Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-10-17, 01:37 AM   #501
newlife2010
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
4章工場冇左坦卡關,打唔到條key
請問點將光轉返焰?
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 01:40 AM   #502
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: newlife2010 查看文章
4章工場冇左坦卡關,打唔到條key
請問點將光轉返焰?
4章劇情限制光出戰
無限制按上

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 09:53 AM   #503
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
https://www.resetera.com/threads/xen...analysis.9222/

原來好多主力走左去整撒爾達
我仲以為係佢地兩邊做
唔知咁樣調動同畫面比上集差關唔關事呢?
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 10:16 AM   #504
newlife2010
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
4章劇情限制光出戰
無限制按上
Thanks Bro!!!
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 10:26 AM   #505
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
自從有得用光之後我就好少用焰sosad

你之前有解下任升過光既好感度(?)解鎖第三條技能線,第四章無坦都可以不斷lv1必殺技aoe輾全場....

英國說大家抱團死

此篇文章於 12-10-17 10:29 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 10:39 AM   #506
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
有冇邊個網有詳盡支線攻略?
依家升緊白虎,做咗8X個支線
有啲搵唔到目的地,有啲要道具但唔知邊度入手
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 10:52 AM   #507
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 天野 查看文章
https://www.resetera.com/threads/xen...analysis.9222/

原來好多主力走左去整撒爾達
我仲以為係佢地兩邊做
唔知咁樣調動同畫面比上集差關唔關事呢?
用TV Mode玩畫面一定比XBX好好多,
用第三章由傭兵村到首都沿途3D環境、光源運用為例,
好多PS4 RPG都要比下去(FF15, DQ11除外),
不過handheld mode就真係downgrade得幾厲害,
另外個別劇情實時動畫出現畫質大幅下降,
應該同趕工未有時間調整有關,等patch update。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 11:58 AM   #508
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
焰 料理果格好煩,有無攻略
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 12:02 PM   #509
野良猫
肥倫

引用:
作者: fortel 查看文章
焰 料理果格好煩,有無攻略
料理50回啫唔算煩,係唔知啲素材响邊度搵咁解
舊 12-10-17, 12:15 PM   #510
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
想問吓點樣將blade交俾同伴
有時會出第二項選擇over XXX咁
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 12:15 PM   #511
fortel
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
料理50回啫唔算煩,係唔知啲素材响邊度搵咁解
未就係囉
舊 12-10-17, 12:17 PM   #512
野良猫
肥倫

引用:
作者: aquarius 查看文章
想問吓點樣將blade交俾同伴
有時會出第二項選擇over XXX咁
超稀有道具嚟
好似成隻GAME都係得幾個,用嚟換劍主
舊 12-10-17, 12:20 PM   #513
野良猫
肥倫

引用:
作者: fortel 查看文章
未就係囉
所以我唔理住
反正解其他任都會周圍行,到時先執嘢
而且哩把劍又甩唔到身,放到最後先搞都得

優先其實應該係老虎仔,搞掂佢之後就可以將佢入雪櫃換中二龜出嚟
舊 12-10-17, 02:34 PM   #514
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
超稀有道具嚟
好似成隻GAME都係得幾個,用嚟換劍主
我已經好求其咁換咗2次了..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 02:40 PM   #515
Crazy Gamer
薛西佛斯

超頻有方法
升滿隻4星再解放

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 02:41 PM   #516
野良猫
肥倫

引用:
作者: aquarius 查看文章
我已經好求其咁換咗2次了..
哩啲嘢算啦
反正就算錯配劍主都唔太影響戰鬥,有男主配光乜都夠

就算用哂道具,唔通會洗咗佢再抽過咩
舊 12-10-17, 03:08 PM   #517
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
岩岩先第6章

我挑親高LV有名怪我都要主角+貓女+華 厘個DPS+healer+tank既組合先得
換kame醬或皇帝家姐落去代貓女/華都會死得好快
明明取代healer個度我俾兩隻回復系既俾佢地, 取代tank我都俾兩隻防禦系
但佢地硬係唔會用個兩隻咁 將個兩隻調去default 打打下佢地都係轉返本身個隻
結果主角要不停拉藥水或轉blade做healer

另外kame醬, 一到手可以連中三隻rare blade, 之後三十幾粒一隻都無中過

此篇文章於 12-10-17 03:12 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 03:11 PM   #518
fortel
Game Master

最後BOSS有野問
...
佢漂出畫面出果D全場技係唔係要硬食?
舊 12-10-17, 04:09 PM   #519
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

打到第四章廢棄工廠果度卡住左
有度要用怪力LV2同集中LV1先可以推開個抽氣扇既位
但睇晒手上既Blade都只係得華有怪力…咁我係咪要去Farm核心再抽Blade先呢??
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 04:13 PM   #520
野良猫
肥倫

引用:
作者: rinxlun 查看文章
打到第四章廢棄工廠果度卡住左
有度要用怪力LV2同集中LV1先可以推開個抽氣扇既位
但睇晒手上既Blade都只係得華有怪力…咁我係咪要去Farm核心再抽Blade先呢??
先睇升華個能力易唔易升,易升就升咗佢
再唔係睇下手上嘅BLADE仲有冇怪力
唔得最後先抽大眾臉幫手

冇記錯除咗哩個位,就係好後期主線先要再靠能力去推進
所以哩個時候最好升定啲有好能力嘅BLADE

此篇文章於 12-10-17 04:16 PM 被 野良猫 編輯。
舊 12-10-17, 04:21 PM   #521
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
先睇升華個能力易唔易升,易升就升咗佢
再唔係睇下手上嘅BLADE仲有冇怪力
唔得最後先抽大眾臉幫手

冇記錯除咗哩個位,就係好後期主線先要再靠能力去推進
所以哩個時候最好升定啲有好能力嘅BLADE
無喇,一眾既大眾面都無依個場景技能
華果個怪力lv2…睇唔明係點升
話要放D佢鐘意既野入背包…

刷核心唔係問題…問題係無咁多錢買汽樽咋…
再講隻GAME真係好難笑

我依家LV先得30左右,但要穿過一大堆LV80以上既怪先去到依D劇情位…
真係唔明點解要咁做…我初初仲以為自己行錯路,先會有D咁高LV既怪擋住我…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-17, 04:21 PM   #522
Crazy Gamer
薛西佛斯

第三章送個隻力男有怪力

舊 12-10-17, 04:26 PM   #523
fortel
Game Master

引用:

我依家LV先得30左右,但要穿過一大堆LV80以上既怪先去到依D劇情位…
真係唔明點解要咁做…我初初仲以為自己行錯路,先會有D咁高LV既怪擋住我…
過地圖心得 = 唔要命直沖去SAVE POINT
舊 12-10-17, 04:26 PM   #524
Crazy Gamer
薛西佛斯

引用:

華鐘意主食 即係麵包圖案個欄

舊 12-10-17, 04:28 PM   #525
野良猫
肥倫

引用:

放入背包即係放入老虎仔個背包度,佢鐘意食乜嘢可以睇攻略

其實啲食物對戰鬥好有幫助,有啲效果等同低級飾物嘅能力,有啲三星食物帶有三種能力
買多啲帶响身打怪前食下都好

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 05:19 AM

手機版 | APP版