Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-22-17, 01:53 PM   #301
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
啱啱九灣PIAGO入到部比朋友
3180 NS ARMS 墨魚2

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 02:17 PM   #302
奇妙Go1
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
3DS Friend Code2079 9485 5065
PSN  IDsalabit911
XBox Live Gamertagsalabit911
而家小朋友真幸福,剛見三位家長帶同小朋友輪住購買splatoon2 bundle pack (香港返左好多貨)
另外, 幸好舖內最後一set三款sp2+fire emblem amiibo(共4xx, 其他舖要涯貴價)被我掃埋http://imgur.com/a/hokff

此篇文章於 07-22-17 02:21 PM 被 奇妙Go1 編輯。
奇妙Go1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 02:41 PM   #303
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
https://www.famitsu.com/news/201707/21138148.html

呃....

舊 07-22-17, 02:56 PM   #304
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
真係全年齡,都唔少女仔

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 03:09 PM   #305
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

真係估佢唔到,
以前 Wii 又係咁爆,
估唔到 Wii U 靜晒,
到個個以為無乜起色,到 Switch 又爆一次。

其實我個人覺得 Wii U 個名改得唔好,
因為我問過身邊的非機迷(打機年資較短),
佢哋都知 Wii,甚至有買來玩,
但佢哋唔知有部 Wii U,
以為係同一部機。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 03:15 PM   #306
奇妙Go1

Nintendo Switch IDSW-5775-8285-5498
引用:
作者: 信長 查看文章
真係全年齡,都唔少女仔
唔奇,mhx首發人龍已有不少婦女
日本見過老人玩nds,3ds, 見勁多係成班學童圍地坐玩3ds,年青情侶亦有唔少
舊 07-22-17, 03:20 PM   #307
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 奇妙Go1 查看文章
唔奇,mhx首發人龍已有不少婦女
日本見過老人玩nds,3ds, 見勁多係成班學童圍地坐玩3ds,年青情侶亦有唔少
係香港的大部分另一半覺得打機沒出息, 沒人肯一齊打
所以又係個句...風氣問題

舊 07-22-17, 05:27 PM   #308
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 八仙果 查看文章
真係估佢唔到,

以為係同一部機。

幾同意,咁之後部新機叫 Nintendo Super Switch 唔知得唔得

Sent from my iPhone using Gaforum
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 05:42 PM   #309
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
琴日piago $75隻splatoon amiibo
我一個人掃左十四隻俾朋友們 痴線

Sent from my iPhone using Gaforum
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 05:48 PM   #310
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: tylau 查看文章

平過80 ..
GAME 場的價都過一百

舊 07-22-17, 06:01 PM   #311
tylau

引用:
作者: 信長 查看文章
平過80 ..

GAME 場的價都過一百

而家夾埋食amiibo水 新出間間$130

舊 07-22-17, 06:03 PM   #312
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:

平咁多,我之前見GAME舖賣$99-12X都有。

咁隻Splatoon 2行版GAME、行貨粉+綠JOY-CON、行貨Splatoon 2 PRO掣,
佢果度賣幾錢?

舊 07-22-17, 06:09 PM   #313
信長
The Flash

有D 感動, S1 amiibo都可用
當佢良心DLC... FANS 又開心
其他GAME dlc 完以後都無回饋

舊 07-22-17, 06:17 PM   #314
奇妙Go1

引用:
而家夾埋食amiibo水 新出間間$130

追post睇到第一批旺角賣2xx一隻 有人肯接炒價,其實都冇咩野

應該算係amiibo炒得最貴果個…
舊 07-22-17, 06:18 PM   #315
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
真係估佢唔到,

以為係同一部機。
我覺得唔關個名事的,
係WiiU本身無乜個性同賣點吸引到非機迷注意同幫手share佢的資訊姐。

Wii玩體感操作爆紅,
之後XBOX 360又整舊KINECT玩另一種體感操作(跳舞、運動類GAME方面真係最掂~!)

到WiiU出果期,其實Wii同KINECT個體感熱潮都未退晒。

WiiU得個平板般的手掣,其實賣點唔名及3DS個裸眼3D囉,
無人講同提就已經失敗咗一大半啦。
(先唔講到最後玩家會唔會用3D功能打機同宜家2DS笑到最後…)

好彩佢堆GAME可以係NS呢部兩棲類主機上重生~!

舊 07-22-17, 06:32 PM   #316
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
神谷
https://mobile.twitter.com/PG_kamiya...28155996528644
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-17, 06:34 PM   #317
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
幾間大公司都趁暑假連續幾日出大貨
S2個名應該打得更響

有無人睇到加入無耐嘅百XX點賣?
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 08:05 AM   #318
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
真係估佢唔到,

以為係同一部機。
Wii U 問題主要無咩野第3廠
始終你要玩雙mon 要另外設計

另外Wii U 設計,吾係甘大改變(除左機能)
無咩太大原因會即時買

Wii => 有體感(當年未為人知),真係新奇
NS => 家用手提兩用,可以出街雙打(新奇)

wiiu 始終要software配合, 而且又吾係甘大引誘!!

Wii 同 NS 成功都係人無佢有,
同無咩人會想過去做

remarks:
隻連機尿袋有無話幾時出???
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 11:00 AM   #319
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
日本開售第二個星期都有抽選,Switch加魷魚2真係太癲...

http://switchsoku.com/switch/8996
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 11:12 AM   #320
天野

引用:
作者: leungky1 查看文章
3DS 輕便度,價錢同遊戲種類暫時都係最優勝
老任應該都知Switch 行街3小時唔夠同有啲重
要爭取啲時間研發部諗好將來方向
由手機版發出
遲D佢一定出部改進版
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 11:14 AM   #321
天野

引用:

有冇B姐Amiibo?
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 11:17 AM   #322
tylau

引用:
作者: 天野 查看文章
有冇B姐Amiibo?

果日唔見雲師弟同B姐

舊 07-23-17, 04:17 PM   #323
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
有無人部SWITCH手提MODE時有走電問題?
我出門前叉足100%,POWER OFF帶出街
再開返機時已經得返60-50%
係死症定個別事件?

另手提MODE唔用DOCK直插火牛打會唔會傷機?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 07:18 PM   #324
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
真係估佢唔到,

以為係同一部機。
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
我覺得唔關個名事的,
係WiiU本身無乜個性同賣點吸引到非機迷注意同幫手share佢的資訊姐。

Wii玩體感操作爆紅,
之後XBOX 360又整舊KINECT玩另一種體感操作(跳舞、運動類GAME方面真係最掂~!)

到WiiU出果期,其實Wii同KINECT個體感熱潮都未退晒。

WiiU得個平板般的手掣,其實賣點唔名及3DS個裸眼3D囉,
無人講同提就已經失敗咗一大半啦。
(先唔講到最後玩家會唔會用3D功能打機同宜家2DS笑到最後…)

好彩佢堆GAME可以係NS呢部兩棲類主機上重生~!
引用:
作者: jyeung1 查看文章
Wii U 問題主要無咩野第3廠
始終你要玩雙mon 要另外設計

另外Wii U 設計,吾係甘大改變(除左機能)
無咩太大原因會即時買

Wii => 有體感(當年未為人知),真係新奇
NS => 家用手提兩用,可以出街雙打(新奇)

wiiu 始終要software配合, 而且又吾係甘大引誘!!

Wii 同 NS 成功都係人無佢有,
同無咩人會想過去做

remarks:
隻連機尿袋有無話幾時出???
WiiU出現係為出而出, 否則老任跟唔上另外兩間公司出既新機...

可惜既係當時手提電話同PAD打機實在太勁, WiiU出現只得一個感覺就係... 玩自己部pad都夠la.

老任其實不嬲都敢玩新鮮, 爭在要睇返市場當時既局勢搞成點, 就好似Wii一樣, 到今次NS, 但某程度上如果無WiiU帶起魷魚既成功, 雖然都一樣會爆, 但無依家爆得咁順, 不過亦未到Wii當年既情況.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-17, 08:40 PM   #325
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Akira 明 查看文章
有無人部SWITCH手提MODE時有走電問題?
我出門前叉足100%,POWER OFF帶出街
再開返機時已經得返60-50%
係死症定個別事件?

另手提MODE唔用DOCK直插火牛打會唔會傷機?

Power off成日出呢個bug..
盡量用sleep mode la
由手機版發出
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 10:54 AM

手機版 | APP版