Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30  ... 最後
日本動漫畫討論版>佐島勤「魔法科高校の劣等生」総合THREAD
KTN 03:45 PM 05-04-14
舖左一話下一話係咪比男主顯威能
細路翔 07:36 PM 05-04-14
大爺出生於足球世家,雖然從小就下半身不遂,但是能夠用意念讓球飛進球門,但是四葉家的人認為用腳踢才算踢球,所以大爺是個廢物,之後大爺只能用意念控制腳來踢球以模仿普通人

非常貼切既講解(?
casio 10:44 PM 05-04-14
作者: 細路翔:
大爺出生於足球世家,雖然從小就下半身不遂,但是能夠用意念讓球飛進球門,但是四葉家的人認為用腳踢才算踢球,所以大爺是個廢物,之後大爺只能用意念控制腳來踢球以模仿普通人

非常貼切既講解(?
其實成個設定最奇怪真係四葉家,明明設定係最忠於魔法師=兵器嘅原則,但就將個核彈評為不合格
小嘉 12:14 AM 05-05-14
作者: casio:
其實成個設定最奇怪真係四葉家,明明設定係最忠於魔法師=兵器嘅原則,但就將個核彈評為不合格
唔好講其他
淨係老母改個仔d性格都有病啦
Asurada 07:03 AM 05-05-14
作者: 小嘉:
唔好講其他
淨係老母改個仔d性格都有病啦
連自己個妹都搞壞佐,個仔小事啦
ouki 09:55 AM 05-05-14
作者: Asurada:
連自己個妹都搞壞佐,個仔小事啦
妹一返到來已俾人玩壞佐.....
亍 ◣ 08:02 PM 05-04-14
唔係相反咩....?
人人都認為足球係要用念力踼的,神說我用腳比你們好,所以不停用腳射入龍門?
Kinny Riddle 10:37 PM 05-04-14
美月今集開頭完全千反田上身。

都好難怪佢既,話o西人地係開o西金手指既奉太朗,唔上身先假。
細路翔 09:16 AM 05-05-14
如果個魔法師既設定唔係右派得咁極端剩係軍事用

大爺比人當垃圾反而仲比較講得通,依d根本係故事主線既基本邏輯出現問題

仲有我一直唔明d比較正常既一科生點解覺得自己好好打,等佢個起手式load得黎正常人已經夠射晒一個步槍彈夾(?
FREDDY@o@ 09:52 AM 05-05-14
四葉家只係將上帝評為不合格魔法師, 無否定作為兵器既價值, 四葉少部分知道上帝能力既人當佢係怪物
(姨媽講過上帝並唔係魔法師, 而係超能力者)
尼路 11:52 AM 05-05-14
如果個魔法師既設定唔係右派得咁極端剩係軍事用

大爺比人當垃圾反而仲比較講得通,依d根本係故事主線既基本邏輯出現問題

仲有我一直唔明d比較正常既一科生點解覺得自己好好打,等佢個起手式load得黎正常人已經夠射晒一個步槍彈夾(?
這無衝突,因為係學生所以對像係一般人而唔係職業的,就好像學界武術冠軍都會覺得自己好好打,但對像一定唔包括有武器的軍人。
嗯,我盡力的了。
小嘉 10:15 AM 05-05-14
你地2個點甩都無用
好多SETTING都打咀巴
乜都唔理當睇無雙會好D
FREDDY@o@ 10:25 AM 05-05-14
根本就係睇個中二作者亂黎, 無必要認真
細路翔 10:31 AM 05-05-14
作者: FREDDY@o@:
根本就係睇個中二作者亂黎, 無必要認真
中二同主線個基本邏輯有無出問題無衝突架喎
ouki 10:37 AM 05-05-14
作者: 小嘉:
你地2個點甩都無用
好多SETTING都打咀巴
乜都唔理當睇無雙會好D
我一中講當睇無雙睇好過...別太理D設定.....我N頁前已講.....成大半期講設定之後兩野就俾上帝破左.....如果唔係我做咩叫他上帝=.=
細路翔 02:07 PM 05-05-14
我覺得D魔法師個肉體平均強度起碼都要有範馬勇次郎既等級先說服到人佢地擺上戰場唔會比又平又大碗既A-10掃成肉醬(?

咁樣就可以好霸氣咁企定定等個CD完

或者直接跳上架飛機(?
pet3 02:37 PM 05-05-14
我覺得D魔法師個肉體平均強度起碼都要有範馬勇次郎既等級先說服到人佢地擺上戰場唔會比又平又大碗既A-10掃成肉醬(?

咁樣就可以好霸氣咁企定定等個CD完

或者直接跳上架飛機(?
反池力魔法就能把子彈全部吸起了

另外 硬魔法能普通槍射唔穿

你是看小說定睇動畫
仁飛 04:08 PM 05-05-14
作者: pet3:
反池力魔法就能把子彈全部吸起了

另外 硬魔法能普通槍射唔穿

你是看小說定睇動畫
至少要去到萬磁王嘅級數,先至可以對應所有子彈同槍械吧
pet3 04:13 PM 05-05-14
作者: 仁飛:
至少要去到萬磁王嘅級數,先至可以對應所有子彈同槍械吧
又不是個個"普通"魔法使會一個人打成村普通士兵

魔法使都會整隊咁上嘛

十司族果d咁勁當時另計
仁飛 04:31 PM 05-05-14
作者: pet3:
又不是個個"普通"魔法使會一個人打成村普通士兵

魔法使都會整隊咁上嘛

十司族果d咁勁當時另計
等等,咁樣都解決唔到問題喎
你成隊上,我咪成隊用重火器囉,你地聚埋一切我仲易掃

製造火炮容易,定係訓練一個能抵抗火炮嘅魔法師容易?
「黑魔法防禦術-第十章 攻城篇
記住,世界上沒有能在12mm穿甲彈的掃射下保持原型的東西,就算有,你也只要加大口徑就夠了」
森原里美 10:09 PM 05-06-14
第5話

真由美
下回上帝帶埋個妹一齊去玩
Van仔 07:46 PM 05-07-14
到底一個有軍用武器既恐怖集團可以入到學校,而班學生完全係唔會驚之餘仲要唔死人 其實個原理係點做到

作者: 森原里美:
第5話

真由美
下回上帝帶埋個妹一齊去玩
黑貓
細路翔 04:57 PM 05-05-14
所以咪話班魔法師望落係農業同建造業有用d(?

難以普及,方便性同破壞力又唔係勁到現時科技難以望其項背既武器根本產廢

越基礎既原理產生既破壞力越大,你睇老美最緊搞緊果個上帝之杖就知

依套野d魔法仲要搞到懶複雜完全無人去點優化個系統,剩係識係一邊搞咩一科二科浪費資源,我覺得小褲褲魔女個魔法x軍武設定都嚴謹過依套
仁飛 05:01 PM 05-05-14
所以這群一科畢業生全部都有萬磁王的強度?
好吧,先不質疑這一點,那請問國家有對這班超能人士作出甚麼制約嗎?
例如在腦中植入炸彈或人格催眠,預防這群新人類會反客為主推倒現有政府,清洗舊人類
細路翔 05:05 PM 05-05-14
作者: 仁飛:
所以這群一科畢業生全部都有萬磁王的強度?
好吧,先不質疑這一點,那請問國家有對這班超能人士作出甚麼制約嗎?
例如在腦中植入炸彈或人格催眠,預防這群新人類會反客為主推倒現有政府,清洗舊人類
唔會,因為班魔法師既基本上都係富二代/xx家族傳人

根本唔需要對抗體制,佢地就係體制本身(笑

日本既網路右翼世代最愛依味
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30  ... 最後

返回主題版面