Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-13-18, 07:10 PM   #51
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: lodoss 查看文章
拎本說明書慢慢睇,
不過你咁講得, 應該對電子野都唔會太熟

單單想玩下,
就試下睇返bluetooth個frequency有幾多power,
有籠房最好關門係入面試, 因為四圍實在太多干擾
一支一支超narrow band O既飛出黎
仲要跳住出
同埋說明書點會話俾你聽佢用咩頻
房入面又有wifi....

就咁試下O者,懶得拎晒成套野入sealed room啦

定係大大試過係好易睇???

此篇文章於 03-13-18 07:52 PM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-18, 08:54 PM   #52
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 忍者 查看文章
一支一支超narrow band O既飛出黎
仲要跳住出
同埋說明書點會話俾你聽佢用咩頻
房入面又有wifi....

就咁試下O者,懶得拎晒成套野入sealed room啦

定係大大試過係好易睇???
未睇過, 但都估到室內一定唔會易睇,
如果唔係都唔會叫你可以拎入籠房試下

另我冇做呢行好耐, 都係靠經驗估ja
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 04:10 AM   #53
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Thaws 查看文章

好似條片呢D對決, 我睇一次就夠啦, 以後唔想再睇
原來EVO大賽比用自己改掣架!(你唔講我都唔知添!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 09:33 AM   #54
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: lodoss 查看文章
未睇過, 但都估到室內一定唔會易睇,
如果唔係都唔會叫你可以拎入籠房試下

另我冇做呢行好耐, 都係靠經驗估ja
咁講啦
無線電野幾廿百個standard幾廿百個technology

基本上你唔係做開個飯係唔會知得咁清楚
最多都係見到有/冇,大/細

唔係籠更加唔會知咩野打咩野

冇做都好呀,走得快好世界
radio就黎收檔

舊 03-14-18, 09:46 AM   #55
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
radio 唔會無o既....只係睇o個行轉身轉得幾快
LORA, NB, sigfox, z-wave, 就收皮o既zigbee 再加各國自家法例大把野比人玩啦
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 10:07 AM   #56
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
我只係消費者都知radio的標準出得好多好快. bt依家已經bt5, 得閒又整個le, 又話mesh. wifi ac冇耐又ax......

舊 03-14-18, 11:12 AM   #57
waitwait
クリストファー

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDfattykin
行bt Delay一個問題,但開發成本係更加大既問題。

單係做一個BT product既project,未計其他開發成本,單係俾SIG 就已經要十幾萬港幣藍牙專利授權專利費用
加上當今世代少左咁多人肯洗$買Joystick,所以連Hori都唔出無線大制

舊 03-14-18, 11:16 AM   #58
wing
格鬥低手

引用:
作者: waitwait 查看文章
行bt Delay一個問題,但開發成本係更加大既問題。

單係做一個BT product既project,未計其他開發成本,單係俾SIG 就已經要十幾萬港幣藍牙專利授權專利費用
加上當今世代少左咁多人肯洗$買Joystick,所以連Hori都唔出無線大制
照我記得, hori上次出無線大制好似已經係ps3/360初期的wireless fighting stick, 印象中冇十年都有八年前. 果時線版都只係出俾causal 級玩家的平價fighting stick,都唔係出俾高一級的rap, 可見hori都覺得高要求玩家唔想要無線.

如果向nordic 或者TI 呢D廠買BT 的SoC, 係咪已經包埋SIG果筆授權費?

此篇文章於 03-14-18 11:20 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 11:20 AM   #59
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
就算出左同有線完全一樣快都賣貴一兩倍
又要差電又有interference
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 12:47 PM   #60
AhTin
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2012
JoyStick本身就唔係比你移來移去,係廠的角度,無必要無線
無線手掣好多時都只有原廠出,PS4剛剛先有第一隻由Hori出的無線手掣
用電池,又唔玩得耐,用鋰電,又要搞好多證明信方便去唔同國家
然後,先唔好講無線技術,只講銷量,係好賣就無理由唔出,P3/XB時期都出過,你有幾可見鋪頭有入貨賣,印象中都係賣完一轉後就無再返過貨,見都見唔到
AhTin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 07:40 PM   #61
wing
格鬥低手

話口未完,又出事

舊 03-25-18, 07:56 PM   #62
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
電競mouse都無線啦,何況區區joystick

https://www.logitechg.com/zh-hk/prod...s-gaming-mouse

引用:
LIGHTSPEED 無線技術
深受頂尖電競職業選手信賴與喜愛

在專業電競殿堂,毫秒之間的差異就會決定您是歡慶勝利或是飲恨落敗。在獎金動輒百萬的電競決勝場合,G903絕對是所有頂尖電子競技職業選手們也可以信賴的最佳競賽夥伴。G903 配備 1 毫秒回報速率與我們高度最佳化的 2.4GHz 無線連線技術,為競爭等級的快速瞄準提供驚人的靈敏反應。

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 09:10 PM   #63
wing
格鬥低手

仲用2.4,撞到爆炸 XD

舊 03-25-18, 10:17 PM   #64
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
係有線/無線兩用,廠商自己都冇信心出剩無線。

仲有係mouse個市場比大制大得多,唔識打機都用得著。

此篇文章於 03-25-18 10:21 PM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 10:35 PM   #65
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
其實會唔會係攞PS4 個 無線既controllers license問題?

舊 03-26-18, 11:13 AM   #66
wing
格鬥低手

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
其實會唔會係攞PS4 個 無線既controllers license問題?
應該冇關係.

舊 03-26-18, 04:27 PM   #67
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

無線鼠 鍵盤有latency打LOL無咩所謂D招唔洗chok

但大掣一定唔可以有latency
有少少都唔得
就係咁簡單

如果無線係得

無Sponsor梅原都會用來玩

就係因為唔得

先唔會用
舊 03-26-18, 04:39 PM   #68
wing
格鬥低手

引用:
作者: s2001154 查看文章
無Sponsor梅原都會用來玩
咁又未至於....點會放棄呢D搵錢機會. 頂多叫贊助商整隻無線型號俾佢用.

舊 03-26-18, 05:22 PM   #69
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

引用:
作者: wing 查看文章
咁又未至於....點會放棄呢D搵錢機會. 頂多叫贊助商整隻無線型號俾佢用.
叫三和同Futaba搞隻應該最少要市價4千蚊一隻
咁就幾乎0 latency
不過一定唔能超過8個相同既無線大掣同區域100米內使用

或者三和同埋自己個無線部搞隻
但一樣貴又多多限制

最後人地用返隻有線平平地0意外使用

此篇文章於 03-26-18 05:25 PM 被 s2001154 編輯。
舊 03-26-18, 06:03 PM   #70
wing
格鬥低手

引用:
作者: s2001154 查看文章
叫三和同Futaba搞隻應該最少要市價4千蚊一隻
咁就幾乎0 latency
不過一定唔能超過8個相同既無線大掣同區域100米內使用

或者三和同埋自己個無線部搞隻
但一樣貴又多多限制

最後人地用返隻有線平平地0意外使用
唔係平唔平, 係要用番贊助商提供的桿. 幾千蚊桿好少事, 最重要係筆贊助費.

舊 03-26-18, 09:19 PM   #71
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
keyboard/mouse我諗冇咩game會用嚟出combo,所以對latency嘅要求冇咁高,可以用無線。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:52 PM

手機版 | APP版