Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-10-17, 02:29 PM   #401
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: fortel 查看文章
我上次同個FD玩,佢岩岩玩唔識甩唔洗跳,ITEM都未識分。

次次都係3/3就係頭幾名世界大戰佢執到個第1
所以好玩就响呢度,嬲都係呢度,
先講運,後講技術。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 03:05 PM   #402
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 八仙果 查看文章
所以好玩就响呢度,嬲都係呢度,
先講運,後講技術。
你話一班FD 嘻嘻哈哈果D就無咩問題,有時D人燥好睇重勝負同佢玩真係玩到嘈交都似

雖然我都試過明明第一,藍紅紅紅紅之後去到包尾真係唔好受
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 03:11 PM   #403
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
你話一班FD 嘻嘻哈哈果D就無咩問題,有時D人燥好睇重勝負同佢玩真係玩到嘈交都似

你真係練過既話,對住新手唔場場第一我都肯定唔會第尾
兩個藍亀都絕追你唔到XD

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 04:03 PM   #404
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 赤武神 查看文章
唔好睇少D AI 佢地癲既
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-17, 05:33 PM   #405
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
唔係第尾,但尋日我試過 11 ......

引用:

好彩我未同呢啲人玩過。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 12:55 AM   #406
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
其實電單車係咪唔洗片肽, 好似好難用咁...

舊 05-11-17, 08:12 AM   #407
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
咬地會快啲
試過人哋用四個轆貼住內彎甩
我out in out咁去出彎都係我快少少
當然車種都有影響
想知係咪快可以去ta試下

咬地唯一缺點刷火期間係難修正路線
甩尾車望住前蕉皮都仲可以去避
咬地車你又入正嘅話準備食咗佢啦
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 11:33 AM   #408
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 野良猫 查看文章
咬地會快啲
試過人哋用四個轆貼住內彎甩
我out in out咁去出彎都係我快少少
當然車種都有影響
想知係咪快可以去ta試下

咬地唯一缺點刷火期間係難修正路線
甩尾車望住前蕉皮都仲可以去避
咬地車你又入正嘅話準備食咗佢啦
即係甩少少就要放手....咁 - -?
感覺上用電單車刷紫火好似好難....

舊 05-11-17, 12:32 PM   #409
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
電單車個drift好難玩

舊 05-11-17, 01:56 PM   #410
斯羅
aloha~

PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
其實第5個能力係有咩用?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 01:59 PM   #411
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
作者: Tdot 查看文章
電單車個drift好難玩
電單車都係兩款,內drift外drift

我自己就用唔慣內drift

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
舊 05-11-17, 02:23 PM   #412
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
引用:
電單車都係兩款,內drift外drift

我自己就用唔慣內drift
點分內drift和外drift車?

舊 05-11-17, 02:26 PM   #413
赤武神
The One
多多指教!

引用:
Yoshi bike係內drift, 好似選車時右下角個車種LOGO有唔同
即係同Yoshi bike車種LOGO唔同果d就係外drift

-------
舊 05-11-17, 02:30 PM   #414
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
http://mk8dxbuilder.com/

電單車有星是 內drift
稍為試兩款drift,就知咩分別

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 02:41 PM   #415
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

外drift就和平時的車一樣嗎

舊 05-11-17, 02:43 PM   #416
野良猫
肥倫

引用:
即係甩少少就要放手....咁 - -?
感覺上用電單車刷紫火好似好難....
睇彎例如右微彎想刷火可以右+r後即時推住左
咁架車就會微微右轉同時刷火,但刷火速度最慢

右急彎就可以推盡右
咁架車就會好似一般真實電單車咁以一定弧度入彎
哩個狀態就最易刷紫火,但都要睇個彎而定係咪適合刷到出紫火
如果試到有啲彎爭少少有紫火嘅可以再自行調整下
舊 05-11-17, 02:51 PM   #417
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
外drift就和平時的車一樣嗎
可以咁講..

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 10:07 AM   #418
Game Master
ChiHaNa

好, 謝謝各位, 我試下先 0.0

舊 05-12-17, 11:36 AM   #419
CCemi

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 八仙果 查看文章
唔係第尾,但尋日我試過 11 ......

好彩我未同呢啲人玩過。
除左O形 或者N64彩虹呢D ITEM 影響極大既賽道
不然係應該都追到上去既
同埋越低CC, ITEM 影響相對越大
去到200CC既話, 其實技術比重己經大於ITEM

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 11:56 AM   #420
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
絕大部份朋友都係新手 或3ds版玩過

對住我wiiU版玩過百場以上既...

場場都放到無哂人

Sent from my iPhone using Gaforum
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 12:28 PM   #421
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: tylau 查看文章
絕大部份朋友都係新手 或3ds版玩過

對住我wiiU版玩過百場以上既...

場場都放到無哂人

Sent from my iPhone using Gaforum
NDS、Wii版之後無玩MK系列,
宜家玩NS版游走5-8位,有時強運抽到好道具先去返1-4位,叫唔駛扣分…
又因為打緊ZELDA無乜練習,單機好似玩到500個Coins咁上下,
連各個mode+場地,都未玩過晒…

其實如果單機2P上網玩,可唔可以分開登入兩個A/C儲Coins?
定永遠只有1P受惠/害。

舊 05-12-17, 12:38 PM   #422
赤武神
The One
多多指教!

引用:
唔好睇少D AI 佢地癲既
網上d人先癲(成場3000分以上的人),相比下就算200cc AI都係小事

-------
舊 05-12-17, 12:49 PM   #423
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: DC 97 查看文章
有冇C兄試過用手機SHARE WIFI 對戰?
一場大約用幾多MB
引用:
作者: 信長 查看文章
https://youtu.be/ecnAkDoRToc

佢好似玩左半個鍾.. 130 Mbit
引用:
作者: 暗.黑.騎.士 查看文章
如果用CSL 似on 唔到添
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
csl之前打monhunt都係玩唔到
見到房但入唔到
我試咗用Smartone 4G>android 7.0手機>開WiFi熱點(5GHz)連NS上到網,
個NAT係顯示B的,都ONLINE玩到MK8D。

不過,我一開始都遇到問題,就係用NS TEST果時連到線無問題,
但玩的時間就連到入房觀賽到或正式開始前就斷房…

後來,我留意到可能係手機果邊的問題,多過電訊商block咗,
之後暫時set唔關閉螢幕、唔上鎖、WiFi熱點閒置時不關閉等之後再玩就成功Online玩到MK8D了,
但實際要點做先唔駛長期開住手機果邊個螢幕(主要係維持不上鎖狀況)咁玩。
唔知係咪部手機本身設計的省電模式影響…

我用手機咁連上網個NAT就係出B的。
其實又代表咗d乜啦?如果出A又係咪最佳的意思?點先乎合佢要求。

舊 05-12-17, 12:49 PM   #424
野良猫
肥倫

引用:
網上d人先癲(成場3000分以上的人),相比下就算200cc AI都係小事
尋晚已經見到個6xxx
排第二淨係可以望住佢車尾慢慢消失
見佢冇菇都照用啲小捷徑
應該都係靠刷完火再跳起加速上去
我都試過但係好難

要保證跳起前有火
入位要準
靠斜起嘅邊位幫助跳遠啲
舊 05-12-17, 01:03 PM   #425
CCemi

註冊日期: Dec 2003
200CC 絕對玩到超級雷神既lifting turn
有d細灣可以咁樣過到

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SELL] 3DS 美版 Mario kart、3D Mario land $100@ middledragon 買賣專區 3 04-04-16 03:59 PM
[3DS] Mario Kart 7 | 已售 | Here We Go ! W!LL 手提遊戲機討論版 856 09-24-12 09:36 PM
[PS2]Bomberman Kart DX圖片,4/15發售 neo2046 電視遊戲討論版 20 03-27-04 12:35 AM
[GBA]Super Mario Advance 4+逆轉裁判3+Mario Kart新作?? 神祕人1號 手提遊戲機討論版 8 05-13-03 03:39 AM
Mario Kart.................... neo2046 手提遊戲機討論版 15 01-03-03 09:49 AM

現在的時間是 10:02 AM

手機版 | APP版