Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-26-11, 11:55 AM   #1
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
F1 2011 (已售)

http://www.gamebase.com.tw/news/news...ews_category=3

Codemasters宣佈,銷售速度最驚人的《FORMULA ONE》續作《F1 2011》,將在2011年9月23日衝入全球店家。勇奪BAFTA獎的《F1 2010》續作《F1 2011》目前已開放預購,預計推出Xbox 360、PS3及PC版本。而專為掌上型主機量身打造的《F1 2011》,目前也在為任天堂3DS與Sony次世代攜帶型娛樂系統(NGP)另行設計,上市時間稍後宣佈。

F12011 pack concept v60 PS3 hr EU F12011 pack concept v60 X360 hr EU

在《F1 2011》中,玩家可以挑戰「成為車手、享受生活、相互競爭」的目標,無論是不是在賽道上,都可坐擁各種全新科技與先進遊戲性,更不會錯過各種競爭對手與合作的多人連線要素。本作將從備受期待的2011 FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP中提供所有官方隊伍、車手與賽道,包括目前的FIA FORMULA ONE DRIVERS’ WORLD CHAMPION Sebastian Vettel。在2011年季賽中也會看到在新德里Jaypee International Race Circuit上首度亮相的 2011 FORMULA 1 GRAND PRIX OF INDIA,並在行事曆上面重返代表性的紐伯格林 。

為了讓這場發表會更具實質意義,Codemasters將提供玩家一個機會,成為全世界發行前首批試玩《F1 2011》的人選,並在未來的研發日誌影片中成為明星。想參加這次選拔,粉絲們可以把想要詢問的問題拍成影片,並上傳到YouTube,由製作小組評選出最有趣、最具創意的影片,提出最佳問題的玩家將會在五月受邀造訪Codemasters Birmingham,親身體驗遊戲,並與製作小組面對面對答。無法參與的贏家,也有機會透過預先錄好由製作小組回答的問題,出現在即將到來的《F1 2011》預告影片中。更多活動細節,請前往:www.facebook.com/formula1game查詢。

《F1 2011》目前採Codemasters的專屬技術-EGO Game Technology Platform來進行研發,強化了廣受好評、銷售量高達200萬套以上的《F1 2010》、《GRID》以及目前在市面上的駕車遊戲《DiRT 3》。

想知道更多遊戲訊息請快點衝到:www.facebook.com/formula1game ,或在:www.twitter.com/formula1game跟著製作小組的twitter跑。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-11, 03:44 PM   #2
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
希望今集可以減少bug~
同埋個控操性要再真實化~
我一定支持F1~ 好鍾意!!

此篇文章於 03-26-11 03:46 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-11, 05:21 PM   #3
大企鵝

註冊日期: Jan 2006
107%...一開始揸d頹車咪站站都Q1就收工?
大企鵝 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 03:15 AM   #4
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
http://drivinggamespro.com/featured/...he-safety-car/

有co-op campaign(有split screen,冇講有冇online coop)
16人對戰
有safety car
facebook話有DRS添

此篇文章於 06-05-11 03:17 AM 被 王小虎 編輯。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-11, 09:34 AM   #5
權愛真

希望今集雨戰重播個陣
唔好得玩家先有水花~ (呢樣野真係好假)

就咁睇相...今集係咪改返呢個bug了?

此篇文章於 06-06-11 09:38 AM 被 權愛真 編輯。
舊 06-06-11, 06:09 PM   #6
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
開神車+落雨Q1 107%
應該得返自已一個

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 04:22 PM   #7
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96

1st Developer Diary
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 08:06 PM   #8
littleyip
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDlittleyip
XBox Live Gamertagyip616
又9月...
littleyip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-11, 02:12 AM   #9
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
同gow 3同一日出.....同月又有bf 3 beta玩,10月又有兩隻AC加BF 3正式版....forza 4都係10月出.....睇黎都唔會買e隻f1...

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-11, 01:48 PM   #10
僕は夢を見てる?

如果搵Forza 4 黎比, 我一定會買F1多個Forza 4
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-11, 04:23 PM   #11
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
如果搵Forza 4 黎比, 我一定會買F1多個Forza 4
上集2010我有玩,我驚只差一年分別唔大

『等價交換』
舊 06-26-11, 04:44 PM   #12
僕は夢を見てる?

引用:
作者: 普通人一個 查看文章
上集2010我有玩,我驚只差一年分別唔大
2010我仲未買, 我想買果陣就見到哩個Thread
咁當然唔會買2010喇~~~

其實分別唔會太大就預咗, 始終一年貨仔
選擇Forza 4都唔係問題~~~

只係我個人選擇JEK
舊 08-23-11, 01:49 PM   #13
ahleung
The One
Bannnned

2011 賽季回顧

(有 safety car)
舊 08-26-11, 06:46 PM   #14
ahleung
The One
Bannnned

可online coop, 做隊友玩晒成個賽季
http://www.co-optimus.com/article/66...ign-co-op.html
舊 08-28-11, 11:37 AM   #15
大企鵝

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: ahleung 查看文章
可online coop, 做隊友玩晒成個賽季
http://www.co-optimus.com/article/66...ign-co-op.html
一定不少攬炒
大企鵝 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-11, 06:21 PM   #16
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
引用:
作者: 大企鵝 查看文章
一定不少攬炒
2010玩online已經係

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-11, 10:23 AM   #17
ahleung
The One
Bannnned

http://www.vg247.com/2011/09/16/f1-2...weeks-release/

Eurogamer – 8
ShopTo – Excellent
TSA – 8
Videogamer – 9
GamesRadar – 9
GameSpot – 8
舊 09-18-11, 11:51 AM   #18
權愛真

無其他新gameplay?
好似好少人討論咁既?

唔知玩F1個陣係有咩比賽規則?
因為我唔係太清楚~
舊 09-18-11, 12:15 PM   #19
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: 權愛真 查看文章
無其他新gameplay?
好似好少人討論咁既?

唔知玩F1個陣係有咩比賽規則?
因為我唔係太清楚~
上集玩過超易比人罰入PIT,HI下一地架車都唔得

除非比賽當日一開始就落緊兩,唔係一定要入一次PIT換胎,無記錯係有4種車胎,最軟(最快但易爛)、軟、硬(慢但耐用)同雨胎,比實個時有寫明你有幾多set胎,d胎由每站既練習賽開始用到比賽完(3場練習賽,一場排位同一場正式比賽),下一站先可以換新,另外比賽個時最少要用一set最軟同軟,但佢地損耗時間唔同,速度唔同,所以你就要諗一開始就用最軟,定入pit換胎先用最軟,如果你一開始用最軟又甩唔開其他車手,人地一開始係用軟胎,到入完pit,你換軟,入地換最軟,咁你就好大機會比人追過,所以要諗下換胎既戰術,用咩胎,同第幾個圈入pit,遲入pit架車會好跣,仲分分鐘爆胎

『等價交換』

此篇文章於 09-18-11 12:20 PM 被 普通人一個 編輯。
舊 09-18-11, 12:44 PM   #20
ahleung
The One
Bannnned

舊 09-18-11, 06:09 PM   #21
權愛真

引用:
上集玩過超易比人罰入PIT,HI下一地架車都唔得

除非比賽當日一開始就落緊兩,唔係一定要入一次PIT換胎,無記錯係有4種車胎,最軟(最快但易爛)、軟、硬(慢但耐用)同雨胎,比實個時有寫明你有幾多set胎,d胎由每站既練習賽開始用到比賽完(3場練習賽,一場排位同一場正式比賽),下一站先可以換新,另外比賽個時最少要用一set最軟同軟,但佢地損耗時間唔同,速度唔同,所以你就要諗一開始就用最軟,定入pit換胎先用最軟,如果你一開始用最軟又甩唔開其他車手,人地一開始係用軟胎,到入完pit,你換軟,入地換最軟,咁你就好大機會比人追過,所以要諗下換胎既戰術,用咩胎,同第幾個圈入pit,遲入pit架車會好跣,仲分分鐘爆胎
謝謝師兄詳盡分析
幫到我呢D未必太熟悉規則既玩家好多~

比賽個時最少要用一set最軟同軟
咁硬係幾時用?

同埋唔知玩個陣…D TEAM RADIO 既英文會唔會好難?
我怕聽唔明~

P.S 希望今集會改返哂D BUGS~
上次入PIT既BUG係非常嚴重~

此篇文章於 09-18-11 06:13 PM 被 權愛真 編輯。
舊 09-18-11, 06:20 PM   #22
僕は夢を見てる?

希望今集可以有時間玩~~~

舊 09-18-11, 11:04 PM   #23
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: 權愛真 查看文章
謝謝師兄詳盡分析
幫到我呢D未必太熟悉規則既玩家好多~

比賽個時最少要用一set最軟同軟
咁硬係幾時用?

同埋唔知玩個陣…D TEAM RADIO 既英文會唔會好難?
我怕聽唔明~

P.S 希望今集會改返哂D BUGS~
上次入PIT既BUG係非常嚴重~
硬我會係3場練習賽同排位賽到用,你可以之前都用,不過未到正式比賽就用到爛晒都BYE BYE,唔用軟同最軟一定唔夠人快

d英文radio其實都無咩用,都係話你知你第幾個sector快左同慢左

bug方面上集已經有patch fix左,今集一開始應該唔會有

『等價交換』

此篇文章於 09-18-11 11:13 PM 被 普通人一個 編輯。
舊 09-19-11, 11:43 PM   #24
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
引用:
硬我會係3場練習賽同排位賽到用,你可以之前都用,不過未到正式比賽就用到爛晒都BYE BYE,唔用軟同最軟一定唔夠人快

d英文radio其實都無咩用,都係話你知你第幾個sector快左同慢左

bug方面上集已經有patch fix左,今集一開始應該唔會有
但係次次Q3都仲係好禮讓咁等人出晒之後最尾先出..

上集未patch最可怕係電腦連pit都可以唔洗入

如果今年跟足KERS+DRS , 個操作會複雜到爆
已經成日掛住set front wing,engine map搞到唔記得睇路炒車

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-11, 11:58 PM   #25
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Rabbidas 查看文章
但係次次Q3都仲係好禮讓咁等人出晒之後最尾先出..

上集未patch最可怕係電腦連pit都可以唔洗入

如果今年跟足KERS+DRS , 個操作會複雜到爆
已經成日掛住set front wing,engine map搞到唔記得睇路炒車
今季好似無左 可變Front Wing, 集中晒係 DRS
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] F1 2011 ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 14 12-22-11 12:30 AM
F1 2011討論區 各位,下年03/18再見!!! ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 1988 11-28-11 10:47 PM
[Wii] 戦国無双3 [已售 l 猛将伝 2011年1月27日發售] imgahou 電視遊戲討論版 517 02-10-11 09:55 PM
F1 2010 [已售] ahleung 電視遊戲討論版 221 11-13-10 07:15 PM

現在的時間是 11:27 AM

手機版 | APP版