Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-18-18, 12:04 PM   #176
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: WAL1 查看文章
邊條有比較LOADING??
好似呢度有講...
http://gameover.com.hk/?p=389110
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 12:39 PM   #177
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
好似呢度有講...
http://gameover.com.hk/?p=389110
人地跟住條片數都係16秒
前面20秒點數出來

手提mode 12秒
https://www.youtube.com/watch?v=IPwEzXv5I_w&t=719s
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 12:52 PM   #178
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wsx360 查看文章
人地跟住條片數都係16秒
前面20秒點數出來

手提mode 12秒
https://www.youtube.com/watch?v=IPwEzXv5I_w&t=719s
對我來講沒咩所謂...12~16秒都係咁玩...
已經快過血源當初約45秒....
不死就不用load啦..
舊 04-18-18, 12:58 PM   #179
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
https://youtu.be/IPwEzXv5I_w?t=15m24s

15:28開始Load,15:38復生,唔明個討論位喺邊。
香港啲寫手真係...

此篇文章於 04-18-18 01:00 PM 被 WAL1 編輯。
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 01:23 PM   #180
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
https://youtu.be/IPwEzXv5I_w?t=15m24s

15:28開始Load,15:38復生,唔明個討論位喺邊。
香港啲寫手真係...
https://www.youtube.com/watch?v=zK9_...ature=youtu.be

だいたい4:35~4:51

另外之前有條20秒
不過沒找回
不過16都足夠 比PS3慢

【悲報】スイッチ版『ダークソウル リマスター』、ロードがクソ長い・・・ 比較動畫によりPS4版の約3倍のロード時間である疑惑も発生

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 01:33 PM   #181
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
DS拎出街玩係咪強大優勢,在下就真係覺得見仁見智。
不過要確保拎出街玩唔出問題應該唔係咁易,除非NS勁到拎出街都機能好過PS3…
雖然在下唔覺得DS拎出街玩好有吸引力,不過如果拎出街玩中間會出現D咩大問題咪又係俾人插。
[常識]無手提MODE就係廢GAME[/常識]

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 01:47 PM   #182
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
哦!原來間中會load得較耐啲
咁不如走去search晒PS3/4啲片,
或者死100次搵個平均數再比較下NS版長幾多秒?
仲要比較埋實體版同數碼版嘅分別添!
其實又唔係講緊耐到好似LEGO city load成分幾鐘
隻game本身又靚過PS3,差過PS4..
loading time根本冇乜參考價值
篇香港報導係要咁樣比較有點誤導同無聊
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 01:50 PM   #183
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: pet3 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=zK9_...ature=youtu.be

だいたい4:35~4:51

另外之前有條20秒
不過沒找回
不過16都足夠 比PS3慢

【悲報】スイッチ版『ダークソウル リマスター』、ロードがクソ長い・・・ 比較動畫によりPS4版の約3倍のロード時間である疑惑も発生
我估不同地區死就不同時間復活...睇個map...
其實呢隻game係手提mode玩, 都不知玩不玩到2小時....
舊 04-18-18, 01:52 PM   #184
charcsc2000
J神哥

引用:
其實簡單d....快與慢唔會好有分別....
玩過血源呢d根本就係正常啦...
血源果時初初玩係好怕死...因為死完又要load, load完又係果個位死...
舊 04-18-18, 01:56 PM   #185
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
某一些人好激動0w0

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 02:00 PM   #186
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
switch 點面連?
如果有面連OR 約機友打我都買來玩

remark: 知道DS 連線logic 就知點解咁問
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 02:01 PM   #187
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
我都好想知 Switch 版有無 ad hoc 連線...

舊 04-18-18, 02:08 PM   #188
wsx360
Game Master

唔知點解講機能變左講loading time
就算PS3版loading快過NS都只係代表HDD快過NS卡帶

好似bio revelations 2咁 就萛PS3版loading快過NS半分鐘
但NS畫面明顯好過PS3版

NS版部份畫面比PS4版更好,不過PS4 60fps NS 30fps
https://www.youtube.com/watch?v=s58Ei38aKIM&t=608s
舊 04-18-18, 02:08 PM   #189
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Marco 查看文章
我都好想知 Switch 版有無 ad hoc 連線...
有既遲一年都應該絕對冇得輸

另外,無聊睇返其他3個版本由QLOC搞,NS版係由Virtuos搞。
話實在下又真係唔覺得笨大存心玩老任,本身就冇動機吧。
就算係SORRY俾錢笨大要佢玩野,老任本身有錢過SORRY多多聲啦?
何況唔係新作,只不過係一隻REMASTER?

此篇文章於 04-18-18 02:17 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 02:12 PM   #190
wsx360
Game Master

引用:
其實香港篇報導都係抄 XXX起稿 (sony版環球時報)
舊 04-18-18, 02:42 PM   #191
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:

另外,無聊睇返其他3個版本由QLOC搞,NS版係由Virtuos搞。
就算係SORRY俾錢笨大要佢玩野,老任本身有錢過SORRY多多聲啦?
我都係8掛下架咋,無又無問題嘅

我估應該無咁多陰謀嘅
笨大應該唔關事,笨大做 Distribution 架遮
要玩都係 From Software 玩啦
Sorry更加唔會有可能啦,Third Party 野點會理
至於錢嘅問題,Sorry業務眾多,錢的話應該 Sorry 多d
估計係 Virtuos 係開發期間出咗問題要時間處理機會比較大

舊 04-18-18, 03:10 PM   #192
wsx360
Game Master

引用:

之前L.A Noire都Virtuos搞,仲要自己搞晒3個版本都可以同日出
今次Dark Souls剩係搞NS版

今時今日既sony應該唔會晒錢係日廠身上

點解覺得笨大玩老任

龍珠XV2 NS版出唔夠一個月就公佈PS4廉價完全版,當時NS版係好賣到缺貨
仲有NS版本身遲一年出都冇收錄任何收費DLC

海賊無雙3初公佈時TV mode/手提mode都係30fps , 但係PS3版係60fps
不過之後TV mode都改番做1080p 60fps
但係最近公佈獨立推出中文版,之前出既日版冇得透過更新加中文
呢個情況第一次發生係NS上面

火影合集NS版手提mode得540p , PS3版720p
之NS版 龍珠XV2,海賊無雙3 既手提mode都係720p

NS版Little Nightmares係TV mode 720p 手提mode 720p(upscale)
人地outlast 2用UE3開發都TV mode 1008p 手提mode 720p
你個隻仲要係用UE4整既橫向ACT

仲有今次既Dark Souls

上面好多game都唔係笨大開發
但係全部同笨大有關,而且全部都係冷飯

此篇文章於 04-18-18 03:15 PM 被 wsx360 編輯。
舊 04-18-18, 03:12 PM   #193
神人ではない!新人だ

引用:
我都係8掛下架咋,無又無問題嘅

我估應該無咁多陰謀嘅
笨大應該唔關事,笨大做 Distribution 架遮
要玩都係 From Software 玩啦
Sorry更加唔會有可能啦,Third Party 野點會理
至於錢嘅問題,Sorry業務眾多,錢的話應該 Sorry 多d
估計係 Virtuos 係開發期間出咗問題要時間處理機會比較大
在下堅覺得有得諗,話唔定延期真正原因都唔定。

SORRY係蝕既多吧
SO FAR在下都唔知佢D錢點黎,可能真係靠玩財技,
電腦又話蝕電話又話蝕電視又話蝕,咩叉都係蝕…

此篇文章於 04-18-18 03:31 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-18, 03:16 PM   #194
神人ではない!新人だ

引用:
作者: wsx360 查看文章
之前L.A Noire都Virtuos搞,仲要自己搞晒3個版本都可以同日出
今次Dark Souls剩係搞NS版

今時今日既sony應該唔會晒錢係日廠身上

點解覺得笨大玩老任

龍珠XV2 NS版出唔夠一個月就公佈PS4廉價完全版,當時NS版係好賣到缺貨
仲有NS版本身遲一年出都冇收錄任何收費DLC

海賊無雙3初公佈時TV mode/手提mode都係30fps , 但係PS3版係60fps
不過之後TV mode都改番做1080p 60fps
但係最近公佈獨立推出中文版,之前出既日版冇得透過更新加中文
呢個情況第一次發生係NS上面

火影合集NS版手提mode得540p , PS3版720p
之NS版 龍珠XV2,海賊無雙3 既手提mode都係720p

NS版Little Nightmares係TV mode 720p 手提mode 720p(upscale)
人地outlast 2用UE3開發都TV mode 1008p 手提mode 720p
你個隻仲要係用UE4整既橫向ACT

仲有今次既Dark Souls

上面好多game都唔係笨大開發
但係全部同笨大有關,而且全部都係冷飯
動機係?SAVE AS NS都要錢架?

咁在下明點解你連SEGA都黑埋,PUYO TETRIS PS4版2015 SPECIAL PRICE 3490YEN,NS版2017年4990YEN…
遲年幾都仲貴千幾YEN,你啱

此篇文章於 04-18-18 03:24 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 04-18-18, 03:31 PM   #195
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
SORRY係蝕既多吧
SO FAR在下都唔知佢D錢點黎,可能真係靠玩財技,
電腦又話蝕電話又話蝕電視又話蝕,咩叉都係蝕…
都唔係㗎:)
如果你有留意 Sony 最近啲 Financial News or Report 的話
佢每項業務都係黑字㗎
而且亦都有增長,除咗手機通信業務
又唔係咩都蝕嘅

舊 04-18-18, 03:41 PM   #196
神人ではない!新人だ

引用:
都唔係㗎:)
如果你有留意 Sony 最近啲 Financial News or Report 的話
佢每項業務都係黑字㗎
而且亦都有增長,除咗手機通信業務
又唔係咩都蝕嘅
可能係受得傳媒影響多,印象中硬係覺得佢咩都蝕,不過又冇咩興趣去深究…

不過OFFLINE CO真係堅有得諗。
雖然ONLINE D高手好多都已經勁到你唔死就一定贏,
不過可以同FRIEND面聯既,可能在下都出一部NS
樂趣完全唔同次元

舊 04-18-18, 03:49 PM   #197
wsx360
Game Master

引用:
動機係?SAVE AS NS都要錢架?

咁在下明點解你連SEGA都黑埋,PUYO TETRIS PS4版2015 SPECIAL PRICE 3490YEN,NS版2017年4990YEN…
遲年幾都仲貴千幾YEN,你啱
唔明點解我黑SEGA
好多game廠都有講NS卡帶貴,呢個唔係SEGA先有既問題

好似SE聖劍傳說咁1次半次其實無乜野
但係笨大幾乎次次都做一D對老任有負面影響既野,我好難理解佢係正常

笨大支唔支持老任其實好閒
而家攪咁多小動作我覺得好難睇囉

此篇文章於 04-18-18 04:22 PM 被 wsx360 編輯。
舊 04-18-18, 04:29 PM   #198
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
可能係受得傳媒影響多,印象中硬係覺得佢咩都蝕,不過又冇咩興趣去深究…

不過OFFLINE CO真係堅有得諗。
雖然ONLINE D高手好多都已經勁到你唔死就一定贏,
不過可以同FRIEND面聯既,可能在下都出一部NS
樂趣完全唔同次元

可能最近你無點睇 Sony 嘅 Financial Report 啫

其實好耐之前真係蝕㗎
係平井先生上任主席之後各項業務黑字化
當然仲有一班勞苦功高嘅管理層,真係功不可沒
我估亦都因為係咁所以 Sony 先可以保留到手機業務
如果唔係相信同 Vaio 同一命運

Ad hoc co-op 有固然好,無都無咩所謂啦
只不過有就多個機會同朋友見吓一齊玩吓

舊 04-18-18, 04:32 PM   #199
神人ではない!新人だ

引用:
可能最近你無點睇 Sony 嘅 Financial Report 啫

其實好耐之前真係蝕㗎
係平井先生上任主席之後各項業務黑字化
當然仲有一班勞苦功高嘅管理層,真係功不可沒
我估亦都因為係咁所以 Sony 先可以保留到手機業務
如果唔係相信同 Vaio 同一命運

Ad hoc co-op 有固然好,無都無咩所謂啦
只不過有就多個機會同朋友見吓一齊玩吓
唔係最近,係一直

舊 04-18-18, 05:41 PM   #200
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
唔係最近,係一直
咁我可以話你聽,sony呢兩年個業績
唔只係黑字,利潤係創左歷史新高

其實都唔只佢,好多日本仔公司呢兩年都幾好景
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Dark Souls 3 - 已售 Hello MiMi 電視遊戲討論版 332 12-19-17 03:09 AM
收PS4 dark souls 3 $200 咩Feel 買賣專區 0 05-23-16 04:26 PM
求 PS3 DARK SOULS 第一集及第二集皆可 hyakki 買賣專區 0 05-10-15 06:01 PM
賣ps 3 dark souls 2 中英文版 gameky2012 買賣專區 0 05-01-14 10:30 AM
賣 PS3 Dark Souls 2 中文版 zero0417hk 買賣專區 1 04-19-14 02:51 AM

現在的時間是 01:05 AM

手機版 | APP版