Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-02-11, 11:37 PM   #901
Frozen Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
試下轉用 Chrome 或者其他 Web Browser 睇下上唔上到

Frozen Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-11, 11:39 PM   #902
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
諗住病病都打下GOW2果個多倍XP週,
入咗一年金會員先知呢幾日有免費金會員日活動,蠢咗!

舊 07-03-11, 01:27 AM   #903
bear007
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDsidearms46
XBox Live Gamertagpeterbear360
今曰至7月5曰免費金會員,打左大半日gow2,由17級升到44

bear007 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-11, 09:01 AM   #904
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: RnB 查看文章
[求救] 最近一直都上唔到官網,
delete咗cookies之類都係唔得,
請問有無師兄試過或者可以幫幫我?
thanks!
<----- WinXP + Firefox5 + HKBB100 上到.

你試下連o的 Temporary Internet Files 都剷埋佢.
有咩browser add-on就停晒佢.
再唔係就好似樓上講咁, 裝另一個browser試下.

都係唔得既我可以再講下有咩試.

此篇文章於 07-03-11 09:06 AM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-11, 12:31 PM   #905
skydream
Insane Gamer
死野

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: ahleung 查看文章
應該係電池位鬆.

有排我都係咁, 每次都係 撳實D舊電就算. 近黎已經無乜再遇到.

情況嚴重既, 呢道好似有人討論過點樣整實個插位.
原來係咁...呢個問題都煩左我好耐...每次都係禁一禁home制當解決左...但真係好煩..

舊 07-03-11, 06:00 PM   #906
RnB
黃金體驗安魂曲

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDRnB6779
XBox Live GamertagRnB HK
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
啱啱試咗PCCW+IE9正常入到無事。
引用:
作者: Frozen Ray 查看文章
試下轉用 Chrome 或者其他 Web Browser 睇下上唔上到
引用:
<----- WinXP + Firefox5 + HKBB100 上到.

你試下連o的 Temporary Internet Files 都剷埋佢.
有咩browser add-on就停晒佢.
再唔係就好似樓上講咁, 裝另一個browser試下.

都係唔得既我可以再講下有咩試.
多謝各師兄回覆!
我已將啲temporary internet files都剷埋,
之後試過用ie, firefox同埋chrome都唔係好得...
(firefox可以去到主頁, 另外兩個主頁都去唔到)
都係類似話"連線被重設"...
請問仲有咩辦法呢?
thanks!

舊 07-03-11, 08:04 PM   #907
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
剷左個SILVERLIGHT再裝過睇下得唔得

舊 07-03-11, 08:31 PM   #908
RnB
黃金體驗安魂曲

引用:
作者: Rance 查看文章
剷左個SILVERLIGHT再裝過睇下得唔得
都係唔得呢...
thanks!

舊 07-03-11, 10:31 PM   #909
luciferdark
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
今日終於去左觀塘睇制
個SALES狂SELL佢地支拳霸Q4...搞到我要返屋企諗清楚, 無即場買

想問問Madcatz Arcade FightStick Tournament
呢支電腦用唔用到﹖
依家都係徧向想買呢支
始終國產野唔安心買...

先謝!

舊 07-04-11, 12:15 AM   #910
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
唔知仲有冇人打 Call of Duty 5 World at War

之前有玩過
Map pack 都買哂
不過過左金會員之後停左一排
咁o岩見到有 XBOX 免費金會員
今晚開番黎玩
真係玩到火都黎
入左幾個房都有人用 mod
包括不死啦
o係空中飛啦
本來我之前都對呢個系列讚不絕口
但係點解今時今日可以俾 d 改 game 玩家攪成咁
係咪有新系列
d 舊版本o既管理可以完全唔理
我以為 PC 版先有人改到 game
而家連 xbox 版本都可以攪到無法無天
本來諗住買埋 MW2 同埋 Black Ops
咁樣管理個 game server
而家真係要諗諗
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-11, 12:58 AM   #911
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: RnB 查看文章
多謝各師兄回覆!
我已將啲temporary internet files都剷埋,
之後試過用ie, firefox同埋chrome都唔係好得...
(firefox可以去到主頁, 另外兩個主頁都去唔到)
都係類似話"連線被重設"...
請問仲有咩辦法呢?
thanks!
「唔係好得」係咪即係Firefox即使去到主頁都係有D問題?

Anyway, chrome 有D網絡設定係跟IE的. 而FF就獨立.
所以你IE同chrome唔得, 可能你IE個網絡設定入面set錯野. (IE --> Tools --> Internet Options)

你睇下有無set左D咩proxy server.
或者security setting調得太高.
或者將xbox.com加左入 "restricted sites".

此篇文章於 07-04-11 01:11 AM 被 ahleung 編輯。
舊 07-04-11, 01:14 AM   #912
ahleung
The One
Bannnned

同埋可以試下做下面既步驟. 如果有咩唔正常, 咁就根本唔關browser事.

開個command prompt
(Windows 左下角 Start menu --> Run --> 打cmd 然後Enter

然後打下面兩個 command, 睇下有咩睇:

第一個command應該會見到佢出一堆數字 XXX.XXX.XXX.XXX, 否則就唔正常.

第二個command應該會整到個command prompt黑晒, 否則又係唔正常.
舊 07-04-11, 03:17 AM   #913
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
發現部TV熄左果陣部360會彈返去開機畫面
係咪正常現象a

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-11, 03:20 AM   #914
Rance
The One
ガハハ

引用:
作者: luciferdark 查看文章
今日終於去左觀塘睇制
個SALES狂SELL佢地支拳霸Q4...搞到我要返屋企諗清楚, 無即場買

想問問Madcatz Arcade FightStick Tournament
呢支電腦用唔用到﹖
依家都係徧向想買呢支
始終國產野唔安心買...

先謝!
咁兩款分別賣幾錢呀?...
TE裝返360手製DRIVER就用得...

舊 07-04-11, 08:17 AM   #915
ryankam16

PSN  IDryankam16
事隔一年,打算回歸Xbox
有咩要留意?有咩Game係呢一年我錯過左?

ps. 最後一隻我玩既Xbox Game係Crackdown 2...大家可以計下時間
ps2. 多機種既Game大部分都有係PS3玩
ryankam16 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-11, 08:44 AM   #916
RnB
黃金體驗安魂曲

引用:
同埋可以試下做下面既步驟. 如果有咩唔正常, 咁就根本唔關browser事.

開個command prompt
(Windows 左下角 Start menu --> Run --> 打cmd 然後Enter

然後打下面兩個 command, 睇下有咩睇:

第一個command應該會見到佢出一堆數字 XXX.XXX.XXX.XXX, 否則就唔正常.

第二個command應該會整到個command prompt黑晒, 否則又係唔正常.
今晚返去試吓,
唔該師兄!

舊 07-04-11, 09:04 AM   #917
luciferdark

引用:
咁兩款分別賣幾錢呀?...
TE裝返360手製DRIVER就用得...
THANKS INFO~
兩支同價880
兩間個SALES都勁SELL支拳霸Q4
有一間有兩盒係鋪面都仲要同我講無貨

舊 07-04-11, 09:16 AM   #918
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
兩支同價880
當然la, TE唔sell都實去到貨, Q4如同TE同價, 你唔落力sell真係搵邊個買?

舊 07-04-11, 09:32 AM   #919
Rance
The One
ガハハ

同價都要諗?
梗係TE啦...話哂都係official licensed product...

舊 07-04-11, 10:10 AM   #920
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 亞利古 查看文章
發現部TV熄左果陣部360會彈返去開機畫面
係咪正常現象a
係咪同時插左HDMI線同AV線?
舊 07-04-11, 10:27 AM   #921
luciferdark

引用:
同價都要諗?
梗係TE啦...話哂都係official licensed product...
我個一刻俾Q4個PS3+XBOX+PC 吸引住
再返屋企一查原來Q4係完全係國人制, 仲要鬼咁多問題
下次出去殺左支TE佢

THANKS咁多位俾意見我

舊 07-04-11, 10:57 AM   #922
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
兩支同價880
其實 880 真係唔使諗
我早兩年都要 8xx 先買到 madcatz 支普通版 (standard edition)
之後仲要自己換哂 d 三和桿同制
後來見到有 CE 又買多支
都要過千
而家九舊唔使算超值了
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-11, 11:42 AM   #923
luciferdark

引用:
作者: ammms 查看文章
其實 880 真係唔使諗
我早兩年都要 8xx 先買到 madcatz 支普通版 (standard edition)
之後仲要自己換哂 d 三和桿同制
後來見到有 CE 又買多支
都要過千
而家九舊唔使算超值了

下星期過去買

舊 07-04-11, 01:30 PM   #924
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
引用:
係咪同時插左HDMI線同AV線?
同時插左HDMI線同跟機色差
因為舊版機要同時插先出到HDMI+光纖

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-11, 01:34 PM   #925
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 亞利古 查看文章
同時插左HDMI線同跟機色差
因為舊版機要同時插先出到HDMI+光纖
有人提供左呢個解決方法 (我自己未試過)
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=628

論壇跳轉

現在的時間是 04:23 AM

手機版 | APP版