Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-22-17, 10:18 AM   #151
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
PS2既CG播片級別, 老實, FFX CG MOVIE都靚過你多聲, 點搞架?? 鈴木老師點會比佢出街架?!

第1集出時, 驚動四座, 無人做到果個水平;

今次相隔十七年, 驚嚇四座.

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 10:22 AM   #152
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
通常做3D人物會用對稱呢個自動功能黎做,不過如果對稱面部做Close Up某啲角度會變到好怪,所以特登將面部做變形就攝影機,所以面部變形
1) 一係畫師唔識畫3D
2) 一係就係無執
3) 或者 執完用錯攝影機角度

照睇唔會係1) 嘅,因為以下呢張圖係對稱

特登將面部做變形就攝影機

眼部角度問題

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 08-22-17 10:30 AM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 10:39 AM   #153
harakuma
Game Master

引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
SKIP
睇返多幾次, 越睇越唔得.

零可佢比多D資源去男女主角, 好過比景/物/茶杯.

女主角件衫, 2015年個款仲好可依家果件.

耳環硬直既

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 08-22-17, 10:46 AM   #154
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
根本就係做到咁樣衰啦
做得3D ARTIST 就有責任盡CHECK個MODEL任何一個角度

日本業界缺水, 又請唔到最好果D人 , 又唔夠錢搵大陸軍團 , 可能D野來來去去都係果幾個人做 , 咪無人知有咩改進
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 10:52 AM   #155
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
D表情……可以講係冇……

大家當完夢算啦

我從使用 Tapatalk 的 LG-D855 發送

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 11:37 AM   #156
ゆり

註冊日期: Nov 2004
D人既眼神同表情都死晒

舊 08-22-17, 11:56 AM   #157
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Shenmue III呢個First Teaser,
好似電影/美劇、主樂園入面成日營造到好東方、中華感覺的呃鬼佬feel…

其實如果係技術或者資金問題,
個畫面不如好似近年新出扮8-bit game風格的遊戲咁,
扮返DC畫質風格去出仲好啦~!

舊 08-22-17, 12:04 PM   #158
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
呢個年代仲整到呢D咁僵硬既動作到底想點....
不過D山草境都可以讚下既

舊 08-22-17, 12:40 PM   #159
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
D錢用晒去邊 呢隻連PS3 水準都未必有既CG ...唔係化
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 12:41 PM   #160
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
唔陰謀論諗佢眾籌佢d錢點用,製作會唔會Hea先
但呢個年頭6.3 Million USD (只計KS個邊) 攪隻3D Console Game ,仲要Open World向的
真係Indie以上,AAA (AA) Level 有排都未滿 ..
我搵唔到Telltale實數,但類似的Life Is Strange,都要6Million Euro製作啦 …
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 01:14 PM   #161
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
動作表現上,人龍好過佢
表情可能未攪,而家感覺好「へのへのもへじ」…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 01:15 PM   #162
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

簡直係同 18 年前嘅模組有得 fight,
用心良苦,等舊玩家有親切感。

#曲

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 01:21 PM   #163
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Montague 查看文章
呢個年代仲整到呢D咁僵硬既動作到底想點....
不過D山草境都可以讚下既
可能製作團隊想為莎本系列帶來嶄新的遊戲體驗,
隻GAME係FPS式操作,大部份時間都唔會見到個角色,
所以最優先要搞的係整好個場景?!

舊 08-22-17, 01:21 PM   #164
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
花姐個樣...
係咪轉咗演員?

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 01:34 PM   #165
C.K.F.

呢D肯定唔係以前整 1 & 2 班人整.

鈴木裕唔知邊度求其搵班 2打6的人返來做.
真係唔知佢將我地700萬美金用咗來做乜

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
舊 08-22-17, 01:37 PM   #166
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
動作生硬啲 , 其他唔夠detail 都算 , 唔係講緊解像度唔夠 , 而家個角色個靈魂完全無左 ........ 比起15年launch trailer 重要差 ......
錢唔夠我情願佢用返passport 個model 算: (

舊 08-22-17, 01:40 PM   #167
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
隻眼珠唔識郁好似黐上去咁,笑死我了

舊 08-22-17, 01:47 PM   #168
C.K.F.

不如莎木fans聯署請求罪大介入
出動百厭狗接掌製作團隊啦!

舊 08-22-17, 01:50 PM   #169
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
得咁小錢整,我唔會太過要求畫面有幾好,雖然真係冇想像中咁好,但如果可以將劇情向後推進,我仍然會接受,可能我要求低啦。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 02:10 PM   #170
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
真係要搵Team Ninja幫手搞搞個人樣,or SEGA

舊 08-22-17, 02:13 PM   #171
安安

註冊日期: Jan 2002
溫故知新 重溫廿年前出品:

https://www.youtube.com/watch?v=2DGIgTcUGI8
Virtua Fighter 3 - Model 3 Arcade Board Introduction
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 02:13 PM   #172
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
有師兄話ff10都靚過佢,這句真,但《最終幻想X》從1999年開始開發,成本約40億日元(合3230萬美元);工作人員超過100多名,資金人手都相差好多,有時候批評果時要公平小小,我知咁講我隨時俾人插到出公海,但係2017年,用700萬左右美金,真係點整到大家心目中的大作?唔啱聽可以唔回應,免得引起罵戰及大家唔開心。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-17, 02:33 PM   #173
harakuma
Game Master

十年前既ONLINE版CG都正到多多聲

可以由09:30睇起

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 08-22-17, 02:38 PM   #174
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
我唔係太過擔心, 反正下年年尾先出, 仲有時間執

舊 08-22-17, 02:38 PM   #175
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: C.K.F. 查看文章
呢D肯定唔係以前整 1 & 2 班人整.

鈴木裕唔知邊度求其搵班 2打6的人返來做.
真係唔知佢將我地700萬美金用咗來做乜
謝謝你已科水支持 , 到出 GAME 我買硬的 !

引用:
作者: 莎月美希 查看文章
得咁小錢整,我唔會太過要求畫面有幾好,雖然真係冇想像中咁好,但如果可以將劇情向後推進,我仍然會接受,可能我要求低啦。
由手機版發出
鈴木裕加油呀! 重有 1年多時間執一執 , 我都係希望可以完成全故事劇情比較重要性 !

引用:
作者: 莎月美希 查看文章
有師兄話ff10都靚過佢,這句真,但《最終幻想X》從1999年開始開發,成本約40億日元(合3230萬美元);工作人員超過100多名,資金人手都相差好多,有時候批評果時要公平小小,我知咁講我隨時俾人插到出公海,但係2017年,用700萬左右美金,真係點整到大家心目中的大作?唔啱聽可以唔回應,免得引起罵戰及大家唔開心。
由手機版發出
中肯中肯 ! 始終係大廠支持系列作真的不同公司仔 !
請問隻 GAME 有 PC / XB1 版本 ?
JUST PS4 ?

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
莎木III

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 情報區 Vol.2 信長 電視遊戲討論版 324 03-15-19 11:24 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] 大亂闘スマッシュブラザーズ for WiiU 情報區 Vol.2 | Bayonetta 參戦 ! 一小英口 電視遊戲討論版 229 06-24-16 11:36 AM
[PS4] 莎木 III | neo2046 電視遊戲討論版 1009 03-17-16 03:20 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 06:43 PM

手機版 | APP版