Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-21-17, 02:41 PM   #276
alien1020hk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2017
請問splatoon 2 美版 深水土步 或者 旺角有得買嗎? 大約幾錢?
(Direct buy好似無貨了)
alien1020hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 03:00 PM   #277
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 野良猫 查看文章
我仲未買DL版喎
已經修復好啦

舊 07-21-17, 03:11 PM   #278
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
日本人為SPLATOON 2真係癲晒!見到今日排隊抽獎真係太誇張了!

P.S. 白金工作室都要玩SPLATOON 2。
https://www.instagram.com/p/BWzGTJVArQg/

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 07-21-17 03:16 PM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 03:21 PM   #279
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: 阿聰 查看文章
日本人為SPLATOON 2真係癲晒!見到今日排隊抽獎真係太誇張了!

P.S. 白金工作室都要玩SPLATOON 2。
https://www.instagram.com/p/BWzGTJVArQg/
其實自NS發售以黎日日都係咁排
不過噴墨出呢個星期就更勁

真心覺得佢地好慘

舊 07-21-17, 03:30 PM   #280
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章

真心覺得佢地好慘
希望日本人可以盡快買到SWITCH,依家呢個狀況應該會持續到過埋MH之後,
今次真係太過群情洶湧,一來WII U銷售上大失敗,老任對SWITCH目標定得好保守,
然後都冇預計到咁受歡迎﹙當然ZELDA、馬車8、SPLATOON係動力來源﹚,
但產能又一下子唔可以話提升就有,對老任同準機主都係頭痕。

希望老任呢兩個月滿足多D日本本土嘅需求,10-12月就盡量出俾歐美,
因為MARIO又出場了,到時候未必能夠額外再多供應俾返自己人。

舊 07-21-17, 03:34 PM   #281
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
https://matome.naver.jp/odai/2150060238133951501
日本各地Switch災情嚴重, 熱到中暑....
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 03:52 PM   #282
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: sugoteam 查看文章
https://matome.naver.jp/odai/2150060238133951501
呢條link淨係集中報導日本斗斗城都已經咁誇張
好多唔係首都圈/大阪都一樣排到無晒朋友
有d店仲要連抽選卷都唔夠派要延遲抽選

再加埋大相機,yodobashi等大店災情應該更「可觀」

舊 07-21-17, 03:54 PM   #283
阿聰

引用:
作者: sugoteam 查看文章
我見到2CH都有提及,睇完都覺得個心唔舒服,希望中暑嘅人冇事。

依家等睇下一次每周銷售數字,我覺得之前老任冇因為魷魚收集多咗主機存貨﹙可能同梱機已經算係﹚。
希望老任真係盡快做到加強出貨數字去滿足市場需求,真係好多年冇見過老任咁風光,
大部份人買到SWITCH都樂在其中去打去討論遊戲,完全冇人再提頭幾批主機D災情同機能問題。
引用:
呢條link淨係集中報導日本斗斗城都已經咁誇張
好多唔係首都圈/大阪都一樣排到無晒朋友
有d店仲要連抽選卷都唔夠派要延遲抽選

再加埋大相機,yodobashi等大店災情應該更「可觀」
簡直係圍住棟大廈/斗斗城係度排隊,痴晒線!

此篇文章於 07-21-17 03:57 PM 被 阿聰 編輯。
舊 07-21-17, 04:09 PM   #284
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
最實最大問題的地方係....點解D數字係35, 25, 10 呢D數字....太少喇

舊 07-21-17, 04:28 PM   #285
奇妙Go1

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
3DS Friend Code2079 9485 5065
PSN  IDsalabit911
XBox Live Gamertagsalabit911
引用:
作者: 八仙果 查看文章
中午先死?
最多人 download?

大作如arms、fate、splatoon2,開始踏正發售日早上0時X分可以dl+沒有網路大延遲, 不似PS4要等發售日中午才更新新遊戲上架供下戴購買,當然任記如有得像3A大作可早預購+早兩日下戴+預購特典主題也就更好了,現時ns最缺主題,始終任記下戴版貴實體版相比ps4 xbone更貴

此篇文章於 07-21-17 04:30 PM 被 奇妙Go1 編輯。
奇妙Go1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 04:42 PM   #286
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:

真心覺得佢地好慘
點解日本仔唔學下蘋果搞網上秒搶
都係靠運氣,至少唔洗日日排隊日曬雨淋

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 04:54 PM   #287
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: alien1020hk 查看文章
請問splatoon 2 美版 深水土步 或者 旺角有得買嗎? 大約幾錢?
(Direct buy好似無貨了)
係呀!
我今朝9:30落訂,佢下午4點幾先覆我email話備貨中,
最後我都係唔等實體版啦!(啱啱買左美版DL版算啦!反正我美服eShop有成USD$80幾未用)

PS:啱啱香港時間下午5點前上左美服eShop睇到美版Splatoon2上左架!(加上呢隻一定會長期玩,廢事換帶!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 07-21-17 05:04 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 04:56 PM   #288
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: phil077 查看文章
搞網上秒搶,我諗情況重慘,實比當地水貨客搶晒!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 05:23 PM   #289
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
其實唔係好明點解會排到咁長龍,

唔係一人一張號碼票係咁派, 派夠2-3千張後就電腦抽NO.出嚟, 中就中, 唔中就NEXT DAY嗎?

照計就咁派票唔洗等好耐架?

如果連為咗張唔知中唔中, 得0.000X%中率既票都要早起身去排, 咁真係幾TERRIBLE!!

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 05:25 PM   #290
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
排齊幾千人先排籌??? 怕人有籌又再排過??

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 05:31 PM   #291
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 信長 查看文章
排齊幾千人先排籌??? 怕人有籌又再排過??
先排睇神谷買機, 好似有條醫院用紙手圈套落隻手到, 我估如果手圈有Damage就當作廢, 一人一隻, 所以要好好保護個手圈,

當然, 如果套用漫畫情節, 攞完手圈之後, 幾千人係街上大撕殺, 撕毀對方手圈, 即代表自己抽到機既機會多咗

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??

此篇文章於 07-21-17 05:34 PM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 06:14 PM   #292
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: phil077 查看文章
網上又點會係運氣, 100%係網上速度決勝吧.....

舊 07-21-17, 06:40 PM   #293
alien1020hk

註冊日期: Feb 2017
引用:
作者: mrk 查看文章
係呀!
我今朝9:30落訂,佢下午4點幾先覆我email話備貨中,
最後我都係唔等實體版啦!(啱啱買左美版DL版算啦!反正我美服eShop有成USD$80幾未用)

PS:啱啱香港時間下午5點前上左美服eShop睇到美版Splatoon2上左架!(加上呢隻一定會長期玩,廢事換帶!)
我都係今朝訂左了 剛剛拎左美版了 390
alien1020hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 10:11 PM   #294
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 蒼之星雲 查看文章
問一個有趣既問題。有無舖頭返佐同梱版紙盒SET
紙盒SET 寶源免費一早派哂比各間舖~
你o個陣應該問間舖賣唔賣
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-17, 10:36 PM   #295
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
https://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=2...6-spnannex-ent

已經唔夠貨仲要咁搞SOSAD.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 07:36 AM   #296
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
有少少明點解任天堂未放棄3ds
因switch都唔夠貨
而且新2ds可能夠貨關係銷量仲多過switch
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 08:30 AM   #297
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
現象,對於日本來說,d 貨就好似返曬大陸炒甘。^^!

舊 07-22-17, 08:34 AM   #298
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 天野 查看文章
因switch都唔夠貨
冇記錯3ds系列全球有7000萬部,
唔放棄正常的,
等game唔賣得就會自然淘汰
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 12:02 PM   #299
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
外國專題報導「魷魚2」日本當日開賣盛(慘)況...

http://www.nintendolife.com/news/201...witch_in_japan
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 01:43 PM   #300
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 天野 查看文章
因switch都唔夠貨
3DS 輕便度,價錢同遊戲種類暫時都係最優勝
老任應該都知Switch 行街3小時唔夠同有啲重
要爭取啲時間研發部諗好將來方向
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 02:07 PM

手機版 | APP版