Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-30-17, 11:16 PM   #251
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
應該唔會
你都知big saru既招係學唔到架啦
咁MGS4我識係學段片D timing O者
中東打仗個度我左匿右匿,佢就好似行西洋菜街咁走住去...

我都係跟左先可以5HR內爆機

舊 10-31-17, 01:13 PM   #252
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
睇人打一本道都可以有唔同玩法
其實我有時會特登開住個直播做其他野
聽台主同觀眾吹水有時都係樂趣黎
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-17, 01:41 PM   #253
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 真!DC 查看文章
去人地度都係雙打,邊會專登去睇人玩
由手機版發出
當年大家會做左朋友先慢慢了解,約埋一齊直接雙打唔怪
家陣新一代講唔啱兩三句,就可以隨時轉響網到開無限個私Group
如是者你分享唔到俾人,又無人同你分享,未齋睇
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-17, 01:55 PM   #254
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
嚟D人邊會有反省既心,最後咪又借人頻道去做直播

https://www.youtube.com/watch?v=vwAYaDCLl9Y

舊 10-31-17, 09:13 PM   #255
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
https://www.youtube.com/embed/znB--ALVw8o
lag 左幾日,無知一問

條片裡面提過 當中遊戲影象係有版權
而最近 switch 本身內置cap screen, 以及update後 可錄象30秒,再經 switch upload 上 網絡媒體

咁做同個版權算唔算有衝突?

此篇文章於 10-31-17 10:31 PM 被 迪安大叔 編輯。
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-17, 09:45 PM   #256
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章

而最近 switch 本身內置cap screen, 以及update後 可錄象30秒,再經 switch upload 上 網絡媒體

社群規範

為使所有人都能享有正面的使用體驗,Twitch 制訂了以下 Twitch 使用者應遵守的社群規範。
https://help.twitch.tv/customer/zh_t...ming%20Content

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-17, 09:53 PM   #257
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章

唔好俾佢誤導左

首先
ps4/switch自帶嘅cap screen/up片功能
佢地已經做左d block嘅機能
ps4成日一入event就停cap片

好明顯
廠商都會有佢想同唔想你放上網嘅片段
不過好多時
d人用自己capture card cap晒所有野
廠商可能隻眼開隻眼閉由得你

但係你偷跑成個星期兼直播放上網
仲要係主機壓軸大作
你覺得人地會唔會忍你?

唔係部機有share功能你就share乜都得
有時自己俾少少自重好唔好

出左事
人地用版權黎壓你
名目黎架啫
係人都知係因為你偷跑,踩過左人地條底線,人地先做野啦

如果真係單純因爲「for home use」呢樣野
宜家又點會成個youtube都係walkthrough影片?

人地自欺欺人我地唔洗同佢一齊癲個喎

舊 10-31-17, 10:24 PM   #258
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
總之一句講晒...

偷跑, 無問題既.
但做咩都有個底線, 唔好淨係諗住做出黎就算, 尤其網絡世界, 好多人睇住既...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
5/18 水木一郎、堀江美都子、影山ヒロノブ「ANISONG BIG3 SUPER LIVE 2014 IN HONG KONG」開催決定! money 日本動漫畫討論版 44 07-23-21 04:12 PM
賣「Super Show 5」Super Junior World Tour in Hong Kong 1480 4張 kennth991 買賣專區 0 05-23-13 10:30 AM
MAKE IN HONG KONG同MADE IN HONG KONG係咪唔同意思? RPG之鬼 學術文化綜合研討區 5 02-19-06 09:44 PM
[GBA]Super Mario advance 4 圖片 (= FC Mario Bros 3) neo2046 手提遊戲機討論版 24 07-07-03 12:28 PM

現在的時間是 05:41 PM

手機版 | APP版