Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-21-16, 05:55 PM   #201
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
除了左下溫柔外全部能力也能升(前題是要完食)

想升能力和升好感更有效果找松來占卜很有用(前期要1 萬好感高為5千)
想問占卜加好感,佢係咪都係最多跳3下音符?即係見跳3下,都唔洗用占卜

機戰同P5都唔比剪片剪圖,其實咪無左PS4本身個功能之一?

此篇文章於 09-21-16 07:25 PM 被 Lamsze 編輯。
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-16, 09:26 PM   #202
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
有物反嘅P真係好,條二五仔係咁食自己啲招
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-16, 11:37 PM   #203
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Lamsze 查看文章
想問占卜加好感,佢係咪都係最多跳3下音符?即係見跳3下,都唔洗用占卜

機戰同P5都唔比剪片剪圖,其實咪無左PS4本身個功能之一?
用了占卜是真的加多一些的

不是無了而是廠方不想劇透

打議長前的餘下時間總算升滿多數個人,要不是計不好數本應可以全滿全部人

現在進度大慨星期六可爆機吧?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 01:46 AM   #204
婠婠

註冊日期: Mar 2005
神啊

我好想開二週目
請給我多一點時間
由手機版發出
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 08:43 AM   #205
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
打完社畜
再一次體驗到交棒係幾咁重要
唯獨部長太過硬,我用固定150damage道具掉死佢

專務反而唔算難
用モルガナ打down佢,杉田五月雨斬り好快磨死

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 08:51 AM   #206
野良猫
肥倫

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
打完社畜
再一次體驗到交棒係幾咁重要
唯獨部長太過硬,我用固定150damage道具掉死佢

專務反而唔算難
用モルガナ打down佢,杉田五月雨斬り好快磨死
咁睇嚟我打專務時lv唔夠,我要磨好耐先死,皮超硬
加上前面堆卒,sp已經用咗一半咁濟
舊 09-22-16, 09:25 AM   #207
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

今集boss好明顯係受物理多過受魔法
所以boss戰只要唔係相性太差
都係モルガナ、杉田、竜司穩陣

前面果班社畜用單體魔法搏多d交棒
除左部長之外都可以1turn殺

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

舊 09-22-16, 10:40 AM   #208
鐵之侍

還有像野良貓提到今集有物反(無效也ok) 的p也很重要,差不多無敵

師兄們剛過的迷宮我之前提過那隻單眼象升滿最後的技能是物反,本體拿來用或者作合體素材也不錯

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 09-22-16, 11:20 AM   #209
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
賊神版伊邪那岐由頭用到宇宙都冇咩問題
本身已經學到物理無效,兩招物攻都好使好用
俾佢繼承祝福同咀咒技,送佢坐監洗個疾風無效已經好夠做

遲D合埋義經出黎佢就可以收山
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 12:00 PM   #210
婠婠

引用:
作者: 血之淚 查看文章
賊神版伊邪那岐由頭用到宇宙都冇咩問題
本身已經學到物理無效,兩招物攻都好使好用
俾佢繼承祝福同咀咒技,送佢坐監洗個疾風無效已經好夠做

遲D合埋義經出黎佢就可以收山
我都係義經爆機
舊 09-22-16, 12:14 PM   #211
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

今集又係得個跳字?

舊 09-22-16, 01:25 PM   #212
野良猫
肥倫

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
還有像野良貓提到今集有物反(無效也ok) 的p也很重要,差不多無敵

師兄們剛過的迷宮我之前提過那隻單眼象升滿最後的技能是物反,本體拿來用或者作合體素材也不錯
我都係靠單眼象先搞得掂二五仔,咁啱隻象又有咒屬無效
舊 09-22-16, 02:57 PM   #213
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
剛開始玩,日文唔好問下開頭d劇情,人渣教師鴨叫d女學生去佢房,其實做過d乜?真係非禮?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 03:06 PM   #214
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

男既就打
女既就打+非禮

其實我依家玩完第5個迷宮
覺得最人渣果個都係鴨志田

此篇文章於 09-22-16 03:08 PM 被 FURIMUKI 編輯。
舊 09-22-16, 03:19 PM   #215
鐵之侍

杏的朋友要搞到這樣,都應知道會是那回事了吧。。。。。

這是劇本高明之處,不會明說但可以讓你知道是什麼回事)

舊 09-22-16, 08:54 PM   #216
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
arm arm打完第2個boss,有d劇情想問吓

1. 阿伯展覽d畫係其他人畫
2. 點解隻貓開鎖間房有咁多畫
3. 喜多川阿媽係阿伯學生,之後點死
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 09:16 PM   #217
野良猫
肥倫

引用:
作者: tao08 查看文章
arm arm打完第2個boss,有d劇情想問吓

1. 阿伯展覽d畫係其他人畫
2. 點解隻貓開鎖間房有咁多畫
3. 喜多川阿媽係阿伯學生,之後點死
冇睇劇情?全部有講
舊 09-22-16, 09:22 PM   #218
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 野良猫 查看文章
冇睇劇情?全部有講
唔係全部識睇,隻鴨反而唔係好識日文都估到
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-16, 11:05 PM   #219
Ishimura
Game Master
兼職提督業

註冊日期: Jan 2002

喜多川阿媽本身都體弱多病(是什麽病無講)
斑目為左佔有サユリ故意不救她讓她發病身亡
把作品中的嬰兒=佑介塗走,作品名サユリ恐怕都不是原作者本意
但間接讓喜多川阿媽死亡=佑介的殺母仇人
更甚的是改過的サユリ也是佑介立志想做畫家的原因

其實斑目的禍害不會輸給之前個位人渣鴨
但人渣鴨的行爲實在是太貼身太現實地洗玩家仇恨值
看到跳樓個幕我已經感覺到讓人作嘔的惡意,要三頁オラオラッシュ打到全身骨折個種
Ishimura 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-16, 01:00 AM   #220
野良猫
肥倫

有關ending分岐

冴姐問答迴避咗bad ending

打完馬沙後去到聖杯
打咗幾下,同伴消失哂直接去咗大鼻間房
應承咗同大鼻交易
咁哩個係咩ending?應承後就爆機了(冇睇對話)
另一個bad ending?

12月24就完,絆max道具都未收到…

此篇文章於 09-23-16 08:14 AM 被 野良猫 編輯。
舊 09-23-16, 01:02 AM   #221
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

日本仔話今集冇4果種油站END喎

舊 09-23-16, 10:53 AM   #222
婠婠

引用:
作者: 野良猫 查看文章
有關ending分岐

冴姐問答迴避咗bad ending

打完馬沙後去到聖杯
打咗幾下,同伴消失哂直接去咗大鼻間房
應承咗同大鼻交易
咁哩個係咩ending?應承後就爆機了(冇睇對話)
另一個bad ending?

12月24就完,絆max道具都未收到…

.

大鼻房隻假大大鼻係叫你跪佢
應承左即係跪佢(惡神)
應該係另一種badend

唔跪就重召同伴去神殿討伐佢
之後主角幫同伴頂罪+出庭指證馬沙
坐左幾個月監之後出冊=爆機 <=我係咁
舊 09-23-16, 11:15 AM   #223
野良猫
肥倫

引用:
作者: 婠婠 查看文章
.

應承左即係跪佢(惡神)

原來係咁,thx
舊 09-23-16, 11:29 AM   #224
Gambit
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
聽講悠木碧裝既裝飾會全隊都有效果
即刻買多張大氣功準備比佢
由手機版發出
啱啱拎左佢,
俾佢裝左大氣功貼, 但好似唔會全隊有效果既?

而且佢又有得裝防具, 但佢都唔會上前線, 其實有咩用呢?
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-16, 11:32 AM   #225
鐵之侍

引用:
作者: 婠婠 查看文章
.

應承左即係跪佢(惡神)

謝謝,不然我今晚大慨會撞板

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ペルソナ5 Persona 5 | PS3, PS4 | 已售 money 電視遊戲討論版 752 11-27-19 02:27 PM
THE END THANK YOU 風間鈴木仁 買賣專區 3 08-29-16 02:13 AM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM
人中之龍 維新 攻略專區 - 幕末無間道 鐵之侍 攻略及心得交流區 679 08-31-14 10:57 PM
[多機種] [PS4, PS3, Vita] MLB 14: The Show | PS4:1080p 60fps ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 3 04-17-14 11:50 PM

現在的時間是 01:49 AM

手機版 | APP版