Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-05-06, 05:22 PM   #201
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
今日弄來一支紅色廣告彩...

突然燃燒起來了

始終呢隻rena個樣都係太萌orz....

下次另轉面試試....

此篇文章於 10-05-06 06:29 PM 被 一小英口 編輯。
一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 10:19 PM   #202
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401

我又試下先.....

舊 10-06-06, 08:50 PM   #203
Viorate
Junior Member
漢人..

註冊日期: Apr 2005
突然心血來潮的一影

看來遲下要敗偏光...

此篇文章於 10-06-06 08:56 PM 被 Viorate 編輯。
Viorate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-06, 09:03 PM   #204
一小英口

始終都係影唔到恐怖既效果....

(部F30玩左兩個月終於冇電 .... 之前唔係成日影..

舊 10-06-06, 09:27 PM   #205
Viorate
漢人..

個背景好鬼正
但梨花就...看不見樣...
試下比多少少光可更正

引用:
作者: 紫亞

始終都係影唔到恐怖既效果....

(部F30玩左兩個月終於冇電 .... 之前唔係成日影..

舊 10-06-06, 11:28 PM   #206
一小英口

引用:
作者: Viorate
個背景好鬼正
但梨花就...看不見樣...
試下比多少少光可更正
叉電中 冇得玩

舊 10-07-06, 10:33 PM   #207
一小英口

今日頹影

舊 10-07-06, 10:45 PM   #208
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
>今日弄來一支紅色廣告彩...
油上手掌整血印啦

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-06, 10:58 PM   #209
一小英口

引用:
作者: Hayami
>今日弄來一支紅色廣告彩...
油上手掌整血印啦
唔岩比例播

------------------
今日頹影 (冇貨交

查實影埋個底會唔會好怪?? (之前影果d都避開個影底, 因為反光 好似會好怪咁

此篇文章於 10-08-06 09:59 PM 被 一小英口 編輯。
舊 10-09-06, 06:02 PM   #210
一小英口

睇黎影黑面會恐怖d ?

舊 10-09-06, 06:22 PM   #211
嘖HEIHEI
Game Master
目標:08 TMAX

註冊日期: Apr 2004
3DS Friend Code3840 6388 1601
PSN  IDKamio-A KAMIO-H
引用:
唔岩比例播

今日頹影 (冇貨交

查實影埋個底會唔會好怪?? (之前影果d都避開個影底, 因為反光 好似會好怪咁
個背景是用硬卡紙整的?

Chain Chronicle : 187,209,430
Diablo3 : KamioA#3363
嘖HEIHEI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-06, 06:32 PM   #212
一小英口

引用:
作者: 嘖HEIHEI
個背景是用硬卡紙整的?
不是 普通畫紙, 兩蚊張
乾坤 x)

舊 10-09-06, 07:40 PM   #213
Viorate
漢人..

感覺像~歡迎光臨火海

都係個背景

引用:

睇黎影黑面會恐怖d ?

舊 10-09-06, 08:03 PM   #214
一小英口

引用:
感覺像~歡迎光臨火海

都係個背景
影極都影唔到恐怖相.....

舊 10-09-06, 10:41 PM   #215
Viorate
漢人..

效果都係唔好..光源控制有點難

此篇文章於 10-10-06 07:23 PM 被 Viorate 編輯。
Viorate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-06, 10:45 PM   #216
一小英口

引用:
效果都係唔好..光源控制有點離
個表情 + 燈光非常好 (點解我影極都影唔出D咁既相呢Orz
[八掛]隻野係盒蛋??[/八掛]

舊 10-10-06, 07:24 AM   #217
Viorate
漢人..

spring-c 出的DX ひぐらしのなく頃に 竜宮レナ

引用:
個表情 + 燈光非常好 (點解我影極都影唔出D咁既相呢Orz
[八掛]隻野係盒蛋??[/八掛]

舊 10-10-06, 07:29 AM   #218
一小英口

引用:
spring-c 出的DX ひぐらしのなく頃に 竜宮レナ
岩岩睇過... 05年出架喎 仲有冇邊度有得買?

舊 10-10-06, 08:37 AM   #219
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
[IMG]http://x31.xanga.com/d9bd07666143481722967/w55798904.jpg[IMG]
睇黎影黑面會恐怖d ?
最好能看面上少少Details, 全黑反而沒有那個Feel

Rice

舊 10-10-06, 08:41 AM   #220
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
效果都係唔好..光源控制有點離

[IMG]http://photo.gaforum.org/data/508/0008.JPG[IMG]
面部的光線ok, 但裙腳的高光位影響效果

Rice

此篇文章於 10-10-06 08:43 AM 被 riceking 編輯。
riceking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-06, 08:42 AM   #221
riceking
一人前のダメ人間

引用:
唔岩比例播

今日頹影 (冇貨交
[IMG]http://x2a.xanga.com/398a833053d3281943262/w55976604.jpg[IMG]

使用絨布代替卡紙可解決問題

Rice

舊 10-10-06, 06:04 PM   #222
一小英口

引用:
作者: riceking
使用絨布代替卡紙可解決問題

Rice
得閒去買先
咁其他底係唔係一樣有反光問題

引用:
作者: riceking
最好能看面上少少Details, 全黑反而沒有那個Feel

Rice
搵日起壇試試看

舊 10-11-06, 05:16 PM   #223
一小英口

引用:
效果都係唔好..光源控制有點難

FIGURE右面少少空左果d殘影點整架 ?

舊 10-11-06, 07:14 PM   #224
Viorate
漢人..

雙重曝光

我先影レナ2~3秒
接著蓋上鏡頭蓋
取走レナ, 開鏡頭蓋
再影街景果時變動焦距...
果d 殘像其實是街燈

引用:
FIGURE右面少少空左果d殘影點整架 ?

舊 10-11-06, 07:41 PM   #225
一小英口

引用:
雙重曝光

我先影レナ2~3秒
接著蓋上鏡頭蓋
取走レナ, 開鏡頭蓋
再影街景果時變動焦距...
果d 殘像其實是街燈
.... 我果部DC黎咋...得咩

其實唔係問呢樣... 我見到成隻rena既右面都有佢個影係度, 果d又點影 ?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:32 PM

手機版 | APP版