Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-11-08, 10:37 PM   #251
bid仔
Banned

註冊日期: Sep 2007
新手機本港網上熱炒至一萬八千八

(星島)7月11日 星期五 21:39

iPhone 3G甫推出便熱爆全球,今率先在本港及合共廿二個國家及地區公開發售,搶購熱潮盛況空前。本港今日暫只有一千五百部新機出售,其中一千部售予以往使用過蘋果設備的市民,另五百部予以六萬名登記訂購抽岀的市民。在僧多粥少的情況下,有購得手機人士立即在拍賣網站出售,拍賣開價竟高達一萬八千八百港元。

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com...aucview=search

bid仔 目前離線  
舊 07-12-08, 12:50 AM   #252
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
其實除左用來威之外
都唔覺部機有乜好處

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線  
舊 07-12-08, 01:01 AM   #253
Cloud Strife
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2004
無Flash, 但可以睇到youtube......
http://hk.phonedaily.com/news/?news_id=5670
講左la, 點會睇唔到串流, 係無Flash差D, 但我覺得第二日support番唔難~
Cloud Strife 目前離線  
舊 07-12-08, 01:12 AM   #254
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: mikemike 查看文章
其實除左用來威之外
都唔覺部機有乜好處
其實我都係貪佢個 screen 夠大咋...
如果唔係真係一早就出左 Touch Diamond
玄武 目前離線  
舊 07-12-08, 01:18 AM   #255
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
其實除左用來威之外
都唔覺部機有乜好處
逐個功能計iPhone係被比下去(唔好話iPhone,iPod都係,Apple永遠唔會將所有最top嘅spec放晒落產品)
但係點解砌得贏其他機就係因為個OS
佢嘅multi-touch爽度唔係其他touch screen機可比
TouchFLO係好似好多effect咁
但係button layout迫埋一齊,用落又好似click住click咁
淨係zoom呢樣都唔同啦(Apple兩隻手指拉開就得,HTC要畫圈...不過唔怪得佢,Apple搞咗專利)

就好似OS X vs Windows咁
Windows用家未必明點解要用Mac
但係用Mac嘅就唔想返轉頭用Windows

Apple最強始終係software

此篇文章於 07-12-08 01:34 AM 被 Metal Gear NT 編輯。
Metal Gear NT 目前離線  
舊 07-12-08, 08:31 AM   #256
bid仔
Banned

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
逐個功能計iPhone係被比下去(唔好話iPhone,iPod都係,Apple永遠唔會將所有最top嘅spec放晒落產品)
佢嘅multi-touch爽度唔係其他touch screen機可比
但係button layout迫埋一齊,用落又好似click住click咁
淨係zoom呢樣都唔同啦(Apple兩隻手指拉開就得,HTC要畫圈...不過唔怪得佢,Apple搞咗專利)

有幾個潮人會裝軟件入去?
我識個d 買左叫人求其入d要用既野入去就唔理
bid仔 目前離線  
舊 07-12-08, 09:09 AM   #257
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:

其實有幾多人會真正了解部機有乜功能
更什者是去懂得用盡部機的功能
相信10個之人有8個是因為"潮"是買
而且好多人都比US199吸引左(呃左)

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線  
舊 07-12-08, 09:25 AM   #258
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
其實有幾多人會真正了解部機有乜功能
更什者是去懂得用盡部機的功能
相信10個之人有8個是因為"潮"是買
而且好多人都比US199吸引左(呃左)
下胃e都買左~
http://www.iphonehk.cc/bbs/viewthrea...extra=page%3D1
月費$1xx-2xx買机的人系為潮而買
真系用的人一定會選$498 plan(其實$510先岩)

此篇文章於 07-12-08 09:43 AM 被 DC 97 編輯。
DC 97 目前離線  
舊 07-12-08, 09:51 AM   #259
nefrezx
God of Gamer

註冊日期: Mar 2006

和尚: (多得大家既香油錢了) v
nefrezx 目前離線  
舊 07-12-08, 09:58 AM   #260
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
apple成功行出第一步啦, 就係做到個noise出黎, 電話啫, 講咁多原因都得既, 難度到最後唔會用黎打電話既?

遲d睇下水貨搞成點先....

HON HON 目前離線  
舊 07-12-08, 10:25 AM   #261
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
IT 和師~
法號 潮爆大師

DC 97 目前離線  
舊 07-12-08, 10:30 AM   #262
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: DC 97 查看文章
IT 和師~
法號 潮爆大師
我見App Store得聖經
睇嚟要快啲搵人整佛經先得啦

舊 07-12-08, 11:01 AM   #263
wai
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2002
有更新提示2.0, 但itune store暫時無法使用.......
wai 目前離線  
舊 07-12-08, 11:30 AM   #264
YIUYIU
Banned
淆底最好扮隱形唔覆

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
引用:

Agree!

引用:
作者: bid仔 查看文章
有幾個潮人會裝軟件入去?
我識個d 買左叫人求其入d要用既野入去就唔理
OSX比Win Mobile優勝既地方唔係第三方Software既質量問題...睇黎你仲未明.

加入Apple大家庭來體驗及自己親身見証一下吧...
YIUYIU 目前離線  
舊 07-12-08, 11:34 AM   #265
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: wai 查看文章
有更新提示2.0, 但itune store暫時無法使用.......
係...呢兩日Apple全部server死晒咁...

不過我搵到個之前流出嘅2.0 for iPod touch (係Apple official,只係依家Apple收返唔俾人download)
裝緊...就算有咩事都唔怕啦,iPod touch有咩大不了咪restore

舊 07-12-08, 12:18 PM   #266
DC 97
The One

PSN  IDDC97
唸緊好唔好出新no.$188plan~(16g)
買淨机水貨都$6k
多$2500到就有2年電話費
到d gprs差吾多爆~就轉返咭

DC 97 目前離線  
舊 07-12-08, 12:51 PM   #267
wiidesu

剛剛睇完 ATV新聞先知,
原來新 iPhone 的電池比舊款的壽命仲要短一半

50% PS3 | 50% NDSL
wiidesu 目前離線  
舊 07-12-08, 12:53 PM   #268
Anson225
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
引用:
作者: wiidesu 查看文章
剛剛睇完 ATV新聞先知,
原來新 iPhone 的電池比舊款的壽命仲要短一半
邊有可能
點評測ga??

舊 07-12-08, 02:59 PM   #269
wiidesu

引用:
作者: Anson225 查看文章
邊有可能
點評測ga??
就算電池比舊款的壽命短一半,
未換電都可能又出新機
iPhone 摺機 dual screen + bluetooth x.0

50% PS3 | 50% NDSL
wiidesu 目前離線  
舊 07-12-08, 03:37 PM   #270
店員 A
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDななみ
XBox Live GamertagNanamifuruta
引用:
作者: isaacma 查看文章
如果你係任用plan的話(或者你有wifi), 非常希望你可以試下睇唔睇到nico
上到 Nico --> Login 到 --> Play 唔到

營業時間: 13:00PM~21:00PM
TEL : (852) 2391 3329
http://forum.ms-fw.com/
店員 A 目前離線  
舊 07-12-08, 03:47 PM   #271
isaacma
gb.fantasy

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 店員 A 查看文章
上到 Nico --> Login 到 --> Play 唔到
很好, 唔該晒
睇黎除非後加support flash, 否則可以無視iphone
isaacma 目前離線  
舊 07-12-08, 05:06 PM   #272
店員 A

PSN  IDななみ
XBox Live GamertagNanamifuruta
小小私人意見..

本人冇想過用 I-Phone 3G

當 Apple 第一日宣佈 i Phone 3G USD $199/299

加上上次2G...已知是一個極普通的宣傳技倆

Apple 電話這產品...這一刻未需做到冇條件一擊推到 USD $199/$299

這是其一..

香港有行貨...我本人很抗拒行貨產品...因一定比人 Cut o野

無論是幾百蚊的 Game...到十幾萬的 Sony BVM 糸列

但今天 Iphone 3G 冇這回事...就算有..都極可輕易解决

這是其ニ..

Apple 現在的產品...無論軟硬..都令人刮目相看...

有一種很特殊的魔力..很難用言語去在此說明..

Iphone 3G個價怎貴...點都好過 D 乜乜王

在市場上...很多貴價手机只得表面...一開波賣 6/7/8k

但 I Phone 有你比一蚊...佢最少比番5毫你

Iphone 同其他電話產品一樣..有其欠點...

但在我來說..可以在中港美日歐不用轉卡用到...不用為火牛而煩惱

上到網...有 GPS...打到電話 Send 到Mail 就可以

這是其三..

香港網絡商的品行...大家或多或少也感受不少...我只想安安全全

好老實...Iphone 3G 個 Plan...在各大網站也有不同計法

值與不值...冇人可改變你心中的想法

在我本人...用 $498/ 兩年 表面很蝕底...但除番機價每月才三百元多一點點

IPhone 不用流動無限 Plan...錯...應是現今網絡不用流動無限 Plan会好大鑊

我不想因 [ 上錯網 ] ...月結單幾皮或幾十皮一個月...我比唔起

我不想計或就數據量...這些數好難計

而且...任用Plan 不侷限我用 WI-FI..只要收到電話...我就可上到網...我可以 [ 移動 ]

這點才是流動上網...我不一定要在政府設施...7仔...I"M Loving it...或大機構內找 Wi-fi

而是可隨個人意志隨時隨地在任何環境下任上各類網..在這一刻..我現只覺現 3 可以做到

如短期香港有網絡供應商做到 HKD $200或更少... 任上 ...我才会買多部水貨 I Phone 3G比自已

店員 A 目前離線  
舊 07-12-08, 05:36 PM   #273
店員 A

PSN  IDななみ
引用:
作者: DC 97 查看文章
唸緊好唔好出新no.$188plan~(16g)
買淨机水貨都$6k
多$2500到就有2年電話費
到d gprs差吾多爆~就轉返咭

唸緊好唔好出新no.$188plan~(16g) -->新no.只有5字頭 6 / 9 字頭冇 得揀

到d gprs差吾多爆~就轉返咭 --> 好難計...好易出事

店員 A 目前離線  
舊 07-12-08, 06:28 PM   #274
stephen1980
Game Master

收到3既電話,我部白色16g可以星期三去拎機,睇來佢地有唔少貨係到
stephen1980 目前離線  
舊 07-12-08, 06:36 PM   #275
Anson225
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
引用:
作者: stephen1980 查看文章
收到3既電話,我部白色16g可以星期三去拎機,睇來佢地有唔少貨係到
想問你係幾時登記? thanks!

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[百佳]前事不繼,陸續有黎,屈完偷蕉,屈香口膠-請自行報警,以示清白 凍檸茶 ~清談館~ 59 06-02-08 09:57 PM
[ATV] 3月推出成人節目 亞視深夜解構AV女 Garnet_Crow Neo Entertainment TREND 444 04-06-08 10:08 AM
[飲食新聞] 破 壁 靈 芝 不 破 壁 IamO 飲食版 13 03-02-08 06:12 PM
娛樂新聞報告 Busconcamp Neo Entertainment TREND 1032 02-02-08 05:17 PM
[ATV] 十 六 不 搭 喜 趣 來 IamO Neo Entertainment TREND 41 01-29-08 08:45 PM

現在的時間是 12:31 PM

手機版 | APP版