色d好睇d)
不過無論如何, 一定要入, 太正了 XD
希望到時買到呢, 唔想出現冇貸太貴要搶購的情況呢 orz
想問一下, 提到等出Full Armor和super的可能性大不大? 時間大約要等多久?
你放心,vf-25用返同一個模,f在11月又要再版,
理論上s應該比今批f更少,搶得更利害...

觀察過f d件後,g型已預算會出,但Full Armor和super就不包在內,
尤其連接位根本冇計劃過,就算出我覺得都不可脫下,
最大可能會出首辦附加件,反應好才再出模型...

以兩個月出一盒新機去計,g型應該1/2月出,
就算真是出Full Armor和super都是下年年中後既事
(之前還有虫虫模型試辦....)

此篇文章於 10-03-08 01:21 AM 被 kog 編輯。
kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-08, 02:01 PM   #279
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
引用:
你放心,vf-25用返同一個模,f在11月又要Full Armor,
理論上s應該比今批f更少,搶得更利害...

觀察過f d件後,g型已預算會出,但Full Armor和super就不包在內,
尤其連接位根本冇計劃過,就算出我覺得都不可脫下,
最大可能會出首辦附加件,反應好才再出模型...

以兩個月出一盒新機去計,g型應該1/2月出,
就算真是出Full Armor和super都是下年年中後既事
(之前還有虫虫模型試辦....)
oh my god ~
咁到時候, 我諗隻s我都要去搶埋一份了

我成日係到諗, 今次官方都諗唔到隻f咁賣得.
下一次11月再板, 應該會出好多貨, 到時可能會做成有貨冇人買既情況.
或者到時就可以點到買到隻, 但隻s就真係難講 orz

噢~ 咁ge真係有d失望了, 我仲諗住好似Full Armor或者super咁可以除時脫下; 鐘意果時就加番上咁....e+唔洗諗lu ~ 真係失望
我自己希望會出手辦附加件 (不過一定貴)

唉~我諗都係喇.
佢地一d都唔急, 同你慢慢來
睇佢都係呢, 佢地成日要試反應好唔好先, 咁出齊哂咁多機, 除時係兩三年之後既事
不過, g型係1/2月, 到確係好消息...

唔知點解, 我e+一見到macross f 既模型, 果頭只係會不斷出現"搶啊! 搶啊! 搶啊! 我搶啊........."orz 唉~ 都唔知bandi玩野丫, 定點

(迷: 走去玩 Macross 愛・おぼえていますか 好了)

此篇文章於 10-03-08 02:24 PM 被 簡.. 編輯。 原因: 想說的不是Macross zero, 係 Macross超時空要塞マクロス 愛・おぼえていますか...sorry, 說錯了
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-08, 02:07 PM   #280
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
oh my god ~
咁到時候, 我諗隻s我都要去搶埋一份了

我成日係到諗, 今次官方都諗唔到隻f咁賣得.
下一次11月再板, 應該會出好多貨, 到時可能會做成有貨冇人買既情況.
或者到時就可以點到買到隻, 但隻s就真係難講 orz

噢~ 咁ge真係有d失望了, 我仲諗住好似Full Armor或者super咁可以除時脫下; 鐘意果時就加番上咁....e+唔洗諗lu ~ 真係失望
我自己希望會出手辦附加件 (不過一定貴)

唉~我諗都係喇.
佢地一d都唔急, 同你慢慢來
睇佢都係呢, 佢地成日要試反應好唔好先, 咁出齊哂咁多機, 除時係兩三年之後既事
不過, g型係1/2月, 到確係好消息...

唔知點解, 我e+一見到macross f 既模型, 果頭只係會不斷出現"搶啊! 搶啊! 搶啊! 我搶啊........."orz 唉~ 都唔知bandi玩野丫, 定點

(迷: 走去玩 macross zero好了)
所有問題都係瑞記問題, 係瑞記番唔到, 水貨又一向少人落

舊 10-03-08, 02:28 PM   #281
簡..
Game Master

我諗未必一定瑞華行錯哂.
上幾樓有人提到bandi唔放 license 既問題.
真的不知道是誰的問題呢~
舊 10-03-08, 03:05 PM   #282
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
skip...
我是以套鋼模既產量去諗姐,不過有幾多貸會來hk就唔知啦!

除玩具外,好似唔多覺有同時可以除下Full Armor或super既vf模型...a

佢還有隻虫虫試辦,如果虫虫打尖就可能要遲d...
引用:
作者: luciferdark 查看文章
所有問題都係瑞記問題, 係瑞記番唔到, 水貨又一向少人落
唔是瑞記問題, 是阿公唔批外銷,
此情況很多時也會發生,早幾年前機動警察也如此,
隻翼版Type-J9 長期炒至$400以上...

此篇文章於 10-03-08 03:14 PM 被 kog 編輯。
舊 10-04-08, 12:00 AM   #283
簡..
Game Master

引用:
我是以套鋼模既產量去諗姐,不過有幾多貸會來hk就唔知啦!

除玩具外,好似唔多覺有同時可以除下Full Armor或super既vf模型...a

佢還有隻虫虫試辦,如果虫虫打尖就可能要遲d...

唔是瑞記問題, 是阿公唔批外銷,
此情況很多時也會發生,早幾年前機動警察也如此,
隻翼版Type-J9 長期炒至$400以上...
你咁諗冇問題. 俾我都會係咁諗.

kog兄啊, 唔好咁笑我啦.... 小簡玩得模型少 (在近年才玩番)
你問我高達果d, 我面強可能可以答到小小, (迷: 喂喂! e個係超時空要塞專區)
你問我Macross, 誠實的, 我真係唔識呢. orz
Macross模型只在小時候砌過一隻. 可說我對macross沒有什麼認知呢
e+唔知唔識既野, 我e+慢慢學習緊 (日日都學緊新野)
所以請唔好笑我呢

虫虫啊~虫虫~唔好打尖啦
...
無緊要呢. 只要g會出, 我就放心了~
虫虫入唔入就好難講, 要睇到時出邊隻先諗 如果出既, 唔知道你有冇打算入呢?
舊 10-04-08, 12:54 AM   #284
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
恕我插咀
今日睇過本hobby japan
盒模型的人型好唔掂

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-08, 10:10 AM   #285
簡..
Game Master

引用:
作者: mikemike 查看文章
恕我插咀
盒模型的人型好唔掂
我之前睇過d圖, 對遲d出的人型冇咩興趣.
做型方面, 自己感覺怪怪的. 自己唔太喜歡的說

*hehe...唔好話自己插咀啦

此篇文章於 10-04-08 10:14 AM 被 簡.. 編輯。
舊 10-04-08, 02:53 PM   #286
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
...虫虫啊~虫虫~唔好打尖啦
...
無緊要呢. 只要g會出, 我就放心了~
虫虫入唔入就好難講, 要睇到時出邊隻先諗 如果出既, 唔知道你有冇打算入呢?
是大虫,我唔會買,我想苯大出1/72婦人機和Monster姐...
引用:
恕我插咀
盒模型的人型好唔掂
唔好話我買咗先咁講,設定我都覺得是 Fighter > GERWALK > Battroid 咁排,
模型也一樣,不過Fighter我都只比剛剛合格,而另兩種型態就自己腦補完...
上傳的圖像
檔案類型: jpg 258_jpg.jpg (42.2 KB, 234 次查看)

舊 10-04-08, 04:04 PM   #287
WonderJimmy2
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDWonderjimmy
XBox Live GamertagWonderJimmyUS
雖然明知唔值咁貴,但今日都o係柴灣以逼近400價錢購入...

我衰,我認,我姣婆守唔到寡~~~
WonderJimmy2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-08, 04:19 PM   #288
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
是大虫,我唔會買,我想苯大出1/72婦人機和Monster姐...

唔好話我買咗先咁講,設定我都覺得是 Fighter > GERWALK > Battroid 咁排,
模型也一樣,不過Fighter我都只比剛剛合格,而另兩種型態就自己腦補完...
所以我長期會keep做fighter
Battroid真係幾唔ok下

舊 10-04-08, 05:23 PM   #289
簡..
Game Master

引用:
噢~ 咁唔洗買了. 諗都唔洗諗 ~
睇左圖, 覺得好唔掂...(吐
我初時仲諗住會出既果隻虫係17歲控制的那隻野.

嘻嘻~我都想苯大出婦人機呢. 正!
想請問monster 係唔係指最後17歲控制既果隻野??
舊 10-04-08, 06:29 PM   #290
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
噢~ 咁唔洗買了. 諗都唔洗諗 ~
睇左圖, 覺得好唔掂...(吐
我初時仲諗住會出既果隻虫係17歲控制的那隻野.

嘻嘻~我都想苯大出婦人機呢. 正!
想請問monster 係唔係指最後17歲控制既果隻野??

VB-6 König Monster
link
.....

舊 10-04-08, 08:08 PM   #291
jjchun
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
Tusen Wan sell vf-25f at $499, too crazy......
jjchun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-08, 10:35 PM   #292
timna
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
其實點解今次會比左b記做? 長谷川又會唔會出vf-25??

今日合益阿叔返左貨, 比之前加左60..
個人來說, 上到3xx已經唔多想買...
timna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-08, 10:46 PM   #293
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: timna 查看文章

因為bandai爭贏左所有玩具上版權

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 10-04-08, 11:15 PM   #294
簡..
Game Master

引用:

VB-6 König Monster
link
.....
我又衰左喇
請恕小簡亂說話...(自打嘴巴
...
e隻我都希望苯大出, 只係一直講唔知道佢叫咩名
抱歉呢, 名字一直沒查明, 所以當kog兄說到名字時就不知道了
其實, e隻都係我其中既favourite. 4支大炮 嘻嘻
試諗下, 水貼也跟足原作來做, 你話幾正~
最喜歡那個"沙魚"口, 型!
如果苯大真係出既, 我諗應該會大盒好多.

此篇文章於 10-04-08 11:37 PM 被 簡.. 編輯。
舊 10-05-08, 12:08 AM   #295
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: timna 查看文章

因為b記是讚助商之一,商品自然比b記優先,
情況同天元由コナミ出先一樣...
動畫官網
引用:
我又衰左喇
請恕小簡亂說話...(自打嘴巴
...
e隻我都希望苯大出, 只係一直講唔知道佢叫咩名
抱歉呢, 名字一直沒查明, 所以當kog兄說到名字時就不知道了
其實, e隻都係我其中既favourite. 4支大炮 嘻嘻
試諗下, 水貼也跟足原作來做, 你話幾正~
最喜歡那個"沙魚"口, 型!
如果苯大真係出既, 我諗應該會大盒好多.
Monster本身好大隻,當然苯大未必會投資落去,
不過本身最少可以一模3用,m1,game版和mf,
所以如果今次mf模型叫好又叫坐,都不是冇可能...

舊 10-05-08, 12:10 AM   #296
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

始終覺得monster都是唔變型的原祖TV版果隻最正

舊 10-05-08, 12:17 AM   #297
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
GERWALK既外型差不多姐...

舊 10-05-08, 12:21 AM   #298
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
GERWALK既外型差不多姐...
太多花考detail
最不滿是黑歷史macross zero裡面果隻

舊 10-05-08, 12:25 AM   #299
GSX
Senior Gamer
吟遊詩人

註冊日期: Sep 2006
引用:
功用都係一樣, 我覺得有啲為變而變
GSX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 12:29 AM   #300
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: GSX 查看文章
功用都係一樣, 我覺得有啲為變而變
我都覺得是為變而變
見過yamato個隻可變的monster
GERWALK的型態都好樣衰
一D霸氣都無
成隻"豬如"咁
記得TV時monster行一步都踏爛地下

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:39 PM

手機版 | APP版