Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-26-06, 03:48 PM   #1
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
努力!前進!解放軍!(中國版應援團) [惡搞文章]

http://blog.xuite.net/aoiwiser/sealedcan/9471372
引用:

名稱:努力!前進!解放軍!
廠商:神遊科技
機種:IDS(專用)
類型:音樂

NDS上最有創意的音樂遊戲《應援團》系列,在相繼推出了日版《奮鬥!壓忍!應援團》,美版《節奏特工》後,中國版也即將在2007年推出!

據神遊科技內部知情人士透露,這次的中國版應援團將和美版一樣全新製作,絕對不是單純的移植!遊戲內容完全按照中國國情設計,講述數名中國解放軍戰士熱情幫助人民群眾,加油打氣,幫他們渡過難關的感人故事。 遊戲由神遊科技獨立開發,只能在神遊DS或神遊DSL主機上運行,售價和其它神遊DS遊戲持平,發售日預定為2007年建軍節。下面是一些已確定的曲目和相應的劇情:

1 一分錢(某LOLI)——勸說小學生把揀到的錢包交給老師
2 我愛北京天安門(某LOLI)——勸說初中生拒絕網游,努力學習
3 老鼠愛大米DJ版(香香)——勸說高中生不要早戀
4 雙截棍(周傑倫)——勸說大學生要孝敬父母
5 2002年的第一場雪(刀郎)——給討要工錢的民工加油
6 香水有毒(胡楊林)——給想要分家產的二奶加油
7 我很醜,可是我很溫柔(芙蓉姐姐)——系列固有的抒情曲,給想找男朋友的芙蓉姐姐加油
8 我的未來不是夢(張雨生)——給藍貓帶領的國產動畫軍團加油
9 臭球(雪村)——給世界盃上的國家隊加油
10 龍拳(周傑倫)——最終戰,熱血FQ踏平小RB
Kuso~~~~
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 03:53 PM   #2
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

註冊日期: May 2002
我的未來不是夢(張雨生)——給藍貓帶領的國產動畫軍團加油

如果真係出左, 要買下●來狂玩支持

舊 12-26-06, 03:55 PM   #3
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

200%期待

kuso的吧?
del....問都白痴

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 12-26-06 03:58 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 03:58 PM   #4
sigma
God of Gamer
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
如果真係出
我諗都唔會玩

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 04:16 PM   #5
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
下年入部IDSL先

舊 12-26-06, 04:19 PM   #6
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
如果真係推出,香港的NDS(L)可以玩嗎
我很期待

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 04:42 PM   #7
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
引用:
作者: ~蕉園~命運~ 查看文章
如果真係推出,香港的NDS(L)可以玩嗎
我很期待
玩唔到
要iQue DS/iQue DS Lite(出咗)先得

期待其他GAME全新製作e.g.英語苦手/樂引詞典

舊 12-26-06, 05:30 PM   #8
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
期待200%,身為中國人一定買返嚟支持

舊 12-26-06, 06:15 PM   #9
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
冇義勇軍進行曲既?隱藏歌曲?

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 06:19 PM   #10
terry bogard
Game Master

註冊日期: Mar 2006
好想有文革歌頌毛主席首《東方紅》
terry bogard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 06:21 PM   #11
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
見到個game封面”O”左嘴

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 06:45 PM   #12
skydream
Insane Gamer
死野

註冊日期: Jul 2005
100%的無奈度....................

舊 12-26-06, 06:46 PM   #13
IVAN~

註冊日期: Apr 2006
真GA ....

快D搵人打醒我.....同我講發緊夢

不過唔知有咩歌 看樣子...不一定會有流行歌吧

細duel ab無得頂
IVAN~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 06:57 PM   #14
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: IVAN~ 查看文章
真GA ....

快D搵人打醒我.....同我講發緊夢

不過唔知有咩歌 看樣子...不一定會有流行歌吧
緊係有義勇軍進行曲啦~
不過...諗諗下...
用依D歌黎玩GAME
應該會幾有親切感囉~
有D想試試...不過...- -我無依部NDS= =
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 06:57 PM   #15
邦。AxC
Game Master
AxC

註冊日期: Jun 2003
好想睇下game入面d解放軍跳舞

聖誕節有d咁開心0既news睇下都幾好

舊 12-26-06, 07:31 PM   #16
同人志

註冊日期: Feb 2004
好正~
不過個封面老土左D
同好多歌手都唔識
連中國天后王菲都無

同人志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 07:32 PM   #17
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
7 我很醜,可是我很溫柔(芙蓉姐姐)——系列固有的抒情曲,給想找男朋友的芙蓉姐姐加油

很爆

舊 12-26-06, 07:39 PM   #18
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
點可以冇「社會主義好」架﹗

http://www.csie.nctu.edu.tw/~ycchuang/shehui.swf
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 07:39 PM   #19
呆王
Game Master

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
這個屈機啊

冇IDS都要入返盒,

出初回送解放軍公仔吧

呆王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 07:41 PM   #20
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
冇"童話" 擺明係假架啦~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 07:57 PM   #21
MKB
でっていう

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmkbmakibao
2 我愛北京天安門(某LOLI)——勸說初中生拒絕網游,努力學習

呢首正
MKB 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 08:03 PM   #22
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
唔係咁多人當真下話...
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 08:04 PM   #23
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
係喎
點解無義勇軍進行曲架= ="
唔多愛國喎~
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 08:20 PM   #24
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

至少8個樣板戲各有一首啦/

現代京劇《智取威虎山》、《奇襲白虎團》、《沙家濱》、《紅燈記》、《海港》現代芭蕾舞劇《紅色娘子軍》、《白毛女》和交響樂《沙家濱》

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 08:31 PM   #25
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
唔玩開呢類型既game既我
如果出左真係要買番隻支持
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式