Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-11-12, 09:50 AM   #26
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
PlayStation 3版「バイオハザード6」オンラインプレイ中に、 時間帯により、切断されたり接続しづらい状況となることがございます。

上記現象が発生している場合は、恐れ入りますが、
時間をおいてお試しくださいますようお願い申し上げます。

CAPCOM 提供的解決方法

玩唔到咩? 請稍後再試

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 09:50 AM   #27
小晶晶
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDalfred_cht
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
個人既見解係兩位玩家距離太遠都會即Game over
而Piers本身好似跑得快過Chris,加埋連線唔順而釀成慘劇
而單機NPC唔會令玩家Game over....但呢度好似有人單機都死左四十幾次?a
單機除左俾大佬用手攔住+追門死左2次外

其實好多要走佬既event睇movie時已經要按定跑
唔係實有delay

Chris ch5睇怕都係單機安定
小晶晶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 09:52 AM   #28
小晶晶

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
PlayStation 3版「バイオハザード6」オンラインプレイ中に、 時間帯により、切断されたり接続しづらい状況となることがございます。

上記現象が発生している場合は、恐れ入りますが、
時間をおいてお試しくださいますようお願い申し上げます。

CAPCOM 提供的解決方法
"老細我要晏晝打bio6,想請半日假如果唔係我on唔到line"
舊 10-11-12, 09:54 AM   #29

引用:
作者: 小晶晶 查看文章
單機除左俾大佬用手攔住+追門死左2次外

其實好多要走佬既event睇movie時已經要按定跑
唔係實有delay

Chris ch5睇怕都係單機安定
的走佬真係好煩人, 當初係個位, 我都死咗十幾次先過到
個方向要跟住佢個鏡頭轉, 初頭唔慣, 齊按死同一個方向, 就出事

地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 09:56 AM   #30

引用:
"老細我要晏晝打bio6,想請半日假如果唔係我on唔到line"
又唔駛既, 夜晚七點至八點半個時都仲叫順, 可以連到 過咗九點就..............睇造化

地球不曾為誰停一停

舊 10-11-12, 10:00 AM   #31
colus
Game Master
子龍

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDColus
XBox Live GamertagColusM
引用:
又唔駛既, 夜晚七點至八點半個時都仲叫順, 可以連到 過咗九點就..............睇造化
gapcom為我地健康著想,唔想我地沉迷打機,
每日就皇恩浩蕩俾個零鐘時間我地online玩

Falling down, rain flows into my heart
In the pain I'm waiting for you
colus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 10:13 AM   #32
小晶晶

今晚有冇人開始打pro?
想先玩Chris先
有請Add我
今日六點後應該ok
舊 10-11-12, 10:27 AM   #33
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
尋晚都係連唔到線
結果要一條友打PRO JAKE打到CH4
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 10:38 AM   #34
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
我諗真係太人玩的問題多過本身SERVER問題

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 10:40 AM   #35
khtam
Junior Member

註冊日期: Nov 2009
引用:
作者: 雷火武 查看文章
尋晚都係連唔到線
結果要一條友打PRO JAKE打到CH4
本身昨晚諗住開房俾信你 但點知一開完房俾完信你就斷左線 跟住之後就冇再開到過房了.....................
khtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 10:41 AM   #36
khtam
Junior Member

註冊日期: Nov 2009
引用:
今晚有冇人開始打pro?
想先玩Chris先
有請Add我
今日六點後應該ok
我ok add my psn loor38 打傭兵都可ok

ps:另想問下傭兵點樣開假ada? THX
khtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 11:22 AM   #37
雷火武
ワールド・エンド

拍電腦唯一好處係推佢一個比人圍都唔怕佢死
但大部份時間會見到我同佢比人圍時,佢係度HEA住唔知做乜囉
舊 10-11-12, 12:22 PM   #38
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
12點連唔到線, 試到1點開始ok. 同人連到3點 打2個chapter...
晚晚係甘死得

舊 10-11-12, 12:24 PM   #39
holsety

引用:
拍電腦唯一好處係推佢一個比人圍都唔怕佢死
但大部份時間會見到我同佢比人圍時,佢係度HEA住唔知做乜囉
落左order都係甘??

舊 10-11-12, 12:37 PM   #40
雷火武
ワールド・エンド

有d時候比成堆敵人圍,佢自己都成日比人射到訓地..
總之就強差人意啦....
舊 10-11-12, 12:47 PM   #41

引用:
作者: holsety 查看文章
12點連唔到線, 試到1點開始ok. 同人連到3點 打2個chapter...
晚晚係甘死得
晚晚要到12點先玩就死得

地球不曾為誰停一停

舊 10-11-12, 12:53 PM   #42
達布爾傑特
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDcatking579
XBox Live GamertagZZ GUNDAM 579
引用:
晚晚要到12點先玩就死得
但係個個都果個時間玩咪一樣會迫爆SERV
達布爾傑特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 12:55 PM   #43
雷火武
ワールド・エンド

其實search room時無得直接SEARCH朋友玩緊既ROOM都好唔方便
舊 10-11-12, 01:13 PM   #44
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
Resident Evil 6 more online players on PS3

多對家三,四十萬人online玩, server 就頂唔順

http://cramgaming.com/resident-evil-...s-on-ps3-2650/
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 01:17 PM   #45
holsety

引用:
其實search room時無得直接SEARCH朋友玩緊既ROOM都好唔方便
係囉, 不過好多家用机遊戲都係咁
但可以set private room 直接邀請朋友, 朋友唔邀請我就無計...

此篇文章於 10-11-12 01:21 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 01:20 PM   #46
holsety

夜晚玩只能等頭圍用膳完畢
話曬都出货四佰幾萬

舊 10-11-12, 01:20 PM   #47
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
有冇朋友而家想連機
psn : ccheath
leon ch3, chris ch5, jake ch3
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 02:04 PM   #48
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
尋晚12點時出問題玩唔到故事co-op
傭兵co-op又玩到
到玩完傭兵差唔多零晨2點時
故事co-op又正常番
但太夜唔玩了
吹漲
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 02:08 PM   #49
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: Alpha 查看文章
Resident Evil 6 more online players on PS3

多對家三,四十萬人online玩, server 就頂唔順

http://cramgaming.com/resident-evil-...s-on-ps3-2650/
初頭我懷疑係Capcom server問題
但360版又冇事
睇埋你呢D資料見PS3版多三十幾萬人online
我估計係PSN server應付唔到Bio 6繁忙時段既人流
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-12, 02:17 PM   #50
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
No Hope difficulty

隱藏角色

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 10-11-12 02:24 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
熊出沒注意!!+櫻出沒注意!!+EXTRA(30-3-07 updated) z_plus 照相館 2 03-30-07 11:33 PM
黑化注意~!!可愛生物出沒注意~ 星野薰 Cosplay同人MIX討論區 9 09-22-06 11:40 PM
[萌度注意][含蘿莉注意]最後的一撃!(貼), 萌殺衝動!! 星野薰 Cosplay同人MIX討論區 16 06-21-06 01:57 PM

現在的時間是 10:06 PM

手機版 | APP版