Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-02-07, 02:03 AM   #401
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
她是明日香? 我才不信~ 難道早茶太早我未睡醒?? /\

KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-07, 06:36 PM   #402
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

刮花了的 softar... 似乎問題不大, 沒問題的, 一定沒影響的, 一定...

我是大劍控我是大劍控我是大劍控我是大劍控我是大劍控我是大劍控我是大劍控我是大劍控
舊 12-09-07, 01:00 AM   #403
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

沒問題的, 刮花了也沒問題的, 一定沒有問題的...

舊 12-09-07, 09:14 PM   #404
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
柔焦配灰地....?
感覺有點奇怪的說~
a

話說K大知唔知山口我王個地台係點用的?
/\
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-07, 10:36 PM   #405
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: ビスケット 查看文章
柔焦配灰地....?
感覺有點奇怪的說~
a

話說K大知唔知山口我王個地台係點用的?
/\
拿! 拿! 拿! 即係花左有影響啦! 我都話衰硬架啦! 衰硬架! 點會冇影響丫!

實情"柔焦配灰地"奇怪的地方是? 如果你說那些背景上那些朦朦的紋理, 那是背景本身的 pattern, 用光圈可以控制有多突出, 柔焦是無辜的啊. 你的意思是那一個呢? 來出力丙啊!

我王地台的用法是?

答案: 完全沒有 idea!
舊 12-11-07, 01:59 AM   #406
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
第一次開壇作法認真影

環保戰隊

五愣合神!!!

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-07, 07:33 AM   #407
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: windart 查看文章
第一次開壇作法認真影

環保戰隊

五愣合神!!!
我諗起電視果d廣告...

btw, 隻字係用電腦加上去? 好真的說

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-07, 10:38 AM   #408
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: KKH 查看文章
拿! 拿! 拿! 即係花左有影響啦! 我都話衰硬架啦! 衰硬架! 點會冇影響丫!

實情"柔焦配灰地"奇怪的地方是? 如果你說那些背景上那些朦朦的紋理, 那是背景本身的 pattern, 用光圈可以控制有多突出, 柔焦是無辜的啊. 你的意思是那一個呢? 來出力丙啊!

我王地台的用法是?

答案: 完全沒有 idea!
加塊柔焦不是想做軟綿綿的,萌え萌え,巧夢幻喔之類的感覺?
但加了個硬掘掘,石屎壁般的灰地?
好像不太夾的說~
還是另有原因?

這個地台真叫人R爆頭......
"

此篇文章於 12-11-07 10:41 AM 被 ビスケット 編輯。
舊 12-11-07, 09:27 PM   #409
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: windart 查看文章
創意大讚! 原來五隻是這樣用的!
不過燈光未夠完善, 第一張心口那個半光不暗的影不算好.
舊 12-11-07, 09:48 PM   #410
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
加塊柔焦不是想做軟綿綿的,萌え萌え,巧夢幻喔之類的感覺?
但加了個硬掘掘,石屎壁般的灰地?
好像不太夾的說~
還是另有原因?

這個地台真叫人R爆頭......
"
硬掘掘? 真的嗎? 人家以為 fuwa fuwa 呢~~
不過我想我明白了, 你不喜歡的是灰色像石屎牆吧.
話說灰色最最安全顏色, 但未夠特色吧, 我會反醒的~

我都話花左衰硬架啦! 以後點影相呀! 點算呀!
舊 12-11-07, 09:56 PM   #411
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
硬掘掘? 真的嗎? 人家以為 fuwa fuwa 呢~~
不過我想我明白了, 你不喜歡的是灰色像石屎牆吧.
話說灰色最最安全顏色, 但未夠特色吧, 我會反醒的~

我都話花左衰硬架啦! 以後點影相呀! 點算呀!
是反"省"

冇嘅, 花咗買過塊就可以~ 而花了的東西放在家也礙眼, 我免為其難唔代你收留它吧~

Rice

舊 12-11-07, 09:58 PM   #412
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

第一次用影樓燈拍Figure....

Rice

舊 12-11-07, 10:08 PM   #413
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

有 key 有 accent 以後唔使做窮人啦~
不過阿魚右翼丟了紋理呢.
舊 12-11-07, 10:12 PM   #414
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: riceking 查看文章
是反"省"

冇嘅, 花咗買過塊就可以~ 而花了的東西放在家也礙眼, 我免為其難唔代你收留它吧~

Rice
嘩, 咁抵諗? 我唔多信呢~
舊 12-11-07, 10:24 PM   #415
riceking
一人前のダメ人間

引用:
有 key 有 accent 以後唔使做窮人啦~
不過阿魚右翼丟了紋理呢.
一日而已, 我一直都是窮人~

我是想打光隻翼, 似乎是過了一點火...

Rice

舊 12-11-07, 10:27 PM   #416
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

米爺又油蕉?
a
舊 12-11-07, 10:44 PM   #417
riceking
一人前のダメ人間

引用:
米爺又油蕉?
a
我呢啲窮人, 梗係出術用PS啦

Rice

舊 12-11-07, 10:47 PM   #418
windart
Moderator
海產類

3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
作者: 一小英口 查看文章
我諗起電視果d廣告...

btw, 隻字係用電腦加上去? 好真的說
係電腦加的,用photoshop執上/

引用:
創意大讚! 原來五隻是這樣用的!
不過燈光未夠完善, 第一張心口那個半光不暗的影不算好.
我都係學人架咋:
http://members9.tsukaeru.net/ty1_toy...n/DANBOARD.htm

對打燈呢樣實不在行,要好好練習一下\

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-07, 10:58 PM   #419
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
我呢啲窮人, 梗係出術用PS啦

Rice
話說回來你PS個Quality壓到得返幾多呀....?
舊 12-11-07, 11:09 PM   #420
riceking
一人前のダメ人間

引用:
話說回來你PS個Quality壓到得返幾多呀....?

Rice

舊 12-11-07, 11:13 PM   #421
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:

Rice
好多粒粒喔....
AyuAyu塊臉好多粒粒喔......
你忍心嗎?吓?你忍心嗎?
舊 12-13-07, 08:10 PM   #422
Ewin
God of Gamer
小明

註冊日期: Nov 2003
素組中!

舊 12-16-07, 11:00 PM   #423
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ